Ratatouille met sperziebonen en aardappelen

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Aardappelen

Wat een heerlijk seizoen nu er zoveel lekkers van het land komt. We knikkeren gewoon alles bij elkaar in een pan en noemen het ratatouille: de beste groenten, van het beste seizoen!

 

Boontjes, wortelen, aardappelen, paprika, tomaten en ui vers en rijp geoogst & geplukt en dus vol smaak. Bio-kastanjechampignons van Middelwaard uit Loo. Biologische kruiden uit eigen tuin.

Ingredienten
  400 g Sperziebonen
  300 g Kastanjechampignons
  800 g Aardappel vastkokend
  2 st Rode ui
  2 st Tomaten
  1 st Paprika
  200 g Wortelen
  1 st Bouquet garni
  4 st Knoflookteen
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Was de aardappelen goed (maar schil ze niet) en snijd ze in hapklare stukken. Snijd de wortelen, boontjes, paprika, champignons en ui in grove stukken. 
  • Zet een flinke (hapjes)pan op het vuur en giet er een flinke scheut olijfolie in. Fruit de ui en de geperste of fijngesneden knoflook zachtjes tot ze glazig zijn. 
  • Draai het vuur hoger en voeg de aardappelen en een flinke scheut water toe. Laat 5 minuten stoven. 
  • Voeg boontjes, wortelen, paprika en de kruiden toe. Laat ± 5/10 minuten stoven en schud regelmatig om of roer door. Laat beetgaar stoven (even proeven!) en voeg als laatste de champignons toe en laat verder stoven.
  • Ontvel ondertussen de tomaten (hoeft niet) en snijd in stukken. Voeg deze als laatste met zout en peper naar smaak toe. Laat nog enkele minuten stoven; proeven en dan:

eet smakelijk!