Roerbak van pastinaak, peen en worstjes
Pastinaak en peen, een mooi duo. Ze liggen te overwinteren in de kelder van De Horsterhof. Beiden opgegroeid in de Liemerse klei en daardoor zeer smaakvol; afgemaakt met verse kruiden en een 'Englisch Style' worstje voor een heerlijk maaltje.
Pastinaak, winterpeen, sjalotten en knof van biodynamische boerderij De Horsterhof uit Duiven. De walnoten zijn biologisch en ingekocht via De Nieuwe Band. De english style worstjes zijn van slagerij Pepijn Putman.
2 st | English style worst varken | |
1000 g | Pastinaak | |
800 g | Winterpeen | |
8 st | Sjalotten | |
1 st | Knoflookteen | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
4 st | Takjes rozemarijn | |
100 g | Walnoten | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Schil de pastinaken en snijd ze in plakjes van 1/2 cm. Snijd de groter stukken eventueel doormidden.
- Doe hetzelfde met de wortel.
- Kook ze samen ± 8 minuten, giet af en laat uitdampen.
- Snijd de worsten in stukjes van ±2 cm.
- Pel en halveer de sjalotten en snijd ze in 4 tot 8 parten. Pel en snipper de knoflook. Rits de tijm- en rozemarijnblaadjes van de takjes en haksel grof met een groot keukenmes.
- Zet een flinke (wok)pan op gematigd vuur en verhit de knoflook in olijfolie tot deze licht kleurt.
- Voeg de stukjes worst toe en bak ze rondom bruin in ± 5 minuten.
- Voeg vervolgens de pastinaak, wortel en sjalot-parten toe en roerbak het geheel gedurende een minuut of tien op iets meer dan middelhoog vuur.
- Knijp de walnoten tot grote kruimels en bak ze lichtjes aan in een 'droge' pan. Dus zonder olie of boter en kijk uit dat ze niet aanbranden!
- Voeg de klein gesneden tijm en rozemarijn toe aan de pastinaak/wortel en bak deze kort mee.
- Breng op smaak met zout en peper en strooi als laatste de geroostertde walnoten erover.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht