Regionaal pasteitje met (pittige) rijst & sla

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Rijst

Het bekende vegetarische pasteitje van Kweekland, 100% regionaal: het deeg is van graan uit Westervoort, gemalen in de Klarendalse molen. De oesterzwammen zijn van Middelwaard uit Loo (Westervoort) en de groenten van De Horsterhof. Gemaakt door kok Casper uit Arnhem; hoe regionaal wil je het hebben?!

 

Pasteitjes zijn gemaakt door Casper Koning met louter regionale producten. De sla komt van de Horsterhof net als de ui en knof. De rijst is biologisch en ingekocht via de Nieuwe Band. De dressing maken we zelf van biologische balsamico-azijn, olijfolie, een uitje en een beetje casave-siroop.

Ingredienten
  4 st Vegetarisch pasteitje
  1 Dressing
  300 st Rijst
  1 st Krop sla
  2 st Ui
  2 st Knoflookteen
  Sambal
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de pasteitjes er in zodra de oven op temperatuur is. Breng in ± 15 minuten op temperatuur.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing met wat zout. Giet de rijst af en laat even uitdampen.
  • Was de sla goed en snij of scheur 'm in stukjes. Doe in een schaal en giet de dressing erover.
  • Snipper ondertussen de ui en de knoflookteen. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit het uitje en de knoflook langzaam. Voeg sambal naar smaak toe. Voeg na een minuut of 5 de rijst toe en hussel/schep alles op hoog vuur door elkaar. Houd je niet van pittig? Gewoon geen sambal erdoor! (Ook erg lekker met kerrie overigens.)
  • Serveer met het pasteitje en de sla ernaast.

Eet smakelijk!