Runderkebab met couscous en yoghurtdip

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Graan

Kruidige kebab met couscous waarin het zoete van de rozijnen is verwerkt. Met als tegenhanger een frisse yoghurt dip.

 

Groenten via bio boerderij de Horsterhof uit Duiven, de yoghurt van zuivelboerderij Ijsseloord uit Arnhem en rundergehakt van de Houberg uit Lobith.

Ingredienten
  1 st Yoghurt 500ml
  1 st Kruidenmix
  2 st Rundergehakt
  1 st Couscous
  2 st Courgette
  1 st Kaneelpoeder
  1 st Citroen
  8 takjes Munt
  60 g Rozijnen
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Doe de couscous in een kom en schenk er het kokend water over. Dek af en laat 10 min. staan. Haal ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Meng de helft van de munt samen met de za’atar en 1/4 van de olie door het gehakt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Verdeel het gehakt in gelijke porties (4 per 250g gehakt) en kneed van elke portie een kebab van 2 cm dik om een satéprikker. Verhit de grillpan en gril de kebabs in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  • Snijd ondertussen de courgettes in blokjes van 1 cm. Verhit een koekenpan met 1/4 van de olie. Voeg de kaneel en courgette toe. Bak 4 min. op middelhoog vuur. Pers de citroen uit. Roer de couscous los met een vork en meng de courgette, de rozijnen, 1 el citroensap en de rest van de olie erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Meng de yoghurt met de rest van de munt en serveer met de kebabs en couscous.