Risotto met gerookte forel, geitenkaas en palmkool

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Rijst

Zo lust je risotto wel elke dag! Vers gerookte forel, verse palmkool, frisse geitenkaas. Smullen!

 

Smeuïge, ambachtelijk gerookte forel van 't Smallert in Emst. Palmkool van De Horsterhof, net als de uien en winterpostelein. Geitenkaas en (groente)bouillonblokjes ingekocht via biologische groothandel Odin/De Nieuwe Band.

Ingredienten
  2 st Gerookt forel
  1 st Risotto rijst
  600 g Palmkool
  1 st Geitenkaas vers 125g
  2 st Ui
  2 st Bouillonblokje
  200 g Winterpostelein
  40 g Pijnboompitten
  Zout, peper
  ml Witte wijn
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Maak bouillon met het 250 ml water per 100 gr risotto en de bouillonblokjes. 
  • Was de palmkool en snijd in dunne reepjes.
  • Snijd de forelfilet in blokjes of reepjes.
  • Snijd de geitenkaas in blokjes.
  • Snipper de ui en fruit het uitje zachtjes uit in wat olijfolie in een kookpan met dikke bodem. 
  • Voeg de risottorijst toe en roer tot alle korrels een glimmend laagje hebben. Blus af met een flinke scheut witte wijn.
  • Voeg een deel van de bouillon toe en laat lekker pruttelen onder af en toe roeren. 
  • Verwarm wat olijfolie in een andere pan en roerbak daarin gedurende ongeveer 3 minuten de palmkool tot hij zacht en geslonken is.
  • Als de rijst droog begint te worden, steeds een nieuw deel van de bouillon toevoegen, net voordat de rijst gaar is (na ca. 20 minuten) de snijbiet, de reepjes forel en de geitenkaas erdoor roeren.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitjes zachtjes in een 'droge' pan (zonder olijfolie of boter).
  • Was ondertussen de winterpostelein.
  • Nog even laten doorwarmen zodat de kaas de rijst lekker romig maakt. 
  • Serveer met de winterpostelein ernaast en de pijnboompitjes erover.

Eet smakelijk!