Rijst gebakken met groenten en omelet
Gebakken rijst met groenten en omeletreepjes. Voeg hier een scheut soja saus of ketjap aan toe en je hebt een heerlijke oosterse maaltijd. Tip; de rijst bak je extra lekker als deze vooraf is afgekoeld en met een beetje sambal of Horster Hotsauce geef je je maaltijd extra pit.
Prei, ui, paprika en knoflook en de eieren via biologische boerderij De Horsterhof. Shiitakes van de Middelwaard uit Loo.
1 st | Rijst | |
2 st | Prei | |
100 g | Shiitake paddestoelen | |
2 st | Rode puntpaprika | |
1 st | Ui | |
2 st | Knoflookteen | |
4 st | Eieren | |
Zout, peper | ||
Olijfolie | ||
st | Sojasaus |
Was en snijd de prei, paprika en shiitakes.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit wat olie in een wok- of hapjespan en pers de knoflook hierin. Voeg ook de gesneden groenten en shiitakes toe en bak het geheel zo'n 5 minuten.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en klop de eieren los. Giet de losgeklopte eieren in de pan en laat hem staan op laag vuur totdat het mengsel gestold is. Rol de omelet dan op en snijd hem in rolletjes.
Voeg vervolgens de gekookte rijst en de sojasaus toe aan de pan met de wokgroenten en bak het nog even mee op hoog vuur. Leg hier de omeletrolletjes op en serveer!
Eet smakelijk!
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht