Kip in romige preipasta

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Pasta

Die prachtige prei helpt ons de winter door; bomvol met goede stofjes en gewoon de hele winter door te oogsten. De smaak blijft heerlijk en ze houden hun stevige 'bite'. Samen met biologische pasta en kip van Putman uit de Steenstraat in een lekker romig sausje vormen ze de basis voor dit heerlijke regionale pastagerecht.

 

Prei en ui van de Horsterhof. Kipfilet van kippen met een 'Beter leven keurmerk' van Putman. De pasta en slagroom is biologisch en koop ik in via De Nieuwe Band.

Tip: Wie van pittig houdt, kan met de room 1-2 eetlepels (grove) mosterd toevoegen aan de saus. De mosterd van 'De Hemel' uit Nijmegen is hiervoor geschikt. Biermosterd Grof van De Hemel uit Nijmegen

 

Ingredienten
  400 g Kipfilet
  300 g Penne pasta
  4 st Prei
  200 ml Slagroom
  60 g Kaas, geraspt
  2 st Knoflookteen
  2 st Ui, gesnipperd
  1 st Bouillonblokje
  st Biermosterd van De Hemel
  Zout, peper
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
  • Snijd de prei in ringen van ± 1/2/ cm en was ze goed in een vergiet.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan.
  • Bestrooi de kipblokjes met zout en peper en bak ze in 5-10 minuten rondom bruin. Schep de kipblokjes uit de pan en houd ze (onder aluminiumfolie) warm.
  • Bak de ui en de preiringen 5 minuten in het achtergebleven bakvet. Voeg de kip aan de prei toe en pers de teentjes knoflook erboven uit. Fruit de knoflook 1 minuut zachtjes mee. Verkruimel de bouillontablet erboven, voeg 3 eetlepels room p/p toe en laat het geheel even zachtjes doorkoken.
  • Voeg peper naar smaak toe en eventueel een lik mosterd.
  • Schep de pasta door de saus en verdeel dit over de borden. Bestrooi met de geraspte kaas.