Ruige roerbak van pastinaak, peen en worstjes
Pastinaak en peen, een mooi duo. Ze liggen te overwinteren in de kelder van De Horsterhof. Beiden opgegroeid in de Liemerse klei en daardoor zeer smaakvol; afgemaakt met verse kruiden en een worstje van 100% rundvlees voor een heerlijk maaltje.
Pastinaak, winterpeen, ui en knof van boerderij De Horsterhof uit Duiven. De worst is van boerderij de Houberg.
2 st | Runderworst | |
1000 g | Pastinaak | |
800 g | Winterpeen | |
2 st | Ui | |
1 st | Knoflookteen | |
2 st | Takje(s) Tijm | |
2 st | Takjes rozemarijn | |
80 g | Walnoten | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Schil de pastinaken en snijd ze in plakjes van 1/2 cm. Snijd de groter stukken eventueel doormidden. Doe hetzelfde met de wortel.
- Kook ze samen ± 8 minuten, giet af en laat uitdampen.
- Snijd de worsten in stukjes van ± 2 cm. Pel en halveer de uien en snijd ze in halve ringen van een paar mm. Pel en snipper de knoflook. Rits de tijm- en rozemarijnblaadjes van de takjes en haksel fijn.
- Zet een flinke (wok)pan op gematigd vuur en verhit de knoflook in olijfolie tot deze licht kleurt.
- Voeg de stukjes worst toe en bak ze rondom bruin in ± 5 minuten.
- Voeg vervolgens de pastinaak, wortel en halve uienringen toe en bak het geheel gedurende een minuut of 10.
- Bak ondertussen de walnoten lichtjes aan in een 'droge' pan. Dus zonder olie of boter en kijk uit dat ze niet aanbranden!
- Voeg de klein gesneden tijm en rozemarijn toe aan de pastinaak/wortel en bak deze kort mee.
- Breng op smaak met zout en peper en strooi als laatste de geroosterde walnoten erover
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VeganRoerbak van Chinese kool met verse bosknoflook Verse bosknoflook Bekijk gerecht
-
VegetarischFrittata op een bedje van sla Voedzaam en fris Bekijk gerecht
-
VegetarischBloemkool beignets Naar een recept van Ottolenghi Bekijk gerecht
-
VeganStamppot van zoete bataat met quinoa en broccoli Low carb! Bekijk gerecht
-
VegetarischSpaghetti met pesto tomatensaus en buffel feta Pasta met groente van het seizoen Bekijk gerecht
-
VegetarischRomige oesterzwam pasta Verse vegetarische pasta Bekijk gerecht
-
VleesHoisin noedels met kipgehakt Makkelijk en licht Bekijk gerecht
-
VegetarischGeroosterde rode koolsalade met geitenkaas en gekarameliseerde walnoten Lauwwarme salade Bekijk gerecht
-
VegetarischKnolselderij stamppot met gedroogde tomaten en appel Hartig en zoet comfort food! Bekijk gerecht