Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 50 minuten • Categorie: Salade

Je hoeft je verse maïs nooit meer anders dan dit. Hier kan geen barbecue, boter of wat ook tegenop. Deze romige verse maïs uit de oven vangt het zoete en verrukkelijke van rauwe verse maïs in een stevige, romige ovenschotel. Heeflijk met de friszoete puree.

 

Bijna alles van de Horsterhof uit Duiven; hun suikermais is dagvers ook rauw heel lekker! Zoete aardappelen, rode ui en tomaten ook van De Horsterhof uit Duiven, net als de eieren uit hun kippenkar. De rest halen we van de lokale groothandel.

Ingredienten
  1 st Limoen
  1000 g Zoete aardappelen
  2 st Rode ui
  4 st Tomaten
  4 takjes Koriander
  4 st Suikermais
  1 st Eieren
  Room
  Boter
  st Peper en zout
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd vervolgens in een diepe schaal de korrels van de maïskolven. Snijd niet te strak langs de kolf, dan komen de harde vliesjes ook mee en dat is niet zo lekker. 
  • Schraap vervolgens de inhoud van de vliesjes in de schaal. Dat gaat het makkelijkst met de achterkant van je mes (of van een tafelmes) door op en neer te gaan langs de maïskolf. Dan komt er een romige substantie uit, die je absoluut nodig hebt voor een extra romige schotel.
  • Meng vervolgens de (soja)room, het ei, de boter, het zout en peper naar smaak door de maïs. Stort de hele boel daarna in een ingevette ovenschaal. Bak de ovenschotel gedurende 30-40 minuten, tot de bovenkant goudbruin is en de inhoud stevig.
  • Maak ondertussen de puree: Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes.
  • Kook de zoete aardappelblokjes in 15 minuten gaar
  • Pel en snipper de rode ui. Snijd de tomaat in kleine blokjes en snijd de koriander fijn.
  • Meng de rode ui, de tomaat en de koriander in een kom met een snuf peper en zout en wat uitgeperst limoensap. Voor wat extra pit kan je nog een pepertje naar smaak er door snipperen.
  • Giet de aardappelen af en prak het geheel met een stamper tot een grove puree.
  • Maak de puree af met de salsa van rode ui, tomaat en koriander en serveer met de mais.