Rijke groentenstoof met bonen

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 60 minuten • Categorie: Stoof

Een tajine is oorspronkelijk een stoofpot van aardewerk. De gerechten die ermee gemaakt worden ontlenen er tevens hun naam aan. Tajine is een van de bekendste gerechten in de Marokkaanse keuken en kent haar oorsprong in de Berberse keuken. Je kunt in plaats van een tajine ook een stoofpan gebruiken.

 

Aardappel, winterpeen, gember, knoflook en verse kruiden via bio boerderij de Horsterhof uit Duiven. Bonen, rozijnen en ras-el-hanout kruiden kopen we in.

Ingredienten
  100 g Rozijnen
  1 st Bonen in blik
  4 takjes Peterselie
  4 st Ui
  4 st Knoflookteen
  1 st Gemberwortel duim
  500 g Winterpeen
  1000 g Aardappel vastkokend
  2 st Kruidenmix
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Schil de winterpeen, snijd in de breedte in stukken van 4 cm en vervolgens in de lengte in parten.

  • Verhit de olie in een stoofpan of tajine op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en gember 5 min. Roer af en toe door. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van 2-3 cm.

  • Verdeel de aardappel en de peen over de pan, bestrooi met de ras el hanout, peper en eventueel zout. Voeg het water toe (c.a. 50 ml pp) en laat met de tajinedeksel 40 min stoven.

  • Snijd de peterselie fijn. Schep de bonen met het vocht, de rozijnen en peterselie de laatste 5 min. door de aardappel en wortelstoof.

  • Ook lekker met (Marokkaans) brood, koriander en partjes citroen