Romige pasta met venkel, prei en oude geitenkaas
Echt een mooie combinatie van winterse groenten en smaken. Fijne vegetarische pasta met het beste uit de regio.
Prei, venkel, knoflook en uien van de Horsterhof. Citroen en pasta uit Italië; alles van biologische of biodynamische oorsprong. Oude geitenkaas van 't Zuivelhoekje, voor het gemak al geraspt.
2 st | Prei | |
2 st | Venkel | |
300 g | Penne pasta | |
4 st | Ui | |
1 st | Citroen | |
4 st | Knoflookteen | |
60 g | Rucola | |
200 g | Oude geitenkaas | |
g | Zout | |
Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne pasta.
- Pel de sjalot en knoflook en snijd fijn. Gebruik voor de knoflook eventueel een pers. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Was de prei en snijd in ringen. Was de citroen, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.
- Kook de penne integrale 12 – 14 minuten, afgedekt, in de pan met deksel en giet af.
- Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur.
- Voeg de venkel, prei, een 1⁄2 tl citroenrasp per persoon en 1 el citroensap per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en bak, afgedekt, 10 minuten.
- Voeg de penne integrale en het grootste deel van de rucola toe aan de groenten en verhit 1 minuut. Schep de geitenkaas erdoor en roer tot de kaas begint te smelten. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige rucola. Besprenkel eventueel met wat extra vierge olijfolie.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Snelle spinazie-lasagne met gehakt Lekker & eenvoudig! Bekijk gerecht -
Vlees
Pilav met kip, kerrie & spitskool Kip en zoet; altijd goed! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauwfilet met prei en aardappelpuree Horsterhof meets Visbroertjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Paddenstoelenrisotto "PUURland favoriet" Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige bloemkoolschotel met crème fraîche Zo uit de oven! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zuurkoolschotel met geitenkaas, walnoot en een zoetje Vegetarische zuurkoolschotel Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige pasta met venkel, prei en oude geitenkaas Pittig groen! Bekijk gerecht -
Vis
Kabeljauw in rolletjes van kool gestoofd in tomatensaus zo lekker is gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Italiaans stoofpotje uit Putman's keuken met witte kool Zo op tafel! Bekijk gerecht