Rijst met kip en kraakverse sperzieboontjes

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Rijst

Door het heerlijke weer zijn er nog stees sperziebonen te oogsten. Van deze buitenkans moeten we natuurlijk gebruik maken: bij ons thuis een blijvertje, deze eenvoudige maar heerlijke maaltijd met kip en van die sperzieboontjes die nog 'piepen' in je mond!

 

De speziebonen zijn van de Horsterhof en - al zeg ik het zelf - heerlijk. We hebben ze dan ook zelf opgekweekt en geplukt. De kip is scharrel en van Putman uit de Steenstraat, de knof en ui komen van biodynamisch bedrijf de Horsterhof.

Ingredienten
  300 g Rijst
  400 g Kipfilet
  400 g Sperziebonen
  2 st Ui, gesnipperd
  2 st Knoflookteen
  200 g Cashewnoten
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
  • Haal de puntjes van de sperziebonen, halveer ze en blancheer ze 2 minuten in heet water.
  • Snipper de ui en de knoflook. 
  • Fruit de ui en de knoflook in een beetje olie in een wok- of grote koekepan op laag vuur tot ze licht kleuren. Voeg de kip toe en bak goudbruin.
  • Voeg de sperziebonen toe en wok alles nog 5 minuten.
  • Voeg de rijst en de cashewnoten toe. Roer goed om en breng op smaak met zout en peper.