Rijst met merquez worstjes, ronde courgette en aubergine
De oogsttijd is begonnen. Dus reed ik voor jullie via de Horsterhof voor de aubergine en de ronde (!) courgette naar Nijmegen. In ' De Hemel', stadbrouwerij, ontdekte ik een fantastische mosterd die ik als nieuw product aan het assortiment heb toegevoegd. De mosterd kan je dus apart bestellen en combineert uitstekend met dit gerecht. Daarna door Putman in de Steenstraat en 'voila' een heerlijk en gezond gerecht!
! Alle recepten zijn gebaseerd op vier personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.
Ronde courgette, ui en aubergine van De Horsterhof in Duiven, merquez worstjes van Putman in Arnhem, rijst ingekocht via Natudis. Mosterd 'los te bestellen' (zit dus niet standaard bij dit gerecht) van De Hemel in Nijmegen Biermosterd Fijn van De Hemel uit Nijmegen

300 st | Rijst | |
2 st | Aubergine | |
2 st | Ronde courgette | |
2 st | Ui, gesnipperd | |
4 st | Eetlepels creme fraiche | |
4 st | Merquez worstjes | |
Zout, peper | ||
Mosterd |
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
Bak de worstjes in de pan, gril ze in een grilpan of op de BBQ.
Snij de ronde courgette en de aubergine in blokjes van 1,5 centimeter. Pel en snipper de ui.
Fruit in een koekenpan de ui met de olie zachtjes tot ze glazig zijn. Voeg de courgette en aubergine toe en bak nog 7 minuten. Roer de room erdoor. Roer de mosterd erdoor.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Serveer met de merquez worstjes en rijst.
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht