Ratatouille met peultjes en nieuwe aardappelen
Wat een heerlijk seizoen nu er zoveel lekkers van het land komt. We knikkeren gewoon alles bij elkaar in een pan en noemen het ratatouille: de beste groenten, van het beste seizoen!
Peultjes, wortelen, nieuwe aardappelen en ui van het land en paprika en tomaten van iets verder weg maar uiteraard bio en vers en rijp geoogst & geplukt en dus vol smaak. Bio-kastanjechampignons van Middelwaard uit Loo. Biologische kruiden uit eigen tuin.
400 g | Peultjes | |
300 g | Kastanjechampignons | |
800 g | Nieuwe aardappelen | |
2 st | Ui | |
1 st | Tomaten | |
2 st | Paprika | |
200 g | Wortelen | |
st | Bouquet garni | |
4 st | Knoflookteen | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Was de aardappelen goed (maar schil ze niet) en snijd ze in hapklare stukken. Snijd de wortelen, paprika, champignons en ui in grove stukken.
- Zet een flinke (hapjes)pan op het vuur en giet er een flinke scheut olijfolie in. Fruit de ui en de geperste of fijngesneden knoflook zachtjes tot ze glazig zijn.
- Draai het vuur hoger en voeg de aardappelen en een flinke scheut water toe. Laat 5 minuten stoven.
- Voeg peultjes, wortelen, paprika en de kruiden toe. Laat ± 5/10 minuten stoven en schud regelmatig om of roer door. Laat beetgaar stoven (even proeven!) en voeg als laatste de champignons toe en laat verder stoven.
- Ontvel ondertussen de tomaten (hoeft niet) en snijd in stukken. Voeg deze als laatste met zout en peper naar smaak toe. Laat nog enkele minuten stoven; proeven en dan:
eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht