Salade met tuinbonen, botersla en kaasblokjes
Verse tuinbonen. Altijd maar kort verkrijgbaar, en dat is nu. Genieten nu het kan dus met een overheelijke zomerse salade.
Tuinbonen en sla van De Horsterhof, knapperig frans stokbrood van Tom van Otterloo. Olijven en feta via 't Zuivelhoekje op de Steenstraat. Echt een top-salade!
2 st | Krop sla | |
1200 g | Tuinbonen | |
1 st | Citroen | |
300 g | Feta | |
40 st | Zwarte olijven | |
2 st | Stokbrood | |
Olijfolie | ||
ml | Melk | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Dop de tuinbonen.
- Snij of scheur de sla in stukken, was goed en slinger hem droog.
- Snijd de (feta)kaas in blokjes van ± 1 cm. Halveer de olijven.
- Kook de tuinbonen in water met een flinke scheut melk in 5 - 10 minuten gaar. Laat afkoelen (in stromend water).
- Verdeel de sla, olijven, kaas en tuinboontjes over 4 borden.
- Maak een dressing van het citroensap, 5 el olie en peper en zout naar smaak. Schenk de dressing over de salade.
- Serveer de salade met (geroosterde) sneetjes stokbrood.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Zoete pasta met drie soorten ui Kids favourite! Bekijk gerecht -
Vis
Risotto met rucola en kabeljauw Fishtastic! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Kruidig gestoofde snijbiet met ei en stokbrood Gestoofde snijbiet met ei en brood Bekijk gerecht -
Vlees
Raapstelenstamppot met katenspek en bosui Omdat het nu nog kan! Bekijk gerecht -
Vlees
Gemarineerde biefstukreepjes met gebakken rijst en paksoi 'De Oosterse keuken' - uit de regio - bij u thuis Bekijk gerecht -
Vis
Andijviestamp met gerookte forel en winterpeen Verleidelijke vis Bekijk gerecht -
Vlees
Romige pasta met snijbiet & spekjes Kleurrijk en kraakvers! Bekijk gerecht -
Vlees
Rijst met kippenragout van Putman en verse kropsla Zo op tafel! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Risotto met koolrabi en kastanjechampignons Fris en knapperig Bekijk gerecht