Gerookte zalmforel in risotto met geitenkaas en spinazie

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Rijst

Mooie risotto met het beste van het land en uit het water. Verrukkelijke warmgerookte zalmforel (regenboogforel), uit het helderste Veluwse kwelwater op ambachtelijke wijze gerookt op Veluws eikenhout gecombineerd met de de bere-gezonde spinazie en frisse geitenkaas. Echt, smullen!

 

Warmgerookte zalmforel van familiekwekerij 't Smallert in Emst (Apeldoorn). Spinazie van De Horsterhof, net als de uien. Geitenkaas van 't Zuivelhoekje op de Steenstraat en (groente)bouillonblokjes ingekocht via biologische groothandel De Nieuwe Band. De benodigde witte wijn en olijfolie is ook via deze site te koop: Olijfolie - De Nieuwe BandClos de Belloc / Reserve blanc 2012

Ingredienten
  400 g Warmgerookte zalmforel met Veluwse kruiden
  400 g Risotto rijst
  600 g Spinazie
  200 g Geitenkaas
  2 st Ui
  2 st Bouillonblokje
  2 st Komkommer
  Zout, peper
  ml Witte wijn
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Maak bouillon met het 250 ml water per 100 gr risotto en de bouillonblokjes. 
  • Was de spinazie en snijd in stukken.
  • Snijd gerookte zalmforel in blokjes of reepjes.
  • Snijd de geitenkaas in blokjes.
  • Snipper de ui en fruit het uitje zachtjes uit in wat olijfolie in een kookpan met dikke bodem. 
  • Voeg de risottorijst toe en roer tot alle korrels een glimmend laagje hebben. Blus af met een flinke scheut witte wijn.
  • Voeg een deel van de bouillon toe en laat lekker pruttelen onder af en toe roeren. 
  • Verwarm wat olijfolie in een andere pan en roerbak daarin gedurende ongeveer 3 minuten de gewassen spinazie tot hij zacht en geslonken is.
  • Als de rijst droog begint te worden, steeds een nieuw deel van de bouillon toevoegen, net voordat de rijst gaar is (na ca. 20 minuten) de spinazie, de reepjes zalm en de geitenkaas erdoor roeren, 
  • Nog even laten doorwarmen zodat de kaas de rijst lekker romig maakt. 
  • Serveer met de (gesneden) komkommer ernaast.

Eet smakelijk!