Salade met tuinbonen, botersla en fetakaas
Verse tuinbonen. Altijd maar kort verkrijgbaar, en dat is nu. Genieten nu het kan dus met een overheelijke zomerse salade.
Tuinbonen en sla van De Horsterhof, knapperig frans stokbrood van Tom van Otterloo. Olijven via Odin, feta rechtstreeks van de Buffelboerderij. Echt een top-salade!
2 st | Krop sla | |
1200 g | Tuinbonen | |
1 st | Citroen | |
300 st | Feta naturel 150 gram | |
40 st | Zwarte olijven | |
2 st | Stokbrood | |
Olijfolie | ||
ml | Melk | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Dop de tuinbonen.
- Snij of scheur de sla in stukken, was goed en slinger hem droog.
- Snijd de (feta)kaas in blokjes van ± 1 cm. Halveer de olijven.
- Kook de tuinbonen in water met een flinke scheut melk in 5 - 10 minuten gaar. Laat afkoelen (in stromend water).
- Verdeel de sla, olijven, kaas en tuinboontjes over 4 borden.
- Maak een dressing van het citroensap, 5 el olie en peper en zout naar smaak. Schenk de dressing over de salade.
- Serveer de salade met (geroosterde) sneetjes stokbrood.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VegetarischCouscous met snijbiet, walnoten en geitenkaas Voorjaars couscous Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht