Rauwe bieten carpaccio
Bieten worden vaak gekookt gegeten, maar de zomervariant is rauw ook erg lekker. Door verschillende bieten te combineren krijg je een kleurrijk feest op je bord.
Bieten, spinazie, peterselie en sinaasappel via biologische boerderij de Horsterhof uit Duiven. Brood van bakker Tom van Otterloo uit Arnhem.
1 st | Sinaasappel | |
4 st | Bieten (kleurenmix) | |
60 g | Amandelen | |
4 takjes | Peterselie | |
80 g | Spinazie | |
1 st | Desembrood van Tom | |
Mosterd | ||
ml | Azijn | |
st | Peper en zout | |
Olijfolie |
Vinaigrette;
2 el witte wijn azijn
1 tl mosterd
Rasp van ½ sinaasappelschil
2 el vers sinaasappelsap
4 el olijfolie extra vierge
Klop een vinaigrette van de ingrediënten en zet apart.
Carpaccio
Snijd met behulp van de mandoline de bieten in hele fijne plakjes. Houd de bietsoorten apart en snijd 2 plakjes in reepjes voor de garnering.
Schenk de helft van de vinaigrette over de plakjes biet en laat ca 10 min marineren.
Verdeel de biet- en sinaasappelplakjes over 4 borden. Garneer met spinazie, verse peterselie, reepjes biet en de gerooste amandelen..
Breng op smaak met grof zeezout en peper(korrels). Sprenkel de rest van de vinaigrette over de carpaccio en serveer direct met het brood.
Eet smakelijk!
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht