Risotto met gerookte zalmforel, geitenkaas en spinazie
Zo lust je risotto wel elke dag! Vers gerookte zalmforel, vers geplukte spinazie, frisse geitenkaas. Smullen!
Die heerlijke, ambachtelijk huisgerookte zalmforl van 't Smallert. Spinazie via De Horsterhof, net als de uien en de winterpostelein. Geitenkaas en (groente)bouillonblokjes ingekocht via de biologische groothandel.
400 g | Zalmforelfilet, warmgerookt | |
1 st | Risotto rijst | |
600 g | Spinazie | |
1 st | Geitenkaas vers 125g | |
2 st | Ui | |
2 st | Bouillonblokje | |
200 g | Winterpostelein | |
40 g | Pijnboompitten | |
Zout, peper | ||
ml | Witte wijn | |
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Maak bouillon met het 500 ml water en één bouillonblokje per 150g risotto .
- Was de spinazie en snijd in grove stukken.
- Snijd de geitenkaas in blokjes en snipper de zalmforel.
- Snipper de ui en fruit om te beginnen het uitje zachtjes uit in wat olijfolie in een kookpan met dikke bodem gedurende een minuut of 5.
- Voeg de risottorijst toe, zet het vuur hoog en blijf roeren tot alle korrels een beetje verkleuren. zet het vuur op 1/2 tot 3/4 en blus de risotto af met een flinke scheut witte wijn.
- Voeg een deel van de bouillon toe en laat lekker pruttelen onder af en toe roeren.
- Verwarm wat olijfolie in een andere pan en roerbak daarin gedurende ongeveer 3 minuten de gewassen spinazie tot hij zacht en geslonken is.
- Als de rijst droog begint te worden, steeds een nieuw deel van de bouillon toevoegen, net voordat de rijst gaar is (na ca. 20 minuten) de spinazie, de reepjes zalm en de geitenkaas erdoor roeren.
- Rooster ondertussen de pijnboompitjes zachtjes in een 'droge' pan (zonder olijfolie of boter).
- Was ondertussen de winterpostelein.
- Nog even laten doorwarmen zodat de kaas de rijst lekker romig maakt.
- Serveer met de winterpostelein ernaast en de pijnboompitjes erover.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht
-
VleesButter Chicken met naanbrood en Hollandse groenten Heerlijk Indiaas met een Hollandse twist Bekijk gerecht