Risotto met koolrabi en kastanjechampignons

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Rijst

Koolrabi is een heerlijk knapperig knolletje, dat zich nog het beste laat vergelijken met radijs maar dan groter en veel zachter van smaak. Deze week weer voor het eerst vers uit de kas van biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof. De champignons zijn een prachtige en smakelijke vleesvervanger en echt een uitstekende combinatie met risotto. 

 

Koolrabi uit de koude kas van de biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof, net als de ui. Champignons van Middelwaard uit Loo en de biologische risotto is ingekocht via de biologische groothandel De Nieuwe Band. 

Ingredienten
  4 st Koolrabi
  200 g Kastanjechampignons
  300 g Risotto rijst
  1 st Ui, gesnipperd
  ml Creme fraiche
  2 st Bouillonblokje
  Peterselie
  100 g Kaas, geraspt
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • De champignons schoonmaken en klein snijden. De uien schillen en fijn hakken. Peterselie fijnhakken. Koolrabi dun schillen en in blokjes van 1 á 1,5 cm snijden.
  • Maak 250 ml. bouillon per persoon. Één bouillonblokje op een 1/2 liter heet water.
  • Gesnipperde uien en paddestoelen in een wok of diepe pan in hete olie aanbraden. De rijst erbij doen en roerend kort aanbraden.
  • Blus af met een scheut witte wijn of bouillon.
  • Blijf nu regelmatig roeren en zorg dat de risotto goed nat blijft door steeds een scheut bouillon toe te voegen todat de risotto volledig verzadigd en net zacht is.
  • Voeg na 10 minuten de blokjes koolrabi toe en kook ze mee.
  • Als de risotto klaar is: peterselie en creme fraiche door de risotto roeren en met geraspte kaas, zout en peper op smaak brengen.

Eet smakelijk!