Rode bieten risotto met geitenkaas & walnoten
Op de site seasonwithlove.nl kwam ik deze mooie risotto tegen met rode bietjes. Echt wat voor het winterseizoen. Ik heb hem een beetje verder aangekleed met wat extra ingrediënten en winterveldsla ernaast. Smullen!
8 st | Rode bietjes | |
300 g | Risotto rijst | |
400 g | Veldsla | |
300 g | Geitenkaas | |
2 st | Bouillonblokje | |
2 st | Ui | |
100 g | Walnoten |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Ontdoe de bietjes van de meeste klei en snijd kop en kont eraf. Kook gedurende ± 45 minuten in hun velletje tot ze gaar zijn (even prikken met een vork om te checken). Haal de bieten van het vuur, koel ze met koud water en als het goed is trek je nu vrij makkelijk het velletje eraf. Snijd vervolgens de biet in blokjes van ± 1cm. (Dit kan je eventueel ook al een dag eerder doen tijdens het koken van een ander gerecht zodat je de volgende dag sneller klaar bent)
- Snipper intussen de ui.
- Was de veldsla en ontdoe ze eventueel van de worteltjes. Omdat veldsla zo'n lekkere smaak van zichzelf heeft gebruik ik er meestal geen dressing over. Dat kan natuurlijk wel, bijv. met 1/3 slagroom, 1/3 olijfolie en 1/3 (wijn- of basamico) azijn. Afmaken met wat basterdsuiker, peper, zout of mosterd.
- Maak de bouillon (± 300ml p/p) met een bouillonblokje per 2 personen.
- Doe een beetje roomboter en een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui-snippers op half-hoog vuur. Doe hierbij de risottorijst (75g p/p) en bak al omscheppend kort aan. Als de korrels licht verkleuren en gaan glanzen kun je beginnen met vocht toe te voegen. Blus eerst af met een scheut wijn. Vervolgens voeg je telkens een flinke scheut bouillon toe, voeg pas nieuwe bouillon toe als de rest is opgenomen. Roer, en ga zo door tot de rijst beetgaar is (duurt ± 20 minuten)
- Voeg deze 'biet in blokjes' vlak voor het einde toe aan de risotto. Wanneer de rijst gaar is kun je de risotto afmaken met een klont roomboter. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
- Serveer in een schaaltje of op een diep bord en verbrokkel hier de geitenkaas en walnoten overheen. Serveer de veldsla ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Snelle spinazie-lasagne met gehakt Lekker & eenvoudig! Bekijk gerecht -
Vlees
Pilav met kip, kerrie & spitskool Kip en zoet; altijd goed! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauwfilet met prei en aardappelpuree Horsterhof meets Visbroertjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Paddenstoelenrisotto "PUURland favoriet" Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige bloemkoolschotel met crème fraîche Zo uit de oven! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zuurkoolschotel met geitenkaas, walnoot en een zoetje Vegetarische zuurkoolschotel Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige pasta met venkel, prei en oude geitenkaas Pittig groen! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauw in rolletjes van kool gestoofd in tomatensaus zo lekker is gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Italiaans stoofpotje uit Putman's keuken met witte kool Zo op tafel! Bekijk gerecht