Rodekoolsalade met sinaasappel & noten
Het is weer kolentijd! Maar we maken daar natuurlijk wel een origineel recept van met een zomerse 'sinaasappeltouch'. De voorbereiding kost even tijd: schillen, schrappen en snijden. Maar daarna heb je de beloofde vezels, vitaminen en mineralen.
Rode kool, aardappelen en uien van De Horsterhof, de biologisch-dynamische boerderij in Duiven. Tijm is vers geplukt op Kweekland aan de Dalweg in Arnhem. Sinaasappelen en rozijnen ingekocht (via de Nieuwe Band) en geitenkaas via het Zuivelhoekje in de Steenstraat.
1 st | Rode kool | |
2 st | Ui | |
2 st | Sinaasappel | |
200 g | Geitenkaas | |
100 g | Walnoten | |
100 g | Rozijnen | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
1000 g | Krielaardappeltje | |
ml | Azijn | |
g | Suiker | |
g | Zout | |
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Aardappelen schillen en 20 miniuten koken met een beetje zout.
- In kommetje rozijnen in warm water 5 min. wellen.
- Uien pellen, halveren en in dunne ringen snijden.
- In slaschaal uien met azijn door elkaar scheppen en ui 5 min. marineren.
- In de waterkoker ruim water aan de kook brengen.
- Sinaasappels schoonboenen en schil eraf raspen. Sinaasappels dik schillen en vruchtvlees in grove stukken snijden.
- Rodekool in vergiet doen en kokende water erover schenken. Rodekool omscheppen en goed laten uitlekken. In zeef rozijnen laten uitlekken.
- Rodekool nog warm door uien scheppen. Rozijnen, suiker, tijm, walnoten, sinaasappelrasp, geitenkaas, olie en sinaasappelstukken erdoor mengen.
- Salade op smaak brengen met zout en peper en minstens 15 min. laten staan, zodat de smaak kan intrekken.
- Salade serveren met de gekookte krieltjes.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Snelle spinazie-lasagne met gehakt Lekker & eenvoudig! Bekijk gerecht -
Vlees
Pilav met kip, kerrie & spitskool Kip en zoet; altijd goed! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauwfilet met prei en aardappelpuree Horsterhof meets Visbroertjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Paddenstoelenrisotto "PUURland favoriet" Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige bloemkoolschotel met crème fraîche Zo uit de oven! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zuurkoolschotel met geitenkaas, walnoot en een zoetje Vegetarische zuurkoolschotel Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige pasta met venkel, prei en oude geitenkaas Pittig groen! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauw in rolletjes van kool gestoofd in tomatensaus zo lekker is gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Italiaans stoofpotje uit Putman's keuken met witte kool Zo op tafel! Bekijk gerecht