Salade met verse tuinbonen, jonge kaas en regionaal desembrood
Tuinbonen! Ik ken mensen die ze haten omdat ze vroeger uren bonen moesten doppen om ze vervolgens eerst een week lang te eten en het restant in te vriezen voor de winter. Brrr. Maar eigenlijk zijn ze natuurlijk heerlijk, zeker in deze verfrissende salade met een dressing citroen.
Superverse tuinbonen van De Horsterhof, net als de bindsla. De jonge kaas en olijven zijn van 't Zuivelhoekje in de Steenstraat en het desembrood is van Tom van Otterloo.
1000 g | Tuinbonen | |
2 st | Bindsla | |
1 st | Citroen | |
300 g | Kaas, blokjes | |
40 st | Zwarte olijven | |
2 st | Half desembrood | |
Olijfolie | ||
st | Peper en zout |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Dop de tuinbonen en kook ze gedurende ± 10 minuten gaar in water met zout. (Tip: voeg wat melk aan het water toe als je tuinbonen te bitter vindt.) Laat ze uitlekken.
- Snijd de zwarte olijven in plakjes.
- Was de sla en scheur de balderen in hapklare stukken.
- Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
- Verdeel de sla, olijven, kaas en tuinboontjes over borden.
- Maak een dressing van het citroensap, olie en peper en zout naar smaak.
- Besprenkel de rest van de olie over de sneetjes brood. Rooster het brood ca. 2 min. in het midden van de oven op een bakplaat.
- Schenk de dressing over de salade.
- Serveer de salade met de geroosterde sneetjes brood.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Zalmburgers met frisse salade Zelfgemaakte visburgers! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Pasta radijsjes pesto Met pesto van radijsgroen! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vaderdag ontbijt Een ludiek ontbijt met pit! Bekijk gerecht -
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht