Kraakverse sperziebonen met tomaatjes, feta en rijst
Sperziebonen zijn gewoon het lekkerst als ze vers zijn, tomaten als ze roodgeplukt worden. Dus rechtstreeks van de plant, via PUURland, op je bord. Koken is dan bijna niet nodig; zo blijven smaak, knapperigheid en goede stofjes optimaal behouden. Hier een prachtig recept waar ze optimaal tot hun recht komen en waar ook mijn kinderen hun vingers bij aflikken!
Sperziebonen, tomaten en uien van de Horsterhof. Basilicum van eigen land en de feta van Buffelboerderij Arns. De rijst uit Italië is biologisch en ingekocht via De Nieuwe Band.
500 g | Sperziebonen | |
4 st | Ui | |
300 g | Cherrytomaten | |
2 st | Feta naturel 150 gram | |
4 takjes | Basilicum | |
1 st | Rijst | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, schep de rijst daarna op een grote schaal om even te laten afkoelen.
- Kook de sperziebonen in 5 minuten gaar en knapperig.
- Snipper de ui. Snijd de tomaatjes doormidden of in kwarten.
- Verwarm de olie in een grote wok of braadpan, fruit hierin de gesnipperde uien tot ze licht verkleuren (hoe langzamer je dit doet, hoe zoeter de ui!).
- Schep de cherrytomaten erbij en bak ze al omscheppend nog een minuut mee.
- Voeg de rijst toe en bak het geheel omscheppend op hoog vuur, tot de rijst goed heet is.
- Scheur de basilicumblaadjes grof en schep ze losjes door de rijst, verdeel de feta erover.
- Serveer met de sperziebonen. Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht