Risotto met gerookte zalmforel, geitenkaas en spinazie
Zo lust je risotto wel elke dag! Vers gerookte zalm, vers geplukte spinazie, frisse geitenkaas. Smullen!
Die heerlijke, ambachtelijk huisgerookte zalm van de visbroertjes. Spinazie van De Horsterhof, net als de uien. Geitenkaas van 't Zuivelhoekje op de Steenstraat en (groente)bouillonblokjes ingekocht via biologische groothandel De Nieuwe Band.
320 g | Zalmsnippers (gerookt) | |
400 st | Risotto rijst | |
600 g | Spinazie | |
200 st | Geitenkaas vers 125g | |
2 st | Ui | |
2 st | Bouillonblokje | |
200 g | Winterpostelein | |
40 g | Pijnboompitten | |
Zout, peper | ||
ml | Witte wijn | |
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Maak bouillon met het 500 ml water en één bouillonblokje per 150g risotto .
- Was de spinazie en snijd in grove stukken.
- Snijd de geitenkaas in blokjes.
- Snipper de ui en fruit om te beginnen het uitje zachtjes uit in wat olijfolie in een kookpan met dikke bodem gedurende een minuut of 5.
- Voeg de risottorijst toe, zet het vuur hoog en blijf roeren tot alle korrels een beetje verkleuren. zet het vuur op 1/2 tot 3/4 en blus de risotto af met een flinke scheut witte wijn.
- Voeg een deel van de bouillon toe en laat lekker pruttelen onder af en toe roeren.
- Verwarm wat olijfolie in een andere pan en roerbak daarin gedurende ongeveer 3 minuten de gewassen spinazie tot hij zacht en geslonken is.
- Als de rijst droog begint te worden, steeds een nieuw deel van de bouillon toevoegen, net voordat de rijst gaar is (na ca. 20 minuten) de spinazie, de reepjes zalm en de geitenkaas erdoor roeren.
- Rooster ondertussen de pijnboompitjes zachtjes in een 'droge' pan (zonder olijfolie of boter).
- Was ondertussen de winterpostelein.
- Nog even laten doorwarmen zodat de kaas de rijst lekker romig maakt.
- Serveer met de winterpostelein ernaast en de pijnboompitjes erover.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht