Risotto met rucola en zalmforel
Risotto is altijd al een favoriet en met zalmforel van 't Smallert nu helemaal een feest! Hierbij een mooie risotto met alleen maar prachtige ingrediënten. Enjoy!
Zalmforel van 't Smallert in Emst. Rucola, komkommer, rode ui en knoflook van de Horsterhof. Kaas van de Kaastobbe in Duiven.
1 st | Risotto rijst | |
100 g | Rucola | |
600 g | Zalmforel, Veluwse, koudgerookt | |
4 st | Rode ui | |
2 st | Bouillonblokje | |
1 st | Italiaanse kaas stuk | |
2 st | Knoflookteen | |
2 st | Komkommer | |
g | Roomboter | |
st | Peper en zout | |
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
Risotto:
- Snipper de rode ui. Snijd de knoflookteen in plakjes.
- Maak een bouillon met de bouillonblokjes (0,5 ltr water en één bouillonblokje per 2 personen).
- Fruit de rode ui gedurende een paar minuten op halfhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg de risottorijst toe en roerbak enkele minuten mee, zodat het zetmeel los komt. Blus af met een flinke scheut witte wijn of een scheut bouillon.
- Laat al roerend wat indampen en voeg nu de helft van de bouillon toe. Zet het vuur wat hoger en blijf roeren tot bijna alle vocht is opgenomen, blijf bouillon toevoegen tot alles op is en de rijst lekker zacht en plakkerig.
Grill ondertussen de vis:
- Verhit in de grillpan de olijfolie, doe dit door de pan in te smeren met de olijfolie en een klont boter te laten smelten. Als alles gesmolten is laat de vis aan beiden kanten langzaam en op laag vuur 3 minuten grillen. Gewoon in boter in een koekenpan bakken kan ook, de tijd blijft hetzelfde.
- Meng - als de risotto bijna gaar is - een flinke klont (echte) boter, de rucola en de helft van de kaas door de risotto en de rucola. Roer goed door op zacht vuur.
- Serveer de risotto, plaats de zalmforel erop en verdeel de laatste pecorino over de risotto.
- Serveer de komkommer in plakjes ernaast.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht