Rauwe bieten carpaccio
Bieten worden vaak gekookt gegeten, maar de zomervariant is rauw ook erg lekker. Door verschillende bieten te combineren krijg je een kleurrijk feest op je bord.
Bieten, spinazie, peterselie en sinaasappel via biologische boerderij de Horsterhof uit Duiven. Brood van bakker Tom van Otterloo uit Arnhem.
1 st | Sinaasappel | |
4 st | Bieten (kleurenmix) | |
60 g | Amandelen | |
4 takjes | Peterselie | |
80 g | Spinazie | |
1 st | Desembrood van Tom | |
Mosterd | ||
ml | Azijn | |
st | Peper en zout | |
Olijfolie |
Vinaigrette;
2 el witte wijn azijn
1 tl mosterd
Rasp van ½ sinaasappelschil
2 el vers sinaasappelsap
4 el olijfolie extra vierge
Klop een vinaigrette van de ingrediënten en zet apart.
Carpaccio
Snijd met behulp van de mandoline de bieten in hele fijne plakjes. Houd de bietsoorten apart en snijd 2 plakjes in reepjes voor de garnering.
Schenk de helft van de vinaigrette over de plakjes biet en laat ca 10 min marineren.
Verdeel de biet- en sinaasappelplakjes over 4 borden. Garneer met spinazie, verse peterselie, reepjes biet en de gerooste amandelen..
Breng op smaak met grof zeezout en peper(korrels). Sprenkel de rest van de vinaigrette over de carpaccio en serveer direct met het brood.
Eet smakelijk!
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht