Risotto met koolrabi en kastanjechampignons
De koolrabiknol is niet bij iedereen even bekend, jammer want het is een geweldig veelzijdige groente. Je kunt de groente zowel rauw als gekookt, gestoofd, gebakken, gefrituurd etc. eten. Het is een stengelknol en groeit dus niet onder, maar vlak boven de grond. De structuur van rauwe koolrabi lijkt een beetje op radijs, lekker fris en knapperig maar dan zonder het scherpe. Ze komen uit de kas van biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof. De champignons zijn een prachtige en smakelijke vleesvervanger en echt een uitstekende combinatie met risotto.
Koolrabi uit de koude kas van de biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof, net als de ui. Champignons van Middelwaard uit Loo en de biologische risotto is ingekocht via de biologische groothandel De Nieuwe Band.
4 st | Koolrabi | |
200 g | Kastanjechampignons | |
1 st | Risotto rijst | |
1 st | Ui | |
1 st | Creme Fraiche 125ml | |
2 st | Bouillonblokje | |
4 takjes | Peterselie | |
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
- De champignons schoonmaken en klein snijden. De uien schillen en fijn hakken. Peterselie fijnhakken. Koolrabi dun schillen en in blokjes van 1 á 1,5 cm snijden.
- Maak 250 ml. bouillon per persoon. Één bouillonblokje op een 1/2 liter heet water.
- Gesnipperde uien en paddestoelen in een wok of diepe pan in hete olie aanbraden. De rijst erbij doen en al roerend kort aanbraden.
- Blus af met een scheut witte wijn of bouillon.
- Blijf nu regelmatig roeren en zorg dat de risotto goed nat blijft door steeds een scheut bouillon toe te voegen todat de risotto volledig verzadigd en net zacht is.
- Voeg na 10 minuten de blokjes koolrabi toe en kook ze mee.
- Als de risotto klaar is: peterselie en creme fraiche door de risotto roeren en met geraspte kaas, zout en peper op smaak brengen.
Eet smakelijk!
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht