Roerbak van Chinese kool met verse bosknoflook

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 40 minuten • Categorie: Rijst

Een bosknoflook is een jonge knolfook die je in z’n geheel, met stengel en al, kan eten (net zoals een bosui). Zodra de bosknoflook geoogst kan worden is het zover: het teeltseizoen gaat toch echt beginnen. Dit recept met chinese kool en bosknoflook is een lekkere start met de eerste oogst van het seizoen.

 

Bosknoflook, chinese kool, rode ui, en rode peper via boerderij de Horsterhof. Oesterzwammen van de Middelwaard uit Loo.

 

Ingredienten
  1 st Chinese kool
  2 st Rode ui
  2 st Bosknoflook
  1 st Rode peper
  100 g Cashewnoten
  400 g Oesterzwam
  400 g Rijst
  st Sojasaus
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de chinese kool in reepjes, houd de witte delen apart.

Snijd de ui in stukken en fruit met wat olie in een wok of hapjespan tot glazig. Snij de bosknoflook in stukken en voeg toe samen met de grof gesneden witte delen van de chinese kool en roerbak tot het iets zachter wordt. Voeg nu de rode peper (naar smaak, in dunne ringen gesneden) en gehakte oesterzwammen toe. Bak dit even mee tot de oesterzwammen zacht worden. Voeg als laatste de grof gesneden groene delen van de chinese kool toe samen met de cashewnoten. Bak het geheel nog even tot de groene delen beginnen te slinken en maak af met wat sojasaus en zwarte peper naar smaak.

Serveer de roerbakgroente met de rijst.