Rijst met merquez worstjes, ronde courgette en aubergine

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Rijst

De oogsttijd is begonnen. Dus reed ik voor jullie via de Horsterhof voor de aubergine en de ronde (!) courgette naar Nijmegen. In ' De Hemel', stadbrouwerij, ontdekte ik een fantastische mosterd die ik als nieuw product aan het assortiment heb toegevoegd. De mosterd kan je dus apart bestellen en combineert uitstekend met dit gerecht. Daarna door Putman in de Steenstraat en 'voila' een heerlijk en gezond gerecht!

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op vier personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.

Ronde courgette, ui en aubergine van De Horsterhof in Duiven, merquez worstjes van Putman in Arnhem, rijst ingekocht via Natudis. Mosterd 'los te bestellen' (zit dus niet standaard bij dit gerecht) van De Hemel in Nijmegen Biermosterd Fijn van De Hemel uit Nijmegen
 

 

Ingredienten
  300 st Rijst
  2 st Aubergine
  2 st Ronde courgette
  2 st Ui, gesnipperd
  4 st Eetlepels creme fraiche
  4 st Merquez worstjes
  Zout, peper
  Mosterd
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.

Bak de worstjes in de pan, gril ze in een grilpan of op de BBQ.

Snij de ronde courgette en de aubergine in blokjes van 1,5 centimeter. Pel en snipper de ui.

Fruit in een koekenpan de ui met de olie zachtjes tot ze glazig zijn. Voeg de courgette en aubergine toe en bak nog 7 minuten. Roer de room erdoor. Roer de mosterd erdoor.

Voeg naar smaak zout en peper toe.

Serveer met de merquez worstjes en rijst.