Kip in romige preipasta
Die prachtige prei helpt ons de winter door; bomvol met goede stofjes en gewoon de hele winter door te oogsten. De smaak blijft heerlijk en ze houden hun stevige 'bite'. Samen met biologische pasta en kip in een lekker romig sausje vormen ze de basis voor dit heerlijke regionale pastagerecht.
Prei en ui van de Horsterhof uit Duiven. Kipdijfilet van biologische Kemperkip. De pasta en slagroom is biologisch ingekocht.
Tip: 1-2 eetlepels (grove) mosterd toevoegen aan de saus maakt hem extra lekker!
500 g | Kipdij blokjes | |
1 st | Penne pasta | |
4 st | Prei | |
1 st | Slagroom 125ml | |
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
2 st | Knoflookteen | |
2 st | Ui | |
1 st | Bouillonblokje | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
- Snijd de prei in ringen van ± 1/2/ cm en was ze goed in een vergiet.
- Verhit de olijfolie in een hapjespan.
- Bestrooi de kipblokjes met zout en peper en bak ze in 5-10 minuten rondom bruin. Schep de kipblokjes uit de pan en houd ze (onder aluminiumfolie) warm.
- Bak de ui en de preiringen 5 minuten in het achtergebleven bakvet. Voeg de kip aan de prei toe en pers de teentjes knoflook erboven uit. Fruit de knoflook 1 minuut zachtjes mee. Verkruimel de bouillontablet erboven, voeg 3 eetlepels room p/p toe en laat het geheel even zachtjes doorkoken.
- Voeg peper naar smaak toe en eventueel een lik mosterd.
- Schep de pasta door de saus en verdeel dit over de borden. Bestrooi met de geraspte kaas.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VegetarischCouscous met snijbiet, walnoten en geitenkaas Voorjaars couscous Bekijk gerecht