Romige pasta met venkel, prei en oude geitenkaas
Echt een mooie combinatie van winterse groenten en smaken. Fijne vegetarische pasta met het beste uit de regio.
Prei, venkel, knoflook en uien van de Horsterhof. Citroen en pasta uit Italië; alles van biologische of biodynamische oorsprong. Oude geitenkaas van 't Zuivelhoekje, voor het gemak al geraspt.
2 st | Prei | |
2 st | Venkel | |
300 g | Penne pasta | |
4 st | Ui | |
1 st | Citroen | |
4 st | Knoflookteen | |
60 g | Rucola | |
200 g | Oude geitenkaas | |
g | Zout | |
Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne pasta.
- Pel de sjalot en knoflook en snijd fijn. Gebruik voor de knoflook eventueel een pers. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Was de prei en snijd in ringen. Was de citroen, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.
- Kook de penne integrale 12 – 14 minuten, afgedekt, in de pan met deksel en giet af.
- Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur.
- Voeg de venkel, prei, een 1⁄2 tl citroenrasp per persoon en 1 el citroensap per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en bak, afgedekt, 10 minuten.
- Voeg de penne integrale en het grootste deel van de rucola toe aan de groenten en verhit 1 minuut. Schep de geitenkaas erdoor en roer tot de kaas begint te smelten. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige rucola. Besprenkel eventueel met wat extra vierge olijfolie.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Zoete pasta met drie soorten ui Kids favourite! Bekijk gerecht -
Vis
Risotto met rucola en kabeljauw Fishtastic! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Kruidig gestoofde snijbiet met ei en stokbrood Gestoofde snijbiet met ei en brood Bekijk gerecht -
Vlees
Raapstelenstamppot met katenspek en bosui Omdat het nu nog kan! Bekijk gerecht -
Vlees
Gemarineerde biefstukreepjes met gebakken rijst en paksoi 'De Oosterse keuken' - uit de regio - bij u thuis Bekijk gerecht -
Vis
Andijviestamp met gerookte forel en winterpeen Verleidelijke vis Bekijk gerecht -
Vlees
Romige pasta met snijbiet & spekjes Kleurrijk en kraakvers! Bekijk gerecht -
Vlees
Rijst met kippenragout van Putman en verse kropsla Zo op tafel! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Risotto met koolrabi en kastanjechampignons Fris en knapperig Bekijk gerecht