Ruige roerbak van pastinaak, peen en worstjes

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Overig

Pastinaak en peen, een mooi duo. Ze liggen te overwinteren in de kelder van De Horsterhof. Beiden opgegroeid in de Liemerse klei en daardoor zeer smaakvol; afgemaakt met verse kruiden en een worstje van 100% rundvlees voor een heerlijk maaltje.

 

Pastinaak, winterpeen, ui en knof van boerderij De Horsterhof uit Duiven. De worst is van boerderij de Houberg.

Ingredienten
  2 st Runderworst
  1000 g Pastinaak
  800 g Winterpeen
  2 st Ui
  1 st Knoflookteen
  2 st Takje(s) Tijm
  2 st Takjes rozemarijn
  80 g Walnoten
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Schil de pastinaken en snijd ze in plakjes van 1/2 cm. Snijd de groter stukken eventueel doormidden. Doe hetzelfde met de wortel.
  • Kook ze samen ± 8 minuten, giet af en laat uitdampen.
  • Snijd de worsten in stukjes van ± 2 cm. Pel en halveer de uien en snijd ze in halve ringen van een paar mm. Pel en snipper de knoflook. Rits de tijm- en rozemarijnblaadjes van de takjes en haksel fijn.
  • Zet een flinke (wok)pan op gematigd vuur en verhit de knoflook in olijfolie tot deze licht kleurt.
  • Voeg de stukjes worst toe en bak ze rondom bruin in ± 5 minuten.
  • Voeg vervolgens de pastinaak, wortel en halve uienringen toe en bak het geheel gedurende een minuut of 10.
  • Bak ondertussen de walnoten lichtjes aan in een 'droge' pan. Dus zonder olie of boter en kijk uit dat ze niet aanbranden!
  • Voeg de klein gesneden tijm en rozemarijn toe aan de pastinaak/wortel en bak deze kort mee.
  • Breng op smaak met zout en peper en strooi als laatste de geroosterde walnoten erover

Eet smakelijk!