Risotto met koolrabi en kastanjechampignons
De koolrabiknol is niet bij iedereen even bekend, jammer want het is een geweldig veelzijdige groente. Je kunt de groente zowel rauw als gekookt, gestoofd, gebakken, gefrituurd etc. eten. Het is een stengelknol en groeit dus niet onder, maar vlak boven de grond. De structuur van rauwe koolrabi lijkt een beetje op radijs, lekker fris en knapperig maar dan zonder het scherpe. Ze komen uit de kas van biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof. De champignons zijn een prachtige en smakelijke vleesvervanger en echt een uitstekende combinatie met risotto.
Koolrabi uit de koude kas van de biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof, net als de ui. Champignons van Middelwaard uit Loo en de biologische risotto is ingekocht via de biologische groothandel De Nieuwe Band.
4 st | Koolrabi | |
200 g | Kastanjechampignons | |
1 st | Risotto rijst | |
1 st | Ui | |
1 st | Creme Fraiche 125ml | |
2 st | Bouillonblokje | |
4 takjes | Peterselie | |
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
- De champignons schoonmaken en klein snijden. De uien schillen en fijn hakken. Peterselie fijnhakken. Koolrabi dun schillen en in blokjes van 1 á 1,5 cm snijden.
- Maak 250 ml. bouillon per persoon. Één bouillonblokje op een 1/2 liter heet water.
- Gesnipperde uien en paddestoelen in een wok of diepe pan in hete olie aanbraden. De rijst erbij doen en al roerend kort aanbraden.
- Blus af met een scheut witte wijn of bouillon.
- Blijf nu regelmatig roeren en zorg dat de risotto goed nat blijft door steeds een scheut bouillon toe te voegen todat de risotto volledig verzadigd en net zacht is.
- Voeg na 10 minuten de blokjes koolrabi toe en kook ze mee.
- Als de risotto klaar is: peterselie en creme fraiche door de risotto roeren en met geraspte kaas, zout en peper op smaak brengen.
Eet smakelijk!
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht