Risotto met rucola en zalmforel
Risotto is altijd al een favoriet en met zalmforel van 't Smallert nu helemaal een feest! Hierbij een mooie risotto met alleen maar prachtige ingrediënten. Enjoy!
Zalmforel van 't Smallert in Emst. Rucola en komkommer ingekocht via ODIN en de rode ui en knoflook uit de voorraad van de Horsterhof. Kaas van de Kaastobbe in Duiven.
1 st | Risotto rijst | |
100 g | Rucola | |
600 g | Zalmforel, Veluwse, koudgerookt | |
4 st | Rode ui | |
2 st | Bouillonblokje | |
1 st | Italiaanse kaas stuk | |
2 st | Knoflookteen | |
2 st | Komkommer | |
g | Roomboter | |
st | Peper en zout | |
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
Risotto:
- Snipper de rode ui. Snijd de knoflookteen in plakjes.
- Maak een bouillon met de bouillonblokjes (0,5 ltr water en één bouillonblokje per 2 personen).
- Fruit de rode ui gedurende een paar minuten op halfhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg de risottorijst toe en roerbak enkele minuten mee, zodat het zetmeel los komt. Blus af met een flinke scheut witte wijn of een scheut bouillon.
- Laat al roerend wat indampen en voeg nu de helft van de bouillon toe. Zet het vuur wat hoger en blijf roeren tot bijna alle vocht is opgenomen, blijf bouillon toevoegen tot alles op is en de rijst lekker zacht en plakkerig.
Grill ondertussen de vis:
- Verhit in de grillpan de olijfolie, doe dit door de pan in te smeren met de olijfolie en een klont boter te laten smelten. Als alles gesmolten is laat de vis aan beiden kanten langzaam en op laag vuur 3 minuten grillen. Gewoon in boter in een koekenpan bakken kan ook, de tijd blijft hetzelfde.
- Meng - als de risotto bijna gaar is - een flinke klont (echte) boter, de rucola en de helft van de kaas door de risotto en de rucola. Roer goed door op zacht vuur.
- Serveer de risotto, plaats de zalmforel erop en verdeel de laatste pecorino over de risotto.
- Serveer de komkommer in plakjes ernaast.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta pesto met lente-ui, verse spinazie, gedroogde tomaatjes en spekjes Bekijk gerecht -
Vis
Gebakken zalmforel-filet met bloemkool en krieltjes Vis op z'n best Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gewokte rijst met paksoi, cashews en verse shii-take Vers uit de kas! Bekijk gerecht -
Vlees
Aardappeltjes met geroosterde wintergroenten en bistro-worstjes Comfort-food Bekijk gerecht