Roerbak van Chinese kool met verse bosknoflook
Een bosknoflook is een jonge knolfook die je in z’n geheel, met stengel en al, kan eten (net zoals een bosui). Zodra de bosknoflook geoogst kan worden is het zover: het teeltseizoen gaat toch echt beginnen. Dit recept met chinese kool en bosknoflook is een lekkere start met de eerste oogst van het seizoen.
Bosknoflook, chinese kool, rode ui, en rode peper via boerderij de Horsterhof. Oesterzwammen van de Middelwaard uit Loo.
1 st | Chinese kool | |
2 st | Rode ui | |
2 st | Bosknoflook | |
1 st | Rode peper | |
100 g | Cashewnoten | |
400 g | Oesterzwam | |
400 g | Rijst | |
st | Sojasaus | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de chinese kool in reepjes, houd de witte delen apart.
Snijd de ui in stukken en fruit met wat olie in een wok of hapjespan tot glazig. Snij de bosknoflook in stukken en voeg toe samen met de grof gesneden witte delen van de chinese kool en roerbak tot het iets zachter wordt. Voeg nu de rode peper (naar smaak, in dunne ringen gesneden) en gehakte oesterzwammen toe. Bak dit even mee tot de oesterzwammen zacht worden. Voeg als laatste de grof gesneden groene delen van de chinese kool toe samen met de cashewnoten. Bak het geheel nog even tot de groene delen beginnen te slinken en maak af met wat sojasaus en zwarte peper naar smaak.
Serveer de roerbakgroente met de rijst.
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht