Ratatouille met sperziebonen en aardappelen
Wat een heerlijk seizoen nu er zoveel lekkers van het land komt. We knikkeren gewoon alles bij elkaar in een pan en noemen het ratatouille: de beste groenten, van het beste seizoen!
Boontjes, wortelen, aardappelen, paprika, tomaten en ui vers en rijp geoogst & geplukt en dus vol smaak. Bio-kastanjechampignons van Middelwaard uit Loo. Biologische kruiden uit eigen tuin.
400 g | Sperziebonen | |
300 g | Kastanjechampignons | |
800 g | Aardappel vastkokend | |
2 st | Rode ui | |
2 st | Tomaten | |
1 st | Paprika | |
200 g | Wortelen | |
1 st | Bouquet garni | |
4 st | Knoflookteen | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Was de aardappelen goed (maar schil ze niet) en snijd ze in hapklare stukken. Snijd de wortelen, boontjes, paprika, champignons en ui in grove stukken.
- Zet een flinke (hapjes)pan op het vuur en giet er een flinke scheut olijfolie in. Fruit de ui en de geperste of fijngesneden knoflook zachtjes tot ze glazig zijn.
- Draai het vuur hoger en voeg de aardappelen en een flinke scheut water toe. Laat 5 minuten stoven.
- Voeg boontjes, wortelen, paprika en de kruiden toe. Laat ± 5/10 minuten stoven en schud regelmatig om of roer door. Laat beetgaar stoven (even proeven!) en voeg als laatste de champignons toe en laat verder stoven.
- Ontvel ondertussen de tomaten (hoeft niet) en snijd in stukken. Voeg deze als laatste met zout en peper naar smaak toe. Laat nog enkele minuten stoven; proeven en dan:
eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht