Rijst met paprika, bonen en feta

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 70 minuten • Categorie: Rijst

Een heerlijk eenvoudig gerecht van Jamie met lokale ingrediënten. Samen met de frisse winterpostelein een kleurrijke combinatie op je bord, wie kan dat nou niet weerstaan!

 

Winterpostelien, ui en paprika via biodynamische boerderij de Horsterhof uit Duiven. Feta van buffelboerderij Arns uit Zevenaar. Rijst en bonen worden biologisch ingekocht.

Ingredienten
  60 st Tomatenpuree
  1 st Rijst
  2 st Rode puntpaprika
  2 st Rode ui
  4 Laurier
  1 st Bonen in blik
  400 g Winterpostelein
  1 st Feta naturel 150 gram
  Rode wijnazijn
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Was de winterpostelein, laat uitlekken.

Verhit de oven tot 220 °C. Pel de rode uien, verwijder de zaadjes uit de paprika’s en snijd ze in grove stukken en doe ze met de laurierblaadjes, de olijfolie en rodewijnazijn, een snuf zeezout en flink wat zwarte peper in een grote, ondiepe braadpan. Hussel alles goed door elkaar en zet 30 minuten in de hete oven

Haal de pan uit de oven, giet de bonen er met vocht en al bij, voeg twee blikjes water (per 4 personen) toe en roer de tomatenpuree en rijst erdoor. Verdeel de feta er over in de pan en zet hem nog 30 minuten met deksel in de oven, of tot de rijst gaar is

Maak de winterpostelein aan met een beetje extra vierge olijfolie, rodewijnazijn en een snufje peper en zout, en serveer erbij.