Risotto met gerookte zalmforel, geitenkaas en spinazie

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Rijst

Zo lust je risotto wel elke dag! Vers gerookte zalmforel, vers geplukte spinazie, frisse geitenkaas. Smullen!

 

Die heerlijke, ambachtelijk huisgerookte zalmforl van 't Smallert. Spinazie via De Horsterhof, net als de uien en de winterpostelein. Geitenkaas en (groente)bouillonblokjes ingekocht via de biologische groothandel.

Ingredienten
  400 g Zalmforelfilet, warmgerookt
  1 st Risotto rijst
  600 g Spinazie
  1 st Geitenkaas vers 125g
  2 st Ui
  2 st Bouillonblokje
  200 g Winterpostelein
  40 g Pijnboompitten
  Zout, peper
  ml Witte wijn
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Maak bouillon met het 500 ml water en één bouillonblokje per 150g risotto . 
  • Was de spinazie en snijd in grove stukken.
  • Snijd de geitenkaas in blokjes en snipper de zalmforel.
  • Snipper de ui en fruit om te beginnen het uitje zachtjes uit in wat olijfolie in een kookpan met dikke bodem gedurende een minuut of 5. 
  • Voeg de risottorijst toe, zet het vuur hoog en blijf roeren tot alle korrels een beetje verkleuren. zet het vuur op 1/2 tot 3/4 en blus de risotto af met een flinke scheut witte wijn.
  • Voeg een deel van de bouillon toe en laat lekker pruttelen onder af en toe roeren. 
  • Verwarm wat olijfolie in een andere pan en roerbak daarin gedurende ongeveer 3 minuten de gewassen spinazie tot hij zacht en geslonken is.
  • Als de rijst droog begint te worden, steeds een nieuw deel van de bouillon toevoegen, net voordat de rijst gaar is (na ca. 20 minuten) de spinazie, de reepjes zalm en de geitenkaas erdoor roeren.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitjes zachtjes in een 'droge' pan (zonder olijfolie of boter).
  • Was ondertussen de winterpostelein.
  • Nog even laten doorwarmen zodat de kaas de rijst lekker romig maakt. 
  • Serveer met de winterpostelein ernaast en de pijnboompitjes erover.

Eet smakelijk!