Romige risotto met Hollandse garnalen en sugar snaps

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Rijst

Na een paar weken zeilen op de Wadden realiseer je je weer hoe belangrijk dit gebied is als kraamkamer voor een enorme diversiteit aan planten en dieren. Ook de hollandes garnaal heeft hier zijn oorsprong; op sommige plaatsen krioelt het letterlijk van de kleine garnaaltjes. Om in de stemming te blijven vandaar deze risotto met als basis Hollandse garnelen.

 

Garnalen ingekocht bij de Visbroertjes in de Steenstraat, sjalotjes, komkommer en rucola van de Horsaterhof. Citroen, rijst en groentebouillon-blokjes via biologische groothandel Odin.

Ingredienten
  300 g Risotto rijst
  4 st Sjalotten
  400 g Garnalen
  st Citroen
  200 g Sugar snaps
  80 g Rucola
  2 st Bouillonblokje
  80 g Parmezaanse kaas
  Olijfolie
  st Peper en zout
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Hak de sjalotjes fijn en bak ze zachtjes gaar in een grote wok- of hapjespan met een flinke scheut olijfolie.
  • Rasp de schil van de citroen. Was de rucola.
  • Snijd de komkommer in plakjes of met een kaasschaaf in linten om er straks naast te serveren.
  • Maak de bouillon met het (de) blokje(s) en 1/2 liter water p/p.
  • Voeg - als de sjalotten glazig zijn - de risottorijst toe, zet het vuur wat hoger en bak de rijst licht aan terwijl je het omroert.
  • Schenk 1/2 glas wijn p/p wijn bij het rijstmengsel om het af te blussen en kook en roer goed door tot de wijn is opgenomen. Schenk daarna wat bouillon bij het rijstmengsel en roer goed door. Als de bouillon is opgenomen door de rijst schenk je er weer wat bouillon bij. Herhaal dit tot de rijst al dente is gekookt.
  • Kook ondertussen de sugar snaps gedurende 5 minuten in een pannetje met water, halveer ze eventueel eerst.
  • Roer de sugar snaps het sap en de geraspte schil van de citroen, de boter en de kaas door de rijst.
  • Meng tot de kaas gesmolten is.
  • Roer nu de garnalen door de rijst zodat ze warm worden.
  • Breng op smaak met peper en zout en garneer met wat rucola.
  • Serveer met de komkommer in plakjes ernaast.

Eet smakelijk!