Rodekool-salade met sinaasappel & noten
Het is weer kolentijd! Maar we maken daar natuurlijk wel een origineel recept van met een zomerse 'sinaasappeltouch'. De voorbereiding kost even tijd: schillen, schrappen en snijden. Maar daarna heb je de beloofde vezels, vitaminen en mineralen.
Rode kool, aardappelen, tijm en uien van De Horsterhof, de biologisch-dynamische boerderij in Duiven. Sinaasappelen en rozijnen ingekocht (via de Nieuwe Band) .
1 st | Rode kool | |
2 st | Ui | |
2 st | Sinaasappel | |
200 st | Geitenkaas vers 125g | |
100 g | Walnoten | |
100 g | Rozijnen | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
1000 g | Krielaardappeltje | |
ml | Azijn | |
g | Suiker | |
g | Zout | |
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Aardappelen schillen en 20 miniuten koken met een beetje zout.
- In kommetje rozijnen in warm water 5 min. wellen.
- Uien pellen, halveren en in dunne ringen snijden.
- In slaschaal uien met azijn door elkaar scheppen en ui 5 min. marineren.
- In de waterkoker ruim water aan de kook brengen.
- Sinaasappels schoonboenen en schil eraf raspen. Sinaasappels dik schillen en vruchtvlees in grove stukken snijden.
- Rodekool in vergiet doen en kokende water erover schenken. Rodekool omscheppen en goed laten uitlekken. In zeef rozijnen laten uitlekken.
- Rodekool nog warm door uien scheppen. Rozijnen, suiker, tijm, walnoten, sinaasappelrasp, geitenkaas, olie en sinaasappelstukken erdoor mengen.
- Salade op smaak brengen met zout en peper en minstens 15 min. laten staan, zodat de smaak kan intrekken.
- Salade serveren met de gekookte krieltjes.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht