Rijst met kip en sperzieboontjes
Bij ons thuis een blijvertje, deze eenvoudige maar heerlijke maaltijd met kip en van die sperzieboontjes die nog 'piepen' in je mond!
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.
De speziebonen zijn van Kweekland en - al zeg ik het zelf - heerlijk. We hebben ze dan ook zelf opgekweekt en geplukt. De kip is scharrel en van Putman uit de Steenstraat, de knof en ui komen van biodynamisch bedrijf de Horsterhof.
300 st | Rijst | |
400 g | Kipfilet | |
400 g | Sperziebonen | |
2 st | Ui, gesnipperd | |
2 st | Knoflookteen | |
200 g | Cashewnoten | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
Haal de puntjes van de sperziebonen, halveer ze en blancheer ze 2 minuten in heet water.
Snipper de ui en de knoflook.
Snijdt de kipfilet in blokjes van ± 2 centimeter.
Fruit de ui en de knoflook in een beetje olie in een wok- of grote koekepan op laag vuur tot ze licht kleuren. Voeg de kip toe en bak goudbruin.
Voeg de sperziebonen en wok alles nog 5 minuten. Voeg de rijst en de cashewnoten toe. Roer goed om en breng op smaak met zout en peper.
-
Vlees
Farmer's Bacon&Cheeseburger, roast potatoes & Jonkheer Bier Brute Lokale Burgers & Bier Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Traditionele Shakshuka Verwarmend vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht