Risotto met rucola en zalmforel

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Rijst

Risotto is altijd al een favoriet en met zalmforel van 't Smallert nu helemaal een feest! Hierbij een mooie risotto met alleen maar prachtige ingrediënten. Enjoy!

 

Zalmforel van 't Smallert in Emst. Rucola en komkommer ingekocht via ODIN en de rode ui en knoflook uit de voorraad van de Horsterhof. Kaas van de Kaastobbe in  Duiven.

Ingredienten
  1 st Risotto rijst
  100 g Rucola
  600 g Zalmforel, Veluwse, koudgerookt
  4 st Rode ui
  2 st Bouillonblokje
  1 st Italiaanse kaas stuk
  2 st Knoflookteen
  2 st Komkommer
  g Roomboter
  st Peper en zout
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Risotto:

  • Snipper de rode ui. Snijd de knoflookteen in plakjes.
  • Maak een bouillon met de bouillonblokjes (0,5 ltr water en één bouillonblokje per 2 personen).
  • Fruit de rode ui gedurende een paar minuten op halfhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  • Voeg de risottorijst toe en roerbak enkele minuten mee, zodat het zetmeel los komt. Blus af met een flinke scheut witte wijn of een scheut bouillon.
  • Laat al roerend wat indampen en voeg nu de helft van de bouillon toe. Zet het vuur wat hoger en blijf roeren tot bijna alle vocht is opgenomen, blijf bouillon toevoegen tot alles op is en de rijst lekker zacht en plakkerig.

Grill ondertussen de vis:

  • Verhit in de grillpan de olijfolie, doe dit door de pan in te smeren met de olijfolie en een klont boter te laten smelten. Als alles gesmolten is laat de vis aan beiden kanten langzaam en op laag vuur 3 minuten grillen. Gewoon in boter in een koekenpan bakken kan ook, de tijd blijft hetzelfde.
  • Meng - als de risotto bijna gaar is - een flinke klont (echte) boter, de rucola en de helft van de kaas door de risotto en de rucola. Roer goed door op zacht vuur.
  • Serveer de risotto, plaats de zalmforel erop en verdeel de laatste pecorino over de risotto.
  • Serveer de komkommer in plakjes ernaast.