Roerbak van pastinaak, peen en worstjes

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Salade

Pastinaak en peen, een mooi duo. Ze liggen te overwinteren in de kelder van De Horsterhof. Beiden opgegroeid in de Liemerse klei en daardoor zeer smaakvol; afgemaakt met verse kruiden en een 'Englisch Style' worstje van 100% rundvlees voor een heerlijk maaltje.

 

! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.

Pastinaak, winterpeen, ui en knof van de biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof uit Duiven. Kastanjechampignons van de Middelwaard uit Loo. Alles bio. De walnoten zijn biologisch en ingekocht via De Nieuwe Band. De worst is van slagerij Pepijn Putman. 

Ingredienten
  2 st Englisch style worst rund
  1000 g Pastinaak
  800 g Winterpeen
  2 st Ui
  1 st Knoflookteen
  2 st Takje(s) Tijm
  2 st Takjes rozemarijn
  80 g Walnoten
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Schil de pastinaken en snijd ze in plakjes van 1/2 cm. Snijd de groter stukken eventueel doormidden. Doe hetzelfde met de wortel.

Kook ze samen ± 8 minuten, giet af en laat uitdampen.

Snijd de worsten in stukjes van ±2 cm. Pel en halveer de uien en snijd ze in halve ringen van een paar mm. Pel en snipper de knoflook. Rits de tijm- en rozemarijnblaadjes van de takjes en haksel fijn.

Zet een flinke  (wok)pan op gematigd vuur en verhit de knoflook in olijfolie tot deze licht kleurt.

Voeg de plakjes worst toe en bak ze rondom bruin in ± 5 minuten.

Voeg vervolgens de pastinaak, wortel en halve uienringen toe en bak het geheel gedurende een minuut of 10.

Bak ondertussen de walnoten lichtjes aan in een 'droge' pan. Dus zonder olie of boter en kijk uit dat ze niet aanbranden!

Voeg de klein gesneden tijm en rozemarijn toe aan de pastinaak/wortel en bak deze kort mee.

Breng op smaak met zout en peper en strooi als laatste de geroostertde walnoten erover.