Salade met tuinbonen, botersla en kaasblokjes

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 15 minuten • Categorie: Salade

Nog maar een keer op herhaling: omdat ze zo lekker zijn en maar zo kort verkrijgbaar: Verse tuinbonen. 

 

Tuinbonen en sla van De Horsterhof, knapperig frans stokbrood van Tom van Otterloo. Olijven en feta via 't Zuivelhoekje op de Steenstraat. Echt een top-salade!

Ingredienten
  2 st Krop sla
  1200 g Tuinbonen
  1 st Citroen
  300 g Feta
  40 st Zwarte olijven
  2 st Stokbrood
  Olijfolie
  ml Melk
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Dop de tuinbonen.
  • Snij of scheur de sla in stukken, was goed en slinger hem droog.
  • Snijd de (feta)kaas in blokjes van ± 1 cm. Halveer de olijven. 
  • Kook de tuinbonen in water met een flinke scheut melk in 5 - 10 minuten gaar. Laat afkoelen (in stromend water).
  • Verdeel de sla, olijven, kaas en tuinboontjes over 4 borden.
  • Maak een dressing van het citroensap, 5 el olie en peper en zout naar smaak. Schenk de dressing over de salade.
  • Serveer de salade met (geroosterde) sneetjes stokbrood.