Regionaal pasteitje met (pittige) rijst & sla
Het bekende vegetarische pasteitje van Kweekland, 100% regionaal: het deeg is van graan uit Westervoort, gemalen in de Klarendalse molen. De oesterzwammen zijn van Middelwaard uit Loo (Westervoort) en de groenten van De Horsterhof. Gemaakt door kok Casper uit Arnhem; hoe regionaal wil je het hebben?!
Pasteitjes zijn gemaakt door Casper Koning met louter regionale producten. De sla komt van de Horsterhof net als de ui en knof. De rijst is biologisch en ingekocht via de Nieuwe Band. De dressing maken we zelf van biologische balsamico-azijn, olijfolie, een uitje en een beetje casave-siroop.
4 st | Vegetarisch pasteitje | |
1 | Dressing | |
300 st | Rijst | |
1 st | Krop sla | |
2 st | Ui | |
2 st | Knoflookteen | |
Sambal | ||
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de pasteitjes er in zodra de oven op temperatuur is. Breng in ± 15 minuten op temperatuur.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing met wat zout. Giet de rijst af en laat even uitdampen.
- Was de sla goed en snij of scheur 'm in stukjes. Doe in een schaal en giet de dressing erover.
- Snipper ondertussen de ui en de knoflookteen. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit het uitje en de knoflook langzaam. Voeg sambal naar smaak toe. Voeg na een minuut of 5 de rijst toe en hussel/schep alles op hoog vuur door elkaar. Houd je niet van pittig? Gewoon geen sambal erdoor! (Ook erg lekker met kerrie overigens.)
- Serveer met het pasteitje en de sla ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht