Romige vega pasta met buffel feta en een gekookt eitje

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Pasta

Een heerlijk romige en rijkgevulde vega pasta waar jong en oud van zal smullen!     

 

Tomaten, ui, eieren en kruiden via de biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof. De pasta en creme fraiche zijn ingekocht via biologische groothandel. Fetablokjes van buffelboerderij Arns uit Zevenaar.

Ingredienten
  4 st Eieren
  2 st Knoflookteen
  1 st Tomatenblokjes, blik
  8 st Tomaten
  1 st Pasta
  2 st Ui
  1 st Creme Fraiche 125ml
  1 st Feta naturel 150 gram
  200 g Spinazie
  4 takjes Peterselie
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Was de tomaten en snijd in blokjes (ontvellen is niet echt nodig). Was ook de spinazie grondig en laat uitlekken.
  • Hak de knoflook  en de ui fijn.
  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en de ui op heel zacht vuur goudbruin. Voeg de tomaten toe en roerbak 5 min. mee.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de eieren ca 7 á 8 min en pel deze. 
  • Voeg de tomatenblokjes uit blik toe aan de tomatensaus en breng al roerend op laag vuur aan de kook.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Voeg de spinazie toe aan de saus en warm mee tot de spinazie geslonken is.
  • Voeg de creme fraiche toe aan de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Giet de pasta af en schep deze door de tomatensaus bestrooi met de peterselie. Serveer met de fetablokjes en de gekookte eitjes.