Regionaal pasteitje met (pittige) rijst & sla

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Rijst

Het bekende vegetarische pasteitje van Kweekland, 100% regionaal: het deeg is van graan uit Hall, gemalen in molen De Vrijheid in Zevenaar. De oesterzwammen zijn van Middelwaard uit Loo (Westervoort) en de groenten van De Horsterhof. Gemaakt door kok Casper uit Arnhem; hoe regionaal wil je het hebben?!

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.

Pasteitjes zijn gemaakt door Casper Koning met louter regionale producten. De sla komt van de Horsterhof net als de ui en knof. De rijst is biologisch en ingekocht via de Nieuwe Band. 

Ingredienten
  8 st Vegetarisch pasteitje
  300 g Rijst
  1 st Krop sla
  2 st Ui
  2 st Knoflookteen
  Sambal
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de pasteitjes er in zodra de oven op temperatuur is. Breng in ± 10 minuten op temperatuur.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing met wat zout. Giet de rijst af en laat even uitdampen.
  • Was de sla goed en snij of scheur 'm in stukjes. Meng een beetje olijfolie met peper en zout en schenk dit over de sla. 
  • Snipper ondertussen de ui en de knoflookteen. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit het uitje en de knoflook. Voeg sambal naar smaak toe. Voeg de rijst toe en hussel/schep alles op hoog vuur door elkaar. Houd je niet van pittig? Gewoon geen sambal erdoor! (Ook erg lekker met kerrie overigens.)
  • Serveer met het pasteitje en de sla (evt. met een dressing van bijv. balsamico-azijn, een uitje, mosterd en olijfolie) ernaast.

Eet smakelijk!