Rijst met kip en sperzieboontjes
Bij ons thuis een blijvertje, deze eenvoudige maar heerlijke maaltijd met kip en van die sperzieboontjes die nog 'piepen' in je mond!
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.
De speziebonen zijn van Kweekland en - al zeg ik het zelf - heerlijk. We hebben ze dan ook zelf opgekweekt en geplukt. De kip is scharrel en van Putman uit de Steenstraat, de knof en ui komen van biodynamisch bedrijf de Horsterhof.
300 st | Rijst | |
400 g | Kipfilet | |
400 g | Sperziebonen | |
2 st | Ui, gesnipperd | |
2 st | Knoflookteen | |
200 g | Cashewnoten | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
Haal de puntjes van de sperziebonen, halveer ze en blancheer ze 2 minuten in heet water.
Snipper de ui en de knoflook.
Snijdt de kipfilet in blokjes van ± 2 centimeter.
Fruit de ui en de knoflook in een beetje olie in een wok- of grote koekepan op laag vuur tot ze licht kleuren. Voeg de kip toe en bak goudbruin.
Voeg de sperziebonen en wok alles nog 5 minuten. Voeg de rijst en de cashewnoten toe. Roer goed om en breng op smaak met zout en peper.
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht