Rodekool-salade met sinaasappel & noten
Het is weer kolentijd! Maar we maken daar natuurlijk wel een origineel recept van met een zomerse 'sinaasappeltouch'. De voorbereiding kost even tijd: schillen, schrappen en snijden. Maar daarna heb je de beloofde vezels, vitaminen en mineralen.
Rode kool, aardappelen, tijm en uien van De Horsterhof, de biologisch-dynamische boerderij in Duiven. Sinaasappelen en rozijnen ingekocht (via de Nieuwe Band) .
1 st | Rode kool | |
2 st | Ui | |
2 st | Sinaasappel | |
200 st | Geitenkaas vers 125g | |
100 g | Walnoten | |
100 g | Rozijnen | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
1000 g | Krielaardappeltje | |
ml | Azijn | |
g | Suiker | |
g | Zout | |
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Aardappelen schillen en 20 miniuten koken met een beetje zout.
- In kommetje rozijnen in warm water 5 min. wellen.
- Uien pellen, halveren en in dunne ringen snijden.
- In slaschaal uien met azijn door elkaar scheppen en ui 5 min. marineren.
- In de waterkoker ruim water aan de kook brengen.
- Sinaasappels schoonboenen en schil eraf raspen. Sinaasappels dik schillen en vruchtvlees in grove stukken snijden.
- Rodekool in vergiet doen en kokende water erover schenken. Rodekool omscheppen en goed laten uitlekken. In zeef rozijnen laten uitlekken.
- Rodekool nog warm door uien scheppen. Rozijnen, suiker, tijm, walnoten, sinaasappelrasp, geitenkaas, olie en sinaasappelstukken erdoor mengen.
- Salade op smaak brengen met zout en peper en minstens 15 min. laten staan, zodat de smaak kan intrekken.
- Salade serveren met de gekookte krieltjes.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta radijsjes pesto Met pesto van radijsgroen! Bekijk gerecht -
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-stamp met raapstelen, walnoten, gedroogde tomaten en oesterzwammen Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht