Romige oesterzwam pasta

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Pasta

Dit romige oesterzwam pasta gerecht is heerlijk, eenvoudig en snel te bereiden. Voel je vrij om het recept aan te passen naar eigen smaak en geniet ervan!

 

Oesterzwammen van de Middelwaard uit Loo. Spinazie, knoflook en ui via de Horsterhof uit Duiven, kaas van de Kaastobbe. 

Ingredienten
  1 st Slagroom 125ml
  1 st Pasta
  400 g Spinazie
  4 st Sjalotten
  300 g Oesterzwam
  4 st Knoflookteen
  1 st Kaas, geraspt, 100g
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Was de spinazie grondig en laat uitlekken.
  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met kokend water en een snufje zout. Giet af en zet opzij.
  • Snijd de oesterzwammen in reepjes. Hak de knoflook en sjalot fijn.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook en sjalot toe en bak tot ze zacht en geurig zijn.
  • Voeg de oesterzwammen toe aan de pan en bak ze gedurende 5-7 minuten, of tot ze zacht en goudbruin zijn.
  • Voeg de room toe aan de pan en breng aan de kook. Laat de saus sudderen tot hij iets is ingedikt, ongeveer 3-5 minuten.
  • Voeg de verse spinazie toe aan de pan en roer door tot de spinazie net geslonken is.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en meng goed door tot de pasta gelijkmatig bedekt is met de romige oesterzwamsaus.
  • Verdeel de romige oesterzwam pasta over de borden. Garneer met geraspte kaas.

Serveer meteen. Eet smakelijk!