Risotto met gerookte forel, geitenkaas en spinazie
Zo lust je risotto wel elke dag! Vers gerookte makreel, vers geplukte spinazie, frisse geitenkaas. Smullen!
Smeuïge, ambachtelijk gerookte forel van de visbroertjes. Spinazie van De Horsterhof, net als de uien. Geitenkaas van 't Zuivelhoekje op de Steenstraat en (groente)bouillonblokjes ingekocht via biologische groothandel Odin/De Nieuwe Band.
4 st | Gerookt forel | |
400 g | Risotto rijst | |
600 g | Spinazie | |
200 g | Geitenkaas | |
2 st | Ui | |
2 st | Bouillonblokje | |
200 g | Winterpostelein | |
40 g | Pijnboompitten | |
Zout, peper | ||
ml | Witte wijn | |
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Maak bouillon met het 250 ml water per 100 gr risotto en de bouillonblokjes.
- Was de spinazie en snijd in stukken.
- Snijd de forelfilet in blokjes of reepjes.
- Snijd de geitenkaas in blokjes.
- Snipper de ui en fruit het uitje zachtjes uit in wat olijfolie in een kookpan met dikke bodem.
- Voeg de risottorijst toe en roer tot alle korrels een glimmend laagje hebben. Blus af met een flinke scheut witte wijn.
- Voeg een deel van de bouillon toe en laat lekker pruttelen onder af en toe roeren.
- Verwarm wat olijfolie in een andere pan en roerbak daarin gedurende ongeveer 3 minuten de gewassen spinazie tot hij zacht en geslonken is.
- Als de rijst droog begint te worden, steeds een nieuw deel van de bouillon toevoegen, net voordat de rijst gaar is (na ca. 20 minuten) de spinazie, de reepjes forel en de geitenkaas erdoor roeren.
- Rooster ondertussen de pijnboompitjes zachtjes in een 'droge' pan (zonder olijfolie of boter).
- Was ondertussen de winterpostelein.
- Nog even laten doorwarmen zodat de kaas de rijst lekker romig maakt.
- Serveer met de winterpostelein ernaast en de pijnboompitjes erover.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Makkelijke Indische rijstschotel Gewoon lokaal! Bekijk gerecht -
Vlees
Pasta met Toscaanse palmkool en opgebakken spekjes Zwarte kool, beregezond! Bekijk gerecht -
Vis
Aziatische roerbak van gamba's en paksoi Noodles! Bekijk gerecht -
Vlees
Klassieke zuurkoolstamp met prijswinnende worst Met worst van de Nederlands kampioenen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Stamppotje van rode biet en veldsla Fijn vega stamppotje! Bekijk gerecht -
Vlees
Snelle spinazie-lasagne met gehakt Lekker & eenvoudig! Bekijk gerecht -
Vlees
Pilav met kip, kerrie & spitskool Kip en zoet; altijd goed! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauwfilet met prei-aardappelpuree Horsterhof meets Visbroertjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Paddenstoelenrisotto "PUURland favoriet" Bekijk gerecht