Salade met tuinbonen, botersla en kaasblokjes

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 15 minuten • Categorie: Salade

Verse tuinbonen. Er zijn mensen die er een jeugdtrauma van hebben opgelopen omdat ze ze vroeger zelf in de moestuin hadden. Dan was het weken achtereen tuinbonen eten en doppen....! Maar het doppen is zo gedaan en ze zijn (mits met mate gegeten) heerlijk!

 

Tuinbonen en sla van De Horsterhof, knapperig frans stokbrood van Tom van Otterloo. Olijven en feta via 't Zuivelhoekje op de Steenstraat.

Ingredienten
  2 st Krop sla
  1200 g Tuinbonen
  1 st Citroen
  300 g Feta
  40 st Zwarte olijven
  2 st Stokbrood
  Olijfolie
  ml Melk
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Dop de tuinbonen.
  • Snij of scheur de sla in stukken en, was goed en slinger hem droog.
  • Snijd de (feta)kaas in blokjes van ± 1 cm. Halveer de olijven. 
  • Kook de tuinbonen in water met een flinke scheut melk in 5 - 10 minuten gaar. Laat afkoelen (in stromend water).
  • Verdeel de sla, olijven, kaas en tuinboontjes over 4 borden.
  • Maak een dressing van het citroensap, 5 el olie en peper en zout naar smaak. Schenk de dressing over de salade.
  • Serveer de salade met (geroosterde) sneetjes stokbrood.