Rauwe bieten carpaccio

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Salade

Bieten worden vaak gekookt gegeten, maar de zomervariant is rauw ook erg lekker. Door verschillende bieten te combineren krijg je een kleurrijk feest op je bord.

 

Bieten, spinazie, peterselie en sinaasappel via biologische boerderij de Horsterhof uit Duiven. Brood van bakker Tom van Otterloo uit Arnhem.

Ingredienten
  1 st Sinaasappel
  4 st Bieten (kleurenmix)
  60 g Amandelen
  4 takjes Peterselie
  80 g Spinazie
  1 st Desembrood van Tom
  Mosterd
  ml Azijn
  st Peper en zout
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Vinaigrette;

2 el witte wijn azijn

1 tl mosterd

Rasp van ½ sinaasappelschil

2 el vers sinaasappelsap

4 el olijfolie extra vierge

Klop een vinaigrette van de ingrediënten en zet apart.

Carpaccio

Snijd met behulp van de mandoline de bieten in hele fijne plakjes. Houd de bietsoorten apart en snijd 2 plakjes in reepjes voor de garnering.

Schenk de helft van de vinaigrette over de plakjes biet en laat ca 10 min marineren.

Verdeel de biet- en sinaasappelplakjes over 4 borden. Garneer met spinazie, verse peterselie, reepjes biet en de gerooste amandelen..

Breng op smaak met grof zeezout en peper(korrels). Sprenkel de rest van de vinaigrette over de carpaccio en serveer direct met het brood.

Eet smakelijk!