Penne pasta met kip en courgette
Volop courgette-tijd! De smaak is heerlijk en ze houden hun stevige 'bite'. Samen met biologische pasta en scharrelkip vormen ze de basis voor dit heerlijke regionale pastagerecht. Allemansvriend!
Courgettes van de Horsterhof. Kip is biologisch van Kemperkip. Kaas van de Kaastobbe en de pasta is biologisch ingekocht.
500 g | Kipdij blokjes | |
1 st | Penne pasta | |
2 st | Courgette | |
2 st | Slagroom 125ml | |
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
2 st | Knoflookteen | |
2 st | Ui | |
1 st | Bouillonblokje | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
- Snipper de ui.
- Halveer de courgettes in de lengte en snijd ze vervolgens in plakjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan.
- Bestrooi de kipblokjes met zout en peper en bak ze in 4-5 minuten rondom bruin. Schep de kipblokjes uit de pan en houd ze (onder aluminiumfolie) warm.
- Bak de ui en plakjes courgette 5 minuten in het achtergebleven bakvet. Voeg de kip aan de courgette toe en pers de teentjes knoflook erboven uit. Fruit de knoflook 1 minuut zachtjes mee. Verkruimel de bouillontablet erboven, voeg de room toe en laat het geheel even zachtjes doorkoken. Voeg peper naar smaak toe.
- Schep de pasta door de saus en verdeel dit over de borden. Bestrooi met de geraspte kaas
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht