Rijke groentenstoof met bonen
Een tajine is oorspronkelijk een stoofpot van aardewerk. De gerechten die ermee gemaakt worden ontlenen er tevens hun naam aan. Tajine is een van de bekendste gerechten in de Marokkaanse keuken en kent haar oorsprong in de Berberse keuken. Je kunt in plaats van een tajine ook een stoofpan gebruiken.
Aardappel, winterpeen, gember, knoflook en verse kruiden via bio boerderij de Horsterhof uit Duiven. Bonen, rozijnen en ras-el-hanout kruiden kopen we in.
100 g | Rozijnen | |
1 st | Bonen in blik | |
4 takjes | Peterselie | |
4 st | Ui | |
4 st | Knoflookteen | |
1 st | Gemberwortel duim | |
500 g | Winterpeen | |
1000 g | Aardappel vastkokend | |
2 st | Kruidenmix | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Schil de winterpeen, snijd in de breedte in stukken van 4 cm en vervolgens in de lengte in parten.
Verhit de olie in een stoofpan of tajine op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en gember 5 min. Roer af en toe door. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van 2-3 cm.
Verdeel de aardappel en de peen over de pan, bestrooi met de ras el hanout, peper en eventueel zout. Voeg het water toe (c.a. 50 ml pp) en laat met de tajinedeksel 40 min stoven.
Snijd de peterselie fijn. Schep de bonen met het vocht, de rozijnen en peterselie de laatste 5 min. door de aardappel en wortelstoof.
Ook lekker met (Marokkaans) brood, koriander en partjes citroen
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VegetarischCouscous met snijbiet, walnoten en geitenkaas Voorjaars couscous Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht