Romige pasta met venkel, prei en oude geitenkaas
Echt een mooie combinatie van winterse groenten en smaken. Fijne vegetarische pasta met het beste uit de regio.
Prei, venkel, knoflook en uien van de Horsterhof. Citroen en pasta uit Italië; alles van biologische of biodynamische oorsprong. Oude geitenkaas van 't Zuivelhoekje, voor het gemak al geraspt.
2 st | Prei | |
2 st | Venkel | |
300 st | Penne pasta | |
4 st | Ui | |
1 st | Citroen | |
4 st | Knoflookteen | |
60 g | Rucola | |
200 g | Oude geitenkaas | |
g | Zout | |
Boter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne pasta.
- Pel de sjalot en knoflook en snijd fijn. Gebruik voor de knoflook eventueel een pers. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Was de prei en snijd in ringen. Was de citroen, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.
- Kook de penne integrale 12 – 14 minuten, afgedekt, in de pan met deksel en giet af.
- Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur.
- Voeg de venkel, prei, een 1⁄2 tl citroenrasp per persoon en 1 el citroensap per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en bak, afgedekt, 10 minuten.
- Voeg de penne integrale en het grootste deel van de rucola toe aan de groenten en verhit 1 minuut. Schep de geitenkaas erdoor en roer tot de kaas begint te smelten. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige rucola. Besprenkel eventueel met wat extra vierge olijfolie.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vlees
Farmer's Bacon&Cheeseburger, roast potatoes & Jonkheer Bier Brute Lokale Burgers & Bier Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Traditionele Shakshuka Verwarmend vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Boekweitplaat met frisse groente Lekker makkelijk en zomers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Zomerse maaltijdsalade van parelgerst Zomers en gezond! Bekijk gerecht -
Vlees
Biefstukspies met Roast Potatoes en gegrilde asperges Koningsmaal Bekijk gerecht -
Vlees
Andijviestampotje met hamburgers Lekker Hollands! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Flammkuche met raapstelen van de Stadsboerin Lekker Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Raapstelenstamp met gedroogde tomaten en kastanjechampignons Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vlees
Hamburger, salade en opgebakken aardappeltjes Ouderwets 'aardappel, groente, vlees' (AGV) Bekijk gerecht