Risotto met rucola en zalmforel
Risotto is altijd al een favoriet en met zalmforel van 't Smallert nu helemaal een feest! Hierbij een mooie risotto met alleen maar prachtige ingrediënten. Enjoy!
Zalmforel van 't Smallert in Emst. Rucola, komkommer, rode ui en knoflook van de Horsterhof. Kaas van de Kaastobbe in Duiven.
1 st | Risotto rijst | |
100 g | Rucola | |
600 g | Zalmforel, Veluwse, koudgerookt | |
4 st | Rode ui | |
2 st | Bouillonblokje | |
1 st | Italiaanse kaas stuk | |
2 st | Knoflookteen | |
2 st | Komkommer | |
g | Roomboter | |
st | Peper en zout | |
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
Risotto:
- Snipper de rode ui. Snijd de knoflookteen in plakjes.
- Maak een bouillon met de bouillonblokjes (0,5 ltr water en één bouillonblokje per 2 personen).
- Fruit de rode ui gedurende een paar minuten op halfhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg de risottorijst toe en roerbak enkele minuten mee, zodat het zetmeel los komt. Blus af met een flinke scheut witte wijn of een scheut bouillon.
- Laat al roerend wat indampen en voeg nu de helft van de bouillon toe. Zet het vuur wat hoger en blijf roeren tot bijna alle vocht is opgenomen, blijf bouillon toevoegen tot alles op is en de rijst lekker zacht en plakkerig.
Grill ondertussen de vis:
- Verhit in de grillpan de olijfolie, doe dit door de pan in te smeren met de olijfolie en een klont boter te laten smelten. Als alles gesmolten is laat de vis aan beiden kanten langzaam en op laag vuur 3 minuten grillen. Gewoon in boter in een koekenpan bakken kan ook, de tijd blijft hetzelfde.
- Meng - als de risotto bijna gaar is - een flinke klont (echte) boter, de rucola en de helft van de kaas door de risotto en de rucola. Roer goed door op zacht vuur.
- Serveer de risotto, plaats de zalmforel erop en verdeel de laatste pecorino over de risotto.
- Serveer de komkommer in plakjes ernaast.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht