Roerbak van pastinaak, peen en worstjes
Pastinaak en peen, een mooi duo. Ze liggen te overwinteren in de kelder van De Horsterhof. Beiden opgegroeid in de Liemerse klei en daardoor zeer smaakvol; afgemaakt met verse kruiden en een 'Englisch Style' worstje voor een heerlijk maaltje.
Pastinaak, winterpeen, sjalotten en knof van biodynamische boerderij De Horsterhof uit Duiven. De walnoten zijn biologisch en ingekocht via De Nieuwe Band. De english style worstjes zijn van slagerij Pepijn Putman.
2 st | English style worst varken | |
1000 g | Pastinaak | |
800 g | Winterpeen | |
8 st | Sjalotten | |
1 st | Knoflookteen | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
4 st | Takjes rozemarijn | |
100 g | Walnoten | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Schil de pastinaken en snijd ze in plakjes van 1/2 cm. Snijd de groter stukken eventueel doormidden.
- Doe hetzelfde met de wortel.
- Kook ze samen ± 8 minuten, giet af en laat uitdampen.
- Snijd de worsten in stukjes van ±2 cm.
- Pel en halveer de sjalotten en snijd ze in 4 tot 8 parten. Pel en snipper de knoflook. Rits de tijm- en rozemarijnblaadjes van de takjes en haksel grof met een groot keukenmes.
- Zet een flinke (wok)pan op gematigd vuur en verhit de knoflook in olijfolie tot deze licht kleurt.
- Voeg de stukjes worst toe en bak ze rondom bruin in ± 5 minuten.
- Voeg vervolgens de pastinaak, wortel en sjalot-parten toe en roerbak het geheel gedurende een minuut of tien op iets meer dan middelhoog vuur.
- Knijp de walnoten tot grote kruimels en bak ze lichtjes aan in een 'droge' pan. Dus zonder olie of boter en kijk uit dat ze niet aanbranden!
- Voeg de klein gesneden tijm en rozemarijn toe aan de pastinaak/wortel en bak deze kort mee.
- Breng op smaak met zout en peper en strooi als laatste de geroostertde walnoten erover.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Pasta met zelfgemaakte pesto en Witte van Köning Met zelfgemaakte pesto en een bijzondere kaas Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hotdog met zuurkool en groentefrites Een klassieker, maar wel lokaal Bekijk gerecht -
Vis
Couscous met zalmforel en veldsla Lekker en snel voor doordeweeks Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweit risotto met krokante aardpeer en hazelnoten Risotto van boekweit met heerlijke aardperen van het seizoen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst met paprika, bonen en feta Heerlijke rijst ovenschotel van Jamie Oliver! Bekijk gerecht -
Vlees
Broodje hamburger met tzatziki, feta en zoete aardappelfrites Broodje hamburger met een Griekse twist Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quinoa salade met appel en knolselderij Pittige salade naar het recept van Ottolenghi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Curry van aardappel, wortel en rode linzen Voedzaam en vega(n)! Bekijk gerecht -
Vis
Pompoen- palmkool soep met kikkererwten, forelfilet en pesto van palmkool Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht