Romige pasta met venkel, prei en pittige rucola

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Pasta

Een mooie combinatie van winterse groenten voor een lekker en gezond vegetarisch maaltje.

 

Prei, venkel, knoflook en uien van de Horsterhof. Citroen en pasta uit Italië; alles van biologische of biodynamische oorsprong.

Ingredienten
  2 st Prei
  2 st Venkel
  300 g Penne pasta
  4 st Ui
  1 st Citroen
  4 st Knoflookteen
  60 g Rucola
  200 g Geitenkaas
  g Zout
  Boter
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne integrale.
  • Pel de sjalot en knoflook en snijd fijn. Gebruik voor de knoflook eventueel een pers. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Was de prei en snijd in ringen. Was de citroen, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.
  • Kook de penne integrale 12 – 14 minuten, afgedekt, in de pan met deksel en giet af.
  • Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur.
  • Voeg de venkel, prei, een 1⁄2 tl citroenrasp per persoon en 1 el citroensap per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en bak, afgedekt, 10 minuten.
  • Voeg de penne integrale en het grootste deel van de rucola toe aan de groenten en verhit 1 minuut. Schep de geitenkaas erdoor en roer tot de kaas begint te smelten. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige rucola. Besprenkel eventueel met wat extra vierge olijfolie.