Rode mul met chermoula en krieltjes

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Salade

Marokkaans gerecht gebaseerd op een recept uit de Elle Eten. Rode mul is een klein en smaakvol visje dat ook voorkomt in de Noordzee. Hij is een beetje te vergelijken met sardine. Lekker om te grillen maar ook lekker uit de oven, gestoofd in een saus van mooie groenten en kruiden. Genieten!

 

Mullen van de visbroertjes, paprika en tomaten hopenlijk al uit de kas van de Horsterhof en anders wat zuidelijker. Aardappeltjes uit Italië via Leijser op de markt. De kruiden komen van Kweekland en zijn zelfgekweekt.

Ingredienten
  8 st Rode mul
  4 st Tomaten
  4 st Paprika
  16 takjes Munt
  16 takjes Koriander
  16 takjes Peterselie
  2 st Citroen
  600 g Krielaardappeltje
  st Peper en zout
  Olijfolie
  Komijn
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

 

  • Spoel de mullen even af, dep droog met een keukenrol-papiertje en zout ze alvast een beetje.
  • Snijd de parika's in 4 stukken, verwijder de zaadlijsten en grill ze zachtjes in een grill-pan of onder de grill in de oven tot ze slap worden. Laat even afkoelen en snijd in kleine stukjes van 1/2cm.
  • Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • Kook de krieltjes in hun vel (eerst even het meeste zand eraf wassen) gedurende ±10 minuten, prik daarna regelmatig tot ze lekker zacht zijn.
  • Snijd de tomaten kwarten, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd ook in kleine stukjes.
  • Snipper de munt, koriander en peterselie: niet alles hoeft erin, mengverhouding naar jouw smaak.
  • Schep alle ingrediënten door elkaar en knijp er een flinke scheut citroen overheen. Proef, breng op smaak met zout, peper extra citroen of kruiden. Dat is je chermoula.
  • Leg de vis in een braadslee, giet de helft van de chermoula erover en zet ±10 minuten in de hete oven. Haal uit de oven als hij gaar is en schep de andere helft van de saus erover. serveer met de aardappeltjes ernaast.

Tip1: je kunt de chermoula nog verrijken met saffraan en (gerookte) komijn.

Tip 2: een klontje boter over de krieltjes is wel zo feestelijk!

Eet smakelijk!