Romige wortelsoep met gember en kurkuma

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Soep

Simpel, voedzaam en smaakvol. Deze wortelsoep zet je in een mum van tijd op tafel en is eigenlijk altijd lekker. Het gerecht, en dus ook de specerijen, komen van The Good Spice; Al hun specerijen worden duurzaam verbouwd, volgens traditionele methodes: een eeuwenoude samenwerking tussen boer en natuur. En dat proef je!

 

Groenten via boerderij de Horsterhof uit Duiven, kurkuma en gember van The Good Spice, deze worden verpakt bij Siza in Arnhem. Brood van bakkerij Hilvers uit Arnhem.

Ingredienten
  1 st Gemberpoeder
  1 st Kurkumapoeder
  1 st Komkommer
  1 st Ui
  4 st Knoflookteen
  1000 g Wortelen
  4 takjes Peterselie
  1 st Kokosmelk
  1 st Krop sla
  4 st Broodjes
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten totdat de ui zacht is.
  • Voeg de gember en kurkuma toe en bak nog een minuut.
  • Voeg het zout en de wortelen toe.
  • Bak nog 2-3 minuten en blus dan af met de kokosmelk.
  • Vul aan met water totdat de wortelen helemaal onder staan.
  • Laat 20-25 minuten op zacht vuur doorkoken, totdat de wortelen zacht zijn.
  • Was de sla, laat goed uitlekken. Snijd de komkommer in blokjes.
  • Maak een dressing met olijfolie, citroensap/ of azijn en peper en zout en maak de salade met de sla, tomaat en komkommer.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Voeg eventueel nog extra water toe als de soep te dik is.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Garneer met bijvoorbeeld peterselie, nog wat extra kokosmek en geschaafde amandelen.
  • Serveer met de salade en het brood.