Rijst met kip en kraakverse sperzieboontjes
Door het heerlijke weer zijn er nog stees sperziebonen te oogsten. Van deze buitenkans moeten we natuurlijk gebruik maken: bij ons thuis een blijvertje, deze eenvoudige maar heerlijke maaltijd met kip en van die sperzieboontjes die nog 'piepen' in je mond!
De speziebonen zijn van de Horsterhof en - al zeg ik het zelf - heerlijk. We hebben ze dan ook zelf opgekweekt en geplukt. De kip is scharrel en van Putman uit de Steenstraat, de knof en ui komen van biodynamisch bedrijf de Horsterhof.
300 g | Rijst | |
400 g | Kipfilet | |
400 g | Sperziebonen | |
2 st | Ui, gesnipperd | |
2 st | Knoflookteen | |
200 g | Cashewnoten | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
- Haal de puntjes van de sperziebonen, halveer ze en blancheer ze 2 minuten in heet water.
- Snipper de ui en de knoflook.
- Fruit de ui en de knoflook in een beetje olie in een wok- of grote koekepan op laag vuur tot ze licht kleuren. Voeg de kip toe en bak goudbruin.
- Voeg de sperziebonen toe en wok alles nog 5 minuten.
- Voeg de rijst en de cashewnoten toe. Roer goed om en breng op smaak met zout en peper.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Pasta met vers gerookte forel en romige prei-saus Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gekleurde bietjes met rijst, feta en pecanoten Superfood Bekijk gerecht -
Vlees
Hollandse bietenstamp met heerlijke rookworst Nu het nog kan! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quiche met pompoen en palmkool Zonder deegbodem! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Penne met romige paddestoelensaus Mega Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Italiaanse maaltijdsoep - ribolitta Hartverwarmende wintersoep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-curry met knapperige bloemkool Puurlandtopper: kids vega 'favo'! Bekijk gerecht -
Vlees
Grove stamppot van bataat met reepjes kool, pastinaak en rookworst Ook zo vegetarisch te maken Bekijk gerecht -
Vis
Conchiglie met ansjovis, broccoli en hazelnoten Schelpjespasta! Bekijk gerecht