Romige pasta met venkel, prei en oude kaas
Echt een mooie combinatie van winterse groenten en smaken. Fijne vegetarische pasta met het beste uit de regio.
Prei, venkel, knoflook en uien van de Horsterhof. Citroen en pasta uit Italië; alles van biologische of biodynamische oorsprong. Oude kaas van de Kaastobbe uit Duiven
2 st | Prei | |
2 st | Venkel | |
300 st | Penne pasta | |
4 st | Ui | |
1 st | Citroen | |
4 st | Knoflookteen | |
60 g | Rucola | |
200 st | Oude Kaas | |
g | Zout | |
Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne pasta.
- Pel de sjalot en knoflook en snijd fijn. Gebruik voor de knoflook eventueel een pers. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Was de prei en snijd in ringen. Was de citroen, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.
- Kook de penne integrale 12 – 14 minuten, afgedekt, in de pan met deksel en giet af.
- Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur.
- Voeg de venkel, prei, een 1⁄2 tl citroenrasp per persoon en 1 el citroensap per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en bak, afgedekt, 10 minuten.
- Voeg de penne integrale en het grootste deel van de rucola toe aan de groenten en verhit 1 minuut. Rasp de oude kaas erdoor en roer tot de kaas begint te smelten. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige rucola. Besprenkel eventueel met wat extra vierge olijfolie.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht