Salade met tuinbonen, botersla en fetakaas
Verse tuinbonen. Altijd maar kort verkrijgbaar, en dat is nu. Genieten nu het kan dus met een overheelijke zomerse salade.
Tuinbonen en sla van De Horsterhof, knapperig frans stokbrood van Tom van Otterloo. Olijven via Odin, feta rechtstreeks van de Buffelboerderij. Echt een top-salade!
2 st | Krop sla | |
1200 g | Tuinbonen | |
1 st | Citroen | |
300 st | Feta naturel 150 gram | |
40 st | Zwarte olijven | |
2 st | Stokbrood | |
Olijfolie | ||
ml | Melk | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Dop de tuinbonen.
- Snij of scheur de sla in stukken, was goed en slinger hem droog.
- Snijd de (feta)kaas in blokjes van ± 1 cm. Halveer de olijven.
- Kook de tuinbonen in water met een flinke scheut melk in 5 - 10 minuten gaar. Laat afkoelen (in stromend water).
- Verdeel de sla, olijven, kaas en tuinboontjes over 4 borden.
- Maak een dressing van het citroensap, 5 el olie en peper en zout naar smaak. Schenk de dressing over de salade.
- Serveer de salade met (geroosterde) sneetjes stokbrood.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Aardappel prei soep met gerookte zalmforel Bijzondere en gezonde maaltijdsoep. Bekijk gerecht -
Vlees
Stamppot van spinazie met blauwe kaas en speklappen smaakvolle combi Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Oesterzwam shoarma Met vlezige bite! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rijst gebakken met groenten en omelet Rijst met omelet, een goede combi! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bietensoep met krokante salie en hazelnoten Bekijk gerecht -
Vlees
Chili con carne Comfort food Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Pastinaak paddenstoelen stoof Rijk van smaak Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gewokte rijst met chinese kool, cashews en verse shii-take copy Vers met een oosters tintje! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met pompoenpuree Bekijk gerecht