Risotto met rucola en zalmforel
Risotto is altijd al een favoriet en met zalmforel van 't Smallert nu helemaal een feest! Hierbij een mooie risotto met alleen maar prachtige ingrediënten. Enjoy!
Zalmforel van 't Smallert in Emst. Rucola, komkommer, rode ui en knoflook van de Horsterhof. Kaas van de Kaastobbe in Duiven.
1 st | Risotto rijst | |
100 g | Rucola | |
600 g | Zalmforel, Veluwse, koudgerookt | |
4 st | Rode ui | |
2 st | Bouillonblokje | |
1 st | Italiaanse kaas stuk | |
2 st | Knoflookteen | |
2 st | Komkommer | |
g | Roomboter | |
st | Peper en zout | |
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
Risotto:
- Snipper de rode ui. Snijd de knoflookteen in plakjes.
- Maak een bouillon met de bouillonblokjes (0,5 ltr water en één bouillonblokje per 2 personen).
- Fruit de rode ui gedurende een paar minuten op halfhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg de risottorijst toe en roerbak enkele minuten mee, zodat het zetmeel los komt. Blus af met een flinke scheut witte wijn of een scheut bouillon.
- Laat al roerend wat indampen en voeg nu de helft van de bouillon toe. Zet het vuur wat hoger en blijf roeren tot bijna alle vocht is opgenomen, blijf bouillon toevoegen tot alles op is en de rijst lekker zacht en plakkerig.
Grill ondertussen de vis:
- Verhit in de grillpan de olijfolie, doe dit door de pan in te smeren met de olijfolie en een klont boter te laten smelten. Als alles gesmolten is laat de vis aan beiden kanten langzaam en op laag vuur 3 minuten grillen. Gewoon in boter in een koekenpan bakken kan ook, de tijd blijft hetzelfde.
- Meng - als de risotto bijna gaar is - een flinke klont (echte) boter, de rucola en de helft van de kaas door de risotto en de rucola. Roer goed door op zacht vuur.
- Serveer de risotto, plaats de zalmforel erop en verdeel de laatste pecorino over de risotto.
- Serveer de komkommer in plakjes ernaast.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Geroosterde Groenten Traybake met Feta en Kruiden Laat de oven het werk doen Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Winterse vegetarische salade met zoete aardappel en veldsla Bekijk gerecht -
Vis
Savooiekoolrolletjes met pastinaak-zalmforelpuree Hollands culinair! Bekijk gerecht -
Vegan
Rijke groentenstoof met bonen In een tajine of stoofpan Bekijk gerecht -
Vlees
Zelfgemaakte kippensoep met brood Heerlijke verwarmende medicinale soep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gebakken Yacon met Quinoa en Geroosterde Groenten Een ondergrondse knol met de smaak van fruit! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Spruitjes uit de wok met kruidige rijst Zo wil iedereen spruitjes eten Bekijk gerecht -
Vlees
SherPing pannenkoeken van Jamie Chinese gevulde pannenkoeken Bekijk gerecht -
Vegan
Noedels met aubergine, prei en noten In een handomdraai op tafel Bekijk gerecht