Rijst met merquez worstjes, ronde courgette en aubergine
De oogsttijd is begonnen. Dus reed ik voor jullie via de Horsterhof voor de aubergine en de ronde (!) courgette naar Nijmegen. In ' De Hemel', stadbrouwerij, ontdekte ik een fantastische mosterd die ik als nieuw product aan het assortiment heb toegevoegd. De mosterd kan je dus apart bestellen en combineert uitstekend met dit gerecht. Daarna door Putman in de Steenstraat en 'voila' een heerlijk en gezond gerecht!
! Alle recepten zijn gebaseerd op vier personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.
Ronde courgette, ui en aubergine van De Horsterhof in Duiven, merquez worstjes van Putman in Arnhem, rijst ingekocht via Natudis. Mosterd 'los te bestellen' (zit dus niet standaard bij dit gerecht) van De Hemel in Nijmegen Biermosterd Fijn van De Hemel uit Nijmegen

300 g | Rijst | |
2 st | Aubergine | |
2 st | Ronde courgette | |
2 st | Ui, gesnipperd | |
4 st | Eetlepels creme fraiche | |
4 st | Merquez worstjes | |
Zout, peper | ||
Mosterd |
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
Bak de worstjes in de pan, gril ze in een grilpan of op de BBQ.
Snij de ronde courgette en de aubergine in blokjes van 1,5 centimeter. Pel en snipper de ui.
Fruit in een koekenpan de ui met de olie zachtjes tot ze glazig zijn. Voeg de courgette en aubergine toe en bak nog 7 minuten. Roer de room erdoor. Roer de mosterd erdoor.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Serveer met de merquez worstjes en rijst.
-
Vis
Pasta met vers gerookte forel en romige prei-saus Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gekleurde bietjes met rijst, feta en pecanoten Superfood Bekijk gerecht -
Vlees
Hollandse bietenstamp met heerlijke rookworst Nu het nog kan! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quiche met pompoen en palmkool Zonder deegbodem! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Penne met romige paddestoelensaus Mega Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Italiaanse maaltijdsoep - ribolitta Hartverwarmende wintersoep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-curry met knapperige bloemkool Puurlandtopper: kids vega 'favo'! Bekijk gerecht -
Vlees
Grove stamppot van bataat met reepjes kool, pastinaak en rookworst Ook zo vegetarisch te maken Bekijk gerecht -
Vis
Conchiglie met ansjovis, broccoli en hazelnoten Schelpjespasta! Bekijk gerecht