Wok-schotel met gehakt, andijvie en rijst

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Rijst

Oosters getinte wokschotel met regionale ingrediënten. Met recht een gerecht uit het Oosten!

 

Biologische andijvie, ui en knoflook van De Horsterhof, rundergehakt van Putman uit de Steenstraat (van vleeskoeien uit Horst) en rijst uit Italië via De Nieuwe Band.

Ingredienten
  2 st Andijvie
  300 g Rijst
  2 st Knoflookteen
  400 g Rundergehakt
  2 st Ui
  Zout, peper
  Ketjap
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Maak de andijvie schoon, snijd hem in reepjes, was deze en laat ze uitlekken.
  • Maak de uien en knoflookteentjes schoon en snipper deze fijn.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verhit wat olie in de wok en fruit hierin even de uien en knoflook. Voeg dan het gehakt toe en bak deze rul. Voeg wat zout en peper toe en schep de andijvie erdoor.
  • Roerbak vervolgens de andijvie 5-10 minuten.
  • Doe er tenslotte wat ketjap door en schep de rijst erdoor.
  • Eet smakelijk!