Rolletjes van savooiekoolstamp met rookworst
Een stamppotje in een chique verpakking. Het ziet er zeer professioneel uit maar is even makkelijk te bereiden als een 'ordinaire stamp'. Verras je disgenoten en pak uit!
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier bij het lezen van het recept en het koken rekening mee.
De aardappelen, ui en kool komen van boer Matthias en boering Eline van de biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof te Duiven. De spekjes en de (prijswinnende!) rookworst levert Pepijn Putman van slagerij Putman uit de Steenstraat in Arnhem.
2 st | Rookworst | |
1000 g | Aardappelen | |
1 st | Savooiekool | |
200 g | Spekjes, gerookt | |
2 st | Ui | |
Zout, peper | ||
Olijfolie | ||
ml | Melk |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de rookworst in een pannetje met water.
- Schil de aardappelen en snijd eventueel in grove stukken.
- Bewaar vier hele, gave buitenbladeren van de savooiekool. Snijd de rest in dunne reepjes.
- Kook de aardappelen gaar in water met zout in ± 20 minuten. Stamp tot een puree met wat melk en klont roomboter. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verhit de olie in een grote (hapjes- of wok-)pan en bak de spekjes uit. Voeg de ui en savooiekoolreepjes de laatste twee minuten toe en bak mee.
- Schep de inhoud van de hapjespan door de puree en warm op laag voor al omscheppend nogmaals op.
- Blancheer ondertussen de hele bladeren in een pan met kokend water gedurende 2 minuten. Haal ze eruit en halveer de bladeren in de lengte.
- Schep een flinke lepel stamppot op elke bladreep, rol netjes op en snijd in 2 á 3 stukken en serveer deze op een bord vanuit de keuken aan tafel.
- Serveer met de rookworst ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Venezolaanse Arepas met kip Venezolaanse Arepas met kip Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht