Rodekoolsalade met sinaasappel & noten

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 35 minuten • Categorie: Aardappelen

Het is weer kolentijd! Maar we maken daar natuurlijk wel een origineel recept van met een zomerse 'sinaasappeltouch'. De voorbereiding kost even tijd: schillen, schrappen en snijden. Maar daarna heb je de beloofde vezels, vitaminen en mineralen.

 

 

Rode kool, aardappelen en uien van De Horsterhof, de biologisch-dynamische boerderij in Duiven. Tijm is vers geplukt op Kweekland aan de Dalweg in Arnhem. Sinaasappelen en rozijnen ingekocht (via de Nieuwe Band) en geitenkaas via het Zuivelhoekje in de Steenstraat. 

 

Ingredienten
  1 st Rode kool
  2 st Ui
  2 st Sinaasappel
  200 g Geitenkaas
  100 g Walnoten
  100 g Rozijnen
  4 st Takje(s) Tijm
  1000 g Aardappelen
  ml Azijn
  g Suiker
  g Zout
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Aardappelen schillen en 20 miniuten koken met een beetje zout. 
  • In kommetje rozijnen in warm water 5 min. wellen.
  • Uien pellen, halveren en in dunne ringen snijden.
  • In slaschaal uien met azijn door elkaar scheppen en ui 5 min. marineren.
  • In de waterkoker ruim water aan de kook brengen.
  • Sinaasappels schoonboenen en schil eraf raspen. Sinaasappels dik schillen en vruchtvlees in grove stukken snijden.
  • Rodekool in vergiet doen en kokende water erover schenken. Rodekool omscheppen en goed laten uitlekken. In zeef rozijnen laten uitlekken.
  • Rodekool nog warm door uien scheppen. Rozijnen, suiker, tijm, walnoten, sinaasappelrasp, geitenkaas, olie en sinaasappelstukken erdoor mengen.
  • Salade op smaak brengen met zout en peper en minstens 15 min. laten staan, zodat de smaak kan intrekken. 
  • Salade serveren met de gekookte aardappelen.