Rijst met merquez worstjes, ronde courgette en aubergine
De oogsttijd is begonnen. Dus reed ik voor jullie via de Horsterhof voor de aubergine en de ronde (!) courgette naar Nijmegen. In ' De Hemel', stadbrouwerij, ontdekte ik een fantastische mosterd die ik als nieuw product aan het assortiment heb toegevoegd. De mosterd kan je dus apart bestellen en combineert uitstekend met dit gerecht. Daarna door Putman in de Steenstraat en 'voila' een heerlijk en gezond gerecht!
! Alle recepten zijn gebaseerd op vier personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.
Ronde courgette, ui en aubergine van De Horsterhof in Duiven, merquez worstjes van Putman in Arnhem, rijst ingekocht via Natudis. Mosterd 'los te bestellen' (zit dus niet standaard bij dit gerecht) van De Hemel in Nijmegen Biermosterd Fijn van De Hemel uit Nijmegen

300 st | Rijst | |
2 st | Aubergine | |
2 st | Ronde courgette | |
2 st | Ui, gesnipperd | |
4 st | Eetlepels creme fraiche | |
4 st | Merquez worstjes | |
Zout, peper | ||
Mosterd |
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
Bak de worstjes in de pan, gril ze in een grilpan of op de BBQ.
Snij de ronde courgette en de aubergine in blokjes van 1,5 centimeter. Pel en snipper de ui.
Fruit in een koekenpan de ui met de olie zachtjes tot ze glazig zijn. Voeg de courgette en aubergine toe en bak nog 7 minuten. Roer de room erdoor. Roer de mosterd erdoor.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Serveer met de merquez worstjes en rijst.
-
Vegetarisch
Pasta radijsjes pesto Met pesto van radijsgroen! Bekijk gerecht -
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-stamp met raapstelen, walnoten, gedroogde tomaten en oesterzwammen Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht