Risotto met gerookte forel, geitenkaas en spinazie
Zo lust je risotto wel elke dag! Vers gerookte makreel, vers geplukte spinazie, frisse geitenkaas. Smullen!
Smeuïge, ambachtelijk gerookte forel van de visbroertjes. Spinazie van De Horsterhof, net als de uien. Geitenkaas van 't Zuivelhoekje op de Steenstraat en (groente)bouillonblokjes ingekocht via biologische groothandel Odin/De Nieuwe Band.
4 st | Gerookt forel | |
400 g | Risotto rijst | |
600 g | Spinazie | |
200 g | Geitenkaas | |
2 st | Ui | |
2 st | Bouillonblokje | |
200 g | Winterpostelein | |
40 g | Pijnboompitten | |
Zout, peper | ||
ml | Witte wijn | |
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Maak bouillon met het 250 ml water per 100 gr risotto en de bouillonblokjes.
- Was de spinazie en snijd in stukken.
- Snijd de forelfilet in blokjes of reepjes.
- Snijd de geitenkaas in blokjes.
- Snipper de ui en fruit het uitje zachtjes uit in wat olijfolie in een kookpan met dikke bodem.
- Voeg de risottorijst toe en roer tot alle korrels een glimmend laagje hebben. Blus af met een flinke scheut witte wijn.
- Voeg een deel van de bouillon toe en laat lekker pruttelen onder af en toe roeren.
- Verwarm wat olijfolie in een andere pan en roerbak daarin gedurende ongeveer 3 minuten de gewassen spinazie tot hij zacht en geslonken is.
- Als de rijst droog begint te worden, steeds een nieuw deel van de bouillon toevoegen, net voordat de rijst gaar is (na ca. 20 minuten) de spinazie, de reepjes forel en de geitenkaas erdoor roeren.
- Rooster ondertussen de pijnboompitjes zachtjes in een 'droge' pan (zonder olijfolie of boter).
- Was ondertussen de winterpostelein.
- Nog even laten doorwarmen zodat de kaas de rijst lekker romig maakt.
- Serveer met de winterpostelein ernaast en de pijnboompitjes erover.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Zoete pasta met drie soorten ui Kids favourite! Bekijk gerecht -
Vis
Risotto met rucola en kabeljauw Fishtastic! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Kruidig gestoofde snijbiet met ei en stokbrood Gestoofde snijbiet met ei en brood Bekijk gerecht -
Vlees
Raapstelenstamppot met katenspek en bosui Omdat het nu nog kan! Bekijk gerecht -
Vlees
Gemarineerde biefstukreepjes met gebakken rijst en paksoi 'De Oosterse keuken' - uit de regio - bij u thuis Bekijk gerecht -
Vis
Andijviestamp met gerookte forel en winterpeen Verleidelijke vis Bekijk gerecht -
Vlees
Romige pasta met snijbiet & spekjes Kleurrijk en kraakvers! Bekijk gerecht -
Vlees
Rijst met kippenragout van Putman en verse kropsla Zo op tafel! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Risotto met koolrabi en kastanjechampignons Fris en knapperig Bekijk gerecht