Gewokte rijst met chinese kool, cashews en verse shii-take copy

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Graan

Chinese kool met daarbij bos-uitjes, ook al weer uit de koude kas: vers en knapperig. De Shiitake geeft juist een mooie aardse smaaknet als de walnoten. Een erg lekkere combi, hartstikke regionaal en met alles erin wat je nodig hebt.

 

Paksoi, bosui, ui en knoflook via de biologisch dynamische boerderij de Horsterhof in Duiven, biologische walnoten en rijst ingekocht via biologische groothandel De Nieuwe Band en de shiitake paddestoelen komen van boerderij de Middelwaard uit Loo (bij het Loo-veer).

 

Ingredienten
  1 st Rijst
  2 st Chinese kool
  200 g Shiitake paddestoelen
  8 st Lente-uitje
  2 st Ui
  1 st Knoflookteen
  80 g Walnoten
  Zout, peper
  Olijfolie
  Balsamico azijn
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Snijd de chinese kool in reepjes.
  • Snijd de ui in (halve) ringen. snipper de knoflook. Snijd de shii-take in vieren of in plakjes. Snijd de bosui in ringetjes. Knijp de walnoten in kleinere stukjes.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Vehit op flink vuur ondertussen in een (wok)pan een flinke scheut olijfolie. Voeg de knoflook toe en bak al roerend in een minuut lichtbruin. Voeg de ui toe en bak een minuut mee. Blijf roeren.
  • Voeg de kool, bosui, shii-take en walnoten toe en wok deze al omroerend gedurende een minuut of 5.
  • Voeg zout en peper en eventueel balsamicoazijn naar smaak toe. Voor een extra oosters tintje kun je ook ketjap toevoegen.
  • Schep de rijst en de wok-mix naast elkaar op een bord en dien op.

Eet smakelijk!