Rijke groentenstoof met bonen
Een tajine is oorspronkelijk een stoofpot van aardewerk. De gerechten die ermee gemaakt worden ontlenen er tevens hun naam aan. Tajine is een van de bekendste gerechten in de Marokkaanse keuken en kent haar oorsprong in de Berberse keuken. Je kunt in plaats van een tajine ook een stoofpan gebruiken.
Aardappel, winterpeen, gember, knoflook en verse kruiden via bio boerderij de Horsterhof uit Duiven. Bonen, rozijnen en ras-el-hanout kruiden kopen we in.
100 g | Rozijnen | |
1 st | Bonen in blik | |
4 takjes | Peterselie | |
4 st | Ui | |
4 st | Knoflookteen | |
1 st | Gemberwortel duim | |
500 g | Winterpeen | |
1000 g | Aardappel vastkokend | |
2 st | Kruidenmix | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Schil de winterpeen, snijd in de breedte in stukken van 4 cm en vervolgens in de lengte in parten.
Verhit de olie in een stoofpan of tajine op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en gember 5 min. Roer af en toe door. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van 2-3 cm.
Verdeel de aardappel en de peen over de pan, bestrooi met de ras el hanout, peper en eventueel zout. Voeg het water toe (c.a. 50 ml pp) en laat met de tajinedeksel 40 min stoven.
Snijd de peterselie fijn. Schep de bonen met het vocht, de rozijnen en peterselie de laatste 5 min. door de aardappel en wortelstoof.
Ook lekker met (Marokkaans) brood, koriander en partjes citroen
-
Vegetarisch
Hét PUURland Kerstmenu 2023 (vega) Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vlees
Hét PUURland Kerstmenu 2023 Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rode Bieten tartaar met quinoa (voorgerecht) Een heerlijk kerst voorgerecht met als basis zachte rode bietjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Luxe Pompoensoep (tussengerecht) Heerlijke verwarmende pompoensoep met een luxe twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gepofte knolselderij met eekhoorntjesbrood saus (hoofdgerecht vega) Lekker en creatief vegetarisch! Bekijk gerecht -
Vlees
Gepofte knolselderij met stoofvlees van De Houberg (hoofdgerecht vlees) Lekker en creatief! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Appelcrumble met hangop (dessert) Echt Hollands toetje! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bijgerechten kerst Smaakvolle bijgerechten voor het kerstdiner! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Geroosterde Groenten Traybake met Feta en Kruiden Laat de oven het werk doen Bekijk gerecht