Romige risotto met Hollandse garnalen en sugar snaps
Ik weet het, hij komt vaker voorbij; risotto. Ik ben er dol op, niet alleen vanwege de lekkere langzame bereiding maar ook omdat het zo heerlijk al die smaken opneemt. En natuurlijk omdat je met werkelijk bijna alles risotto kunt maken zoals we hier laten zien: verse noordzeegarnalen en lokale sugar snaps, een puike combi!
Garnalen ingekocht bij de Visbroertjes in de Steenstraat, sjalotjes, komkommer en rucola van de Horsaterhof. Citroen, rijst en groentebouillon-blokjes via biologische groothandel Odin.
300 g | Risotto rijst | |
4 st | Sjalotten | |
400 g | Garnalen | |
st | Citroen | |
200 g | Sugar snaps | |
80 g | Rucola | |
2 st | Bouillonblokje | |
80 g | Parmezaanse kaas | |
Olijfolie | ||
st | Peper en zout |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Hak de sjalotjes fijn en bak ze zachtjes gaar in een grote wok- of hapjespan met een flinke scheut olijfolie.
- Rasp de schil van de citroen. Was de rucola.
- Snijd de komkommer in plakjes of met een kaasschaaf in linten om er straks naast te serveren.
- Maak de bouillon met het (de) blokje(s) en 1/2 liter water p/p.
- Voeg - als de sjalotten glazig zijn - de risottorijst toe, zet het vuur wat hoger en bak de rijst licht aan terwijl je het omroert.
- Schenk 1/2 glas wijn p/p wijn bij het rijstmengsel om het af te blussen en kook en roer goed door tot de wijn is opgenomen. Schenk daarna wat bouillon bij het rijstmengsel en roer goed door. Als de bouillon is opgenomen door de rijst schenk je er weer wat bouillon bij. Herhaal dit tot de rijst al dente is gekookt.
- Kook ondertussen de sugar snaps gedurende 5 minuten in een pannetje met water, halveer ze eventueel eerst.
- Roer de sugar snaps het sap en de geraspte schil van de citroen, de boter en de kaas door de rijst.
- Meng tot de kaas gesmolten is.
- Roer nu de garnalen door de rijst zodat ze warm worden.
- Breng op smaak met peper en zout en garneer met wat rucola.
- Serveer met de komkommer in plakjes ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Zoete pasta met drie soorten ui Kids favourite! Bekijk gerecht -
Vis
Risotto met rucola en kabeljauw Fishtastic! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Kruidig gestoofde snijbiet met ei en stokbrood Gestoofde snijbiet met ei en brood Bekijk gerecht -
Vlees
Raapstelenstamppot met katenspek en bosui Omdat het nu nog kan! Bekijk gerecht -
Vlees
Gemarineerde biefstukreepjes met gebakken rijst en paksoi 'De Oosterse keuken' - uit de regio - bij u thuis Bekijk gerecht -
Vis
Andijviestamp met gerookte forel en winterpeen Verleidelijke vis Bekijk gerecht -
Vlees
Romige pasta met snijbiet & spekjes Kleurrijk en kraakvers! Bekijk gerecht -
Vlees
Rijst met kippenragout van Putman en verse kropsla Zo op tafel! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Risotto met koolrabi en kastanjechampignons Fris en knapperig Bekijk gerecht