Salade met tuinbonen, botersla en fetakaas
Verse tuinbonen. Altijd maar kort verkrijgbaar, en dat is nu. Genieten nu het kan dus met een overheelijke zomerse salade.
Tuinbonen en sla van De Horsterhof, knapperig frans stokbrood van Tom van Otterloo. Olijven via Odin, feta rechtstreeks van de Buffelboerderij. Echt een top-salade!
2 st | Krop sla | |
1200 g | Tuinbonen | |
1 st | Citroen | |
300 st | Feta naturel 150 gram | |
40 st | Zwarte olijven | |
2 st | Stokbrood | |
Olijfolie | ||
ml | Melk | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Dop de tuinbonen.
- Snij of scheur de sla in stukken, was goed en slinger hem droog.
- Snijd de (feta)kaas in blokjes van ± 1 cm. Halveer de olijven.
- Kook de tuinbonen in water met een flinke scheut melk in 5 - 10 minuten gaar. Laat afkoelen (in stromend water).
- Verdeel de sla, olijven, kaas en tuinboontjes over 4 borden.
- Maak een dressing van het citroensap, 5 el olie en peper en zout naar smaak. Schenk de dressing over de salade.
- Serveer de salade met (geroosterde) sneetjes stokbrood.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Andijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht -
Vegan
Zoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht -
Vlees
Sperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht -
Vegan
Bladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht -
Vlees
Paksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht -
Vis
Aspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht -
Vegan
Gevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Asperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht