Rijst met kip en sperzieboontjes
Bij ons thuis een blijvertje, deze eenvoudige maar heerlijke maaltijd met kip en van die sperzieboontjes die nog 'piepen' in je mond!
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.
De speziebonen zijn van Kweekland en - al zeg ik het zelf - heerlijk. We hebben ze dan ook zelf opgekweekt en geplukt. De kip is scharrel en van Putman uit de Steenstraat, de knof en ui komen van biodynamisch bedrijf de Horsterhof.
300 st | Rijst | |
400 g | Kipfilet | |
400 g | Sperziebonen | |
2 st | Ui, gesnipperd | |
2 st | Knoflookteen | |
200 g | Cashewnoten | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
Haal de puntjes van de sperziebonen, halveer ze en blancheer ze 2 minuten in heet water.
Snipper de ui en de knoflook.
Snijdt de kipfilet in blokjes van ± 2 centimeter.
Fruit de ui en de knoflook in een beetje olie in een wok- of grote koekepan op laag vuur tot ze licht kleuren. Voeg de kip toe en bak goudbruin.
Voeg de sperziebonen en wok alles nog 5 minuten. Voeg de rijst en de cashewnoten toe. Roer goed om en breng op smaak met zout en peper.
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht