Rijst met paprika, bonen en feta
Een heerlijk eenvoudig gerecht van Jamie met lokale ingrediënten. Samen met de frisse winterpostelein een kleurrijke combinatie op je bord, wie kan dat nou niet weerstaan!
Winterpostelien, ui en paprika via biodynamische boerderij de Horsterhof uit Duiven. Feta van buffelboerderij Arns uit Zevenaar. Rijst en bonen worden biologisch ingekocht.
60 st | Tomatenpuree | |
1 st | Rijst | |
2 st | Rode puntpaprika | |
2 st | Rode ui | |
4 | Laurier | |
1 st | Bonen in blik | |
400 g | Winterpostelein | |
1 st | Feta naturel 150 gram | |
Rode wijnazijn | ||
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Was de winterpostelein, laat uitlekken.
Verhit de oven tot 220 °C. Pel de rode uien, verwijder de zaadjes uit de paprika’s en snijd ze in grove stukken en doe ze met de laurierblaadjes, de olijfolie en rodewijnazijn, een snuf zeezout en flink wat zwarte peper in een grote, ondiepe braadpan. Hussel alles goed door elkaar en zet 30 minuten in de hete oven
Haal de pan uit de oven, giet de bonen er met vocht en al bij, voeg twee blikjes water (per 4 personen) toe en roer de tomatenpuree en rijst erdoor. Verdeel de feta er over in de pan en zet hem nog 30 minuten met deksel in de oven, of tot de rijst gaar is
Maak de winterpostelein aan met een beetje extra vierge olijfolie, rodewijnazijn en een snufje peper en zout, en serveer erbij.
-
VegetarischAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht
-
VleesButter Chicken met naanbrood en Hollandse groenten Heerlijk Indiaas met een Hollandse twist Bekijk gerecht