Risotto met gebakken garnalen en gedroogde tomaten
Garnalen zijn niet bepaald de meest duurzame vissoort; ze zijn berucht om hun bijvangst. De garnalen van de Visbroertjes zijn nog stteeds niet heel duurzaam (maar wel heul lekker) maar toch een beetje beter omdat... Hierbij in mijn favouriete gerecht: risotto!
Garnelen van de Visbroertjes uit de Steenstraat. Rode ui, bosui en veldsla van bio-boerderij De Horsterhof uit Duiven. Bouillonblokjes en gedroogde tomaatjes ingekocht via biologische groothandel ODIN.
320 g | Garnalen | |
300 st | Risotto rijst | |
20 st | Gedroogde tomaten | |
12 st | Bosuitjes | |
2 st | Rode ui | |
g | Veldsla | |
2 st | Visbouillon-blokjes | |
Olijfolie | ||
st | Peper en zout |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Maak ± 250 ml bouillon p/p met kokend water en 1/2 bouilonblokje p/p.
- Snipper de rode ui fijn en snijd de gedroogde tomaten in stukjes ter grote van een gerookt spekje.
- Verhit de olie in een ruime (hapjes)pan of wok en fruit hierin de ui 2 min. op half vuur.
- Zet het vuur hoog, voeg de rijst toe en bak de korrels al roerend 1 min. mee. Ze moeten even aanbakken om daarna goed het vocht op te kunnen nemen.
- Voeg de stukjes gedroogde tomaat toe, proef en breng op smaak met peper.
- Draai het vuur op half en blus de risottorijst af met een half glas witte wijn p/p. Laat alles zachtjes koken tot de wijn door de rijst is opgenomen. Voeg nu een flinke scheut bouillon toe en laat de rijst weer zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Roer af en toe. Herhaal dit toevoegen van de bouillon tot alle bouillon gebruikt is en de rijst zacht begint te worden. Dit duurt ca. 20 min. Neem de pan van het vuur. Laat de risotto afgedekt nog 4 min. staan.
- Snijd ondertussen de bosui in ringetjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen met de bosui al omscheppend in ca. 4 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over diepe, warme borden en schep de garnalen erop.
- Serveer de gewassen veldsla ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Winterse vegetarische salade met zoete aardappel en veldsla Bekijk gerecht -
Vis
Savooiekoolrolletjes met pastinaak-zalmforelpuree Hollands culinair! Bekijk gerecht -
Vegan
Rijke groentenstoof met bonen In een tajine of stoofpan Bekijk gerecht -
Vlees
Zelfgemaakte kippensoep met brood Heerlijke verwarmende medicinale soep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gebakken Yacon met Quinoa en Geroosterde Groenten Een ondergrondse knol met de smaak van fruit! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Spruitjes uit de wok met kruidige rijst Zo wil iedereen spruitjes eten Bekijk gerecht -
Vlees
SherPing pannenkoeken van Jamie Chinese gevulde pannenkoeken Bekijk gerecht -
Vegan
Noedels met aubergine, prei en noten In een handomdraai op tafel Bekijk gerecht -
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht