Rijst met kip en kraakverse sperzieboontjes

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Rijst

Door het heerlijke weer zijn er nog stees sperziebonen te oogsten. Van deze buitenkans moeten we natuurlijk gebruik maken: bij ons thuis een blijvertje, deze eenvoudige maar heerlijke maaltijd met kip en van die sperzieboontjes die nog 'piepen' in je mond!

 

De speziebonen zijn van de Horsterhof en - al zeg ik het zelf - heerlijk. We hebben ze dan ook zelf opgekweekt en geplukt. De kip is scharrel en van Putman uit de Steenstraat, de knof en ui komen van biodynamisch bedrijf de Horsterhof.

Ingredienten
  300 st Rijst
  400 g Kipfilet
  400 g Sperziebonen
  2 st Ui, gesnipperd
  2 st Knoflookteen
  200 g Cashewnoten
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
  • Haal de puntjes van de sperziebonen, halveer ze en blancheer ze 2 minuten in heet water.
  • Snipper de ui en de knoflook. 
  • Fruit de ui en de knoflook in een beetje olie in een wok- of grote koekepan op laag vuur tot ze licht kleuren. Voeg de kip toe en bak goudbruin.
  • Voeg de sperziebonen toe en wok alles nog 5 minuten.
  • Voeg de rijst en de cashewnoten toe. Roer goed om en breng op smaak met zout en peper.