Raapstelenstamppot met katenspek en bosui
Omdat het weer kan: raapstelenstamp op traditionele wijze met katenspek. Raapstelen kennen we als de eerste lente-groente maar doet het ook goed (in de kas) in het najaar. De zomer vindt ie te warm en te licht, dan schiet hij meteen door maar nu kunnen we er nog een keertje genieten van deze lekker knapperige stengeltjes.
Raapstelen uit de koude kas van De Horsterhof, net als de bosuitjes en aardappelen. De spek komt van Dykhoeve en de creme fraiche is ingekocht bij biologische groothandel De Nieuwe Band.
200 g | Katenspek | |
1000 g | Aardappelen | |
4 st | Raapstelen (bos) | |
1 ml | Creme fraiche | |
1 st | Knoflookteen | |
8 st | Bosuitjes | |
ml | Melk | |
Boter | ||
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Maak de aardappelpuree: aardappelen 20 minuten koken in water met een beetje zout, afgieten en daarna stampen met een flinke klont boter en een scheut melk tot er een smeuïge puree ontstaat.
- Ondertussen worteltjes van raapstelen snijden. Raapstelen wassen, droog slaan en in stukken snijden. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Knoflook in dunne plakjes snijden.
- Kleine scheut olijfolie in een koekenpan heet laten worden en knoflook lichtbruin bakken. Schep de knoflook uit het vet. Ondertussen katenspek in reepjes snijden en daarna in de knoflookolie al omscheppend verwarmen.
- Crème fraîche en de hele inhoud van de koekenpan door puree roeren. Raapstelen en bosui erdoor scheppen. Stamppot al roerende zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht