Romige risotto met gerookte zalmforel en sugar snaps
Ik weet het, hij komt vaker voorbij; risotto. Ik ben er dol op, niet alleen vanwege de lekkere langzame bereiding maar ook omdat het zo heerlijk al die smaken opneemt. En natuurlijk omdat je met werkelijk bijna alles risotto kunt maken zoals we hier laten zien: verse gerookte zalmforel en lokale sugar snaps, een puike combi!
Gerookte forel van 't Smallert, sjalotjes, komkommer en rucola van de Horsaterhof. Citroen, rijst en groentebouillon-blokjes via biologische groothandel Odin.
1 st | Risotto rijst | |
4 st | Sjalotten | |
300 g | Zalm, gerookt | |
1 st | Citroen | |
200 g | Sugar snaps | |
80 g | Rucola | |
2 st | Bouillonblokje | |
1 st | Oude Kaas | |
Olijfolie | ||
st | Peper en zout |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Hak de sjalotjes fijn en bak ze zachtjes gaar in een grote wok- of hapjespan met een flinke scheut olijfolie.
- Rasp de schil van de citroen. Was de rucola.
- Snijd de komkommer in plakjes of met een kaasschaaf in linten om er straks naast te serveren.
- Maak de bouillon met het (de) blokje(s) en 1/2 liter water p/p.
- Voeg - als de sjalotten glazig zijn - de risottorijst toe, zet het vuur wat hoger en bak de rijst licht aan terwijl je het omroert.
- Schenk 1/2 glas wijn p/p wijn bij het rijstmengsel om het af te blussen en kook en roer goed door tot de wijn is opgenomen. Schenk daarna wat bouillon bij het rijstmengsel en roer goed door. Als de bouillon is opgenomen door de rijst schenk je er weer wat bouillon bij. Herhaal dit tot de rijst al dente is gekookt.
- Kook ondertussen de sugar snaps gedurende 5 minuten in een pannetje met water, halveer ze eventueel eerst.
- Roer de sugar snaps het sap en de geraspte schil van de citroen, de boter en de kaas door de rijst.
- Meng tot de kaas gesmolten is.
- Pluk de zalmforel in stukken en roer voorzichtig door de rijst zodat de vis warm wordt, maar niet uit elkaar valt.
- Breng op smaak met peper en zout en garneer met wat rucola.
- Serveer met de komkommer in plakjes ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht