Roerbak van pastinaak, peen en worstjes
Pastinaak en peen, een mooi duo. Ze liggen te overwinteren in de kelder van De Horsterhof. Beiden opgegroeid in de Liemerse klei en daardoor zeer smaakvol; afgemaakt met verse kruiden en een 'Englisch Style' worstje voor een heerlijk maaltje.
Pastinaak, winterpeen, sjalotten en knof van biodynamische boerderij De Horsterhof uit Duiven. De walnoten zijn biologisch en ingekocht via De Nieuwe Band. De english style worstjes zijn van slagerij Pepijn Putman.
2 st | English style worst varken | |
1000 g | Pastinaak | |
800 g | Winterpeen | |
8 st | Sjalotten | |
1 st | Knoflookteen | |
4 st | Takje(s) Tijm | |
4 st | Takjes rozemarijn | |
100 g | Walnoten | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Schil de pastinaken en snijd ze in plakjes van 1/2 cm. Snijd de groter stukken eventueel doormidden.
- Doe hetzelfde met de wortel.
- Kook ze samen ± 8 minuten, giet af en laat uitdampen.
- Snijd de worsten in stukjes van ±2 cm.
- Pel en halveer de sjalotten en snijd ze in 4 tot 8 parten. Pel en snipper de knoflook. Rits de tijm- en rozemarijnblaadjes van de takjes en haksel grof met een groot keukenmes.
- Zet een flinke (wok)pan op gematigd vuur en verhit de knoflook in olijfolie tot deze licht kleurt.
- Voeg de stukjes worst toe en bak ze rondom bruin in ± 5 minuten.
- Voeg vervolgens de pastinaak, wortel en sjalot-parten toe en roerbak het geheel gedurende een minuut of tien op iets meer dan middelhoog vuur.
- Knijp de walnoten tot grote kruimels en bak ze lichtjes aan in een 'droge' pan. Dus zonder olie of boter en kijk uit dat ze niet aanbranden!
- Voeg de klein gesneden tijm en rozemarijn toe aan de pastinaak/wortel en bak deze kort mee.
- Breng op smaak met zout en peper en strooi als laatste de geroostertde walnoten erover.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Pasta met vers gerookte forel en romige prei-saus Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gekleurde bietjes met rijst, feta en pecanoten Superfood Bekijk gerecht -
Vlees
Hollandse bietenstamp met heerlijke rookworst Nu het nog kan! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quiche met pompoen en palmkool Zonder deegbodem! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Penne met romige paddestoelensaus Mega Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Italiaanse maaltijdsoep - ribolitta Hartverwarmende wintersoep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-curry met knapperige bloemkool Puurlandtopper: kids vega 'favo'! Bekijk gerecht -
Vlees
Grove stamppot van bataat met reepjes kool, pastinaak en rookworst Ook zo vegetarisch te maken Bekijk gerecht -
Vis
Conchiglie met ansjovis, broccoli en hazelnoten Schelpjespasta! Bekijk gerecht