Rijst met spinazie, bonen en frisse komkommer

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Rijst

Een veganistisch, gezonde en voedzame maaltijd die ook nog eens eenvoudig te bereiden is.

 

Alle groenten via biologische boerderij de Horsterhof uit Duiven. Rijst en bonen worden biologisch ingekocht.

Ingredienten
  1 st Tomatenpuree
  1 st Rijst
  2 st Knoflookteen
  2 st Ui
  1 st Komkommer
  1 st Bonen in blik
  500 g Spinazie
  1 st Kruidenmix
  ml Azijn
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de kruiden toe en bak 1 min. mee.
  • Roer de tomatenpuree erdoor. Voeg de rijst en heet water toe (350ml  water op 150g rijst), breng aan de kook en laat op laag vuur ca. 20 min. zachtjes koken met een deksel op de pan. Roer af en toe.
  • Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes en meng met de natuurazijn en peper. Laat staan tot gebruik.
  • Roerbak de spinazie op middelhoog vuur tot deze geslonken is. Doe de bonen in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de bonen de laatste 3 min. toe aan de tomatenrijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Schep de spinazie voorzichtig door de rijst en serveer met de komkommer.