Gerookte zalm in risotto met geitenkaas en spinazie

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Rijst

Zo lust je risotto wel elke dag! Vers gerookte zalm, vers geplukte spinazie, frisse geitenkaas. Smullen!

 

Koudgerookte zalm van de Visbroertjes in de Steenstraat. Spinazie van De Horsterhof, net als de uien. Geitenkaas van 't Zuivelhoekje op de Steenstraat en (groente)bouillonblokjes ingekocht via biologische groothandel De Nieuwe Band. De benodigde witte wijn en olijfolie is ook via deze site te koop:nl_NL: Clos de Belloc / Reserve blanc 2017

Ingredienten
  400 g Zalm, gerookt
  400 g Risotto rijst
  600 g Spinazie
  200 g Geitenkaas
  2 st Ui
  2 st Bouillonblokje
  200 g Winterpostelein
  Zout, peper
  ml Witte wijn
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Maak bouillon met het 250 ml water per 100 gr risotto en de bouillonblokjes. 
  • Was de spinazie en snijd in stukken.
  • Snijd gerookte zalm in blokjes of reepjes.
  • Snijd de geitenkaas in blokjes.
  • Snipper de ui en fruit het uitje zachtjes uit in wat olijfolie in een kookpan met dikke bodem. 
  • Voeg de risottorijst toe en roer tot alle korrels een glimmend laagje hebben. Blus af met een flinke scheut witte wijn.
  • Voeg een deel van de bouillon toe en laat lekker pruttelen onder af en toe roeren. 
  • Verwarm wat olijfolie in een andere pan en roerbak daarin gedurende ongeveer 3 minuten de gewassen spinazie tot hij zacht en geslonken is.
  • Als de rijst droog begint te worden, steeds een nieuw deel van de bouillon toevoegen, net voordat de rijst gaar is (na ca. 20 minuten) de spinazie, de reepjes zalm en de geitenkaas erdoor roeren, 
  • Was ondertussen de winterpostelein.
  • Nog even laten doorwarmen zodat de kaas de rijst lekker romig maakt. 
  • Serveer met de winterpostelein ernaast.

Eet smakelijk!