Rodekool-salade met sinaasappel & noten

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 35 minuten • Categorie: Aardappelen

Het is weer kolentijd! Maar we maken daar natuurlijk wel een origineel recept van met een zomerse 'sinaasappeltouch'. De voorbereiding kost even tijd: schillen, schrappen en snijden. Maar daarna heb je de beloofde vezels, vitaminen en mineralen.

 

 

Rode kool, aardappelen, tijm en uien van De Horsterhof, de biologisch-dynamische boerderij in Duiven. Sinaasappelen en rozijnen ingekocht (via de Nieuwe Band) .

 

Ingredienten
  1 st Rode kool
  2 st Ui
  2 st Sinaasappel
  200 st Geitenkaas vers 125g
  100 g Walnoten
  100 g Rozijnen
  4 st Takje(s) Tijm
  1000 g Krielaardappeltje
  ml Azijn
  g Suiker
  g Zout
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Aardappelen schillen en 20 miniuten koken met een beetje zout. 
  • In kommetje rozijnen in warm water 5 min. wellen.
  • Uien pellen, halveren en in dunne ringen snijden.
  • In slaschaal uien met azijn door elkaar scheppen en ui 5 min. marineren.
  • In de waterkoker ruim water aan de kook brengen.
  • Sinaasappels schoonboenen en schil eraf raspen. Sinaasappels dik schillen en vruchtvlees in grove stukken snijden.
  • Rodekool in vergiet doen en kokende water erover schenken. Rodekool omscheppen en goed laten uitlekken. In zeef rozijnen laten uitlekken.
  • Rodekool nog warm door uien scheppen. Rozijnen, suiker, tijm, walnoten, sinaasappelrasp, geitenkaas, olie en sinaasappelstukken erdoor mengen.
  • Salade op smaak brengen met zout en peper en minstens 15 min. laten staan, zodat de smaak kan intrekken. 
  • Salade serveren met de gekookte krieltjes.