Rijst gebakken met groenten en omelet

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Graan

Gebakken rijst met groenten en omeletreepjes. Voeg hier een scheut soja saus of ketjap aan toe en je hebt een heerlijke oosterse maaltijd. Tip; de rijst bak je extra lekker als deze vooraf is afgekoeld en met een beetje sambal of Horster Hotsauce geef je je maaltijd extra pit.

 

Prei, ui, paprika en knoflook en de eieren via biologische boerderij De Horsterhof. Shiitakes van de Middelwaard uit Loo.

 

Ingredienten
  1 st Rijst
  2 st Prei
  100 g Shiitake paddestoelen
  2 st Rode puntpaprika
  1 st Ui
  2 st Knoflookteen
  4 st Eieren
  Zout, peper
  Olijfolie
  st Sojasaus
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Was en snijd de prei, paprika en shiitakes.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit wat olie in een wok- of hapjespan en pers de knoflook hierin. Voeg ook de gesneden groenten en shiitakes toe en bak het geheel zo'n 5 minuten.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en klop de eieren los. Giet de losgeklopte eieren in de pan en laat hem staan op laag vuur totdat het mengsel gestold is. Rol de omelet dan op en snijd hem in rolletjes.

Voeg vervolgens de gekookte rijst en de sojasaus toe aan de pan met de wokgroenten en bak het nog even mee op hoog vuur. Leg hier de omeletrolletjes op en serveer!

Eet smakelijk!