Penne pasta met kip en courgette
Romige pasta met courgette. de smaak is heerlijk en ze houden hun stevige 'bite'. Samen met biologische pasta en scharrelkip vormen ze de basis voor dit heerlijke regionale pastagerecht. Allemansvriend!
Courgettes van de Horsterhof. Kip is biologisch van Kemperkip. Kaas van de Kaastobbe en de pasta is biologisch ingekocht.
2 st | Kippendij | |
1 st | Penne pasta | |
2 st | Courgette | |
2 st | Slagroom 125ml | |
1 st | Kaas, geraspt, 100g | |
2 st | Knoflookteen | |
2 st | Ui | |
1 st | Bouillonblokje | |
Zout, peper | ||
Olijfolie |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
- Snipper de ui. Snijd de kip in blokjes.
- Halveer de courgettes in de lengte en snijd ze vervolgens in plakjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan.
- Bestrooi de kipblokjes met zout en peper en bak ze in 4-5 minuten rondom bruin. Schep de kipblokjes uit de pan en houd ze (onder aluminiumfolie) warm.
- Bak de ui en plakjes courgette 5 minuten in het achtergebleven bakvet. Voeg de kip aan de courgette toe en pers de teentjes knoflook erboven uit. Fruit de knoflook 1 minuut zachtjes mee. Verkruimel de bouillontablet erboven, voeg de room toe en laat het geheel even zachtjes doorkoken. Voeg peper naar smaak toe.
- Schep de pasta door de saus en verdeel dit over de borden. Bestrooi met de geraspte kaas
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht
-
VleesButter Chicken met naanbrood en Hollandse groenten Heerlijk Indiaas met een Hollandse twist Bekijk gerecht
-
VisBroccolipasta met gebakken zalmforel Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht
-
VeganRoerbak van Chinese kool met verse bosknoflook Verse bosknoflook Bekijk gerecht