Romige vega pasta met buffel feta en een gekookt eitje
Een heerlijk romige en rijkgevulde vega pasta waar jong en oud van zal smullen!
Tomaten, ui, eieren en kruiden via de biologisch-dynamische boerderij De Horsterhof. De pasta en creme fraiche zijn ingekocht via biologische groothandel. Fetablokjes van buffelboerderij Arns uit Zevenaar.
4 st | Eieren | |
2 st | Knoflookteen | |
1 st | Tomatenblokjes, blik | |
8 st | Tomaten | |
1 st | Pasta | |
2 st | Ui | |
1 st | Creme Fraiche 125ml | |
1 st | Feta naturel 150 gram | |
200 g | Spinazie | |
4 takjes | Peterselie | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Was de tomaten en snijd in blokjes (ontvellen is niet echt nodig). Was ook de spinazie grondig en laat uitlekken.
- Hak de knoflook en de ui fijn.
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook en de ui op heel zacht vuur goudbruin. Voeg de tomaten toe en roerbak 5 min. mee.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de eieren ca 7 á 8 min en pel deze.
- Voeg de tomatenblokjes uit blik toe aan de tomatensaus en breng al roerend op laag vuur aan de kook.
- Hak de peterselie fijn.
- Voeg de spinazie toe aan de saus en warm mee tot de spinazie geslonken is.
- Voeg de creme fraiche toe aan de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Giet de pasta af en schep deze door de tomatensaus bestrooi met de peterselie. Serveer met de fetablokjes en de gekookte eitjes.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Puree van knolselderij met paddenstoelen Met verschillende soorten paddenstoelen Bekijk gerecht -
Vlees
Spaghetti met radicchio, blauwe kaas en spekjes Herfstige smaakvolle pasta Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vegan nasi In veel huishoudens favoriet! Bekijk gerecht -
Vis
Gerookte zalmforel met broccolipuree en zoete aardappel frites Broccoli anders Bekijk gerecht -
Vis
Hutspot met gerookte forelfilet Een Hollandse klassieker met een verrassende twist Bekijk gerecht -
Vlees
Kip met abrikozen en rijst Marrokaanse kipstoof Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Frisse andijvie aardappel salade Ook lekker met gerookte forel! Bekijk gerecht -
Vlees
Runderkebab met couscous en yoghurtdip Zelf kebab maken is heel eenvoudig Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Romige mais uit de oven met zoete aardappel puree Mexicaans tintje in de keuken Bekijk gerecht