Ratatouille met peultjes en nieuwe aardappelen

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Aardappelen

Wat een heerlijk seizoen nu er zoveel lekkers van het land komt. We knikkeren gewoon alles bij elkaar in een pan en noemen het ratatouille: de beste groenten, van het beste seizoen!

 

Peultjes, wortelen, nieuwe aardappelen en ui van het land en paprika en tomaten van iets verder weg maar uiteraard bio en vers en rijp geoogst & geplukt en dus vol smaak. Bio-kastanjechampignons van Middelwaard uit Loo. Biologische kruiden uit eigen tuin.

Ingredienten
  400 g Peultjes
  300 g Kastanjechampignons
  800 g Nieuwe aardappelen
  2 st Ui
  1 st Tomaten
  2 st Paprika
  200 g Wortelen
  st Bouquet garni
  4 st Knoflookteen
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Was de aardappelen goed (maar schil ze niet) en snijd ze in hapklare stukken. Snijd de wortelen, paprika, champignons en ui in grove stukken. 
  • Zet een flinke (hapjes)pan op het vuur en giet er een flinke scheut olijfolie in. Fruit de ui en de geperste of fijngesneden knoflook zachtjes tot ze glazig zijn. 
  • Draai het vuur hoger en voeg de aardappelen en een flinke scheut water toe. Laat 5 minuten stoven. 
  • Voeg peultjes, wortelen, paprika en de kruiden toe. Laat ± 5/10 minuten stoven en schud regelmatig om of roer door. Laat beetgaar stoven (even proeven!) en voeg als laatste de champignons toe en laat verder stoven.
  • Ontvel ondertussen de tomaten (hoeft niet) en snijd in stukken. Voeg deze als laatste met zout en peper naar smaak toe. Laat nog enkele minuten stoven; proeven en dan:

eet smakelijk!