Bijzondere wok-schotel met gehakt, andijvie en rijst

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Rijst

Andijvie is een echte voorjaarsgroente: hij is sterk, groeit al bij lagere temperaturen en is zeer resistent tegen ziektes. Hij zit ook nog eens boordevol goede stofjes en is bij lange na niet meer die bittere groente die je oma vroeger kapot kookte. Wij wokken hem kort waardoor hij knapperig blijft in deze oosters getinte wokschotel met regionale ingrediënten. Met recht een gerecht uit het Oosten!

 

Biologische andijvie, ui en knoflook van De Horsterhof, rundergehakt van de Houberg uit Lobith en rijst uit Italië via de biologische groothandel.

Ingredienten
  2 st Andijvie
  1 st Rijst
  2 st Knoflookteen
  500 g Rundergehakt
  2 st Ui
  Zout, peper
  Ketjap
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Maak de andijvie schoon, snijd hem in reepjes, was deze en laat ze uitlekken.
  • Maak de uien en knoflookteentjes schoon en snipper deze fijn.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Verhit wat olie in de wok en fruit hierin even de uien en knoflook. Voeg dan het gehakt toe en bak deze rul. Voeg wat zout en peper toe en schep de andijvie erdoor.
  • Roerbak vervolgens de andijvie 5-10 minuten.
  • Doe er tenslotte wat ketjap door en schep de rijst erdoor.
  • Eet smakelijk!