Salade met verse tuinbonen, jonge kaas en regionaal desembrood

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Salade

Tuinbonen! Ik ken mensen die ze haten omdat ze vroeger uren bonen moesten doppen om ze vervolgens eerst een week lang te eten en het restant in te vriezen voor de winter. Brrr. Maar eigenlijk zijn ze natuurlijk heerlijk, zeker in deze verfrissende salade met een dressing citroen.

 

Superverse tuinbonen van De Horsterhof, net als de bindsla. De jonge kaas en olijven zijn van 't Zuivelhoekje in de Steenstraat en het desembrood is van Tom van Otterloo.

Ingredienten
  1000 g Tuinbonen
  2 st Bindsla
  1 st Citroen
  300 g Kaas, blokjes
  40 st Zwarte olijven
  2 st Half desembrood
  Olijfolie
  st Peper en zout
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Dop de tuinbonen en kook ze gedurende ± 10 minuten gaar in water met zout. (Tip: voeg wat melk aan het water toe als je tuinbonen te bitter vindt.) Laat ze uitlekken.
  • Snijd de zwarte olijven in plakjes.
  • Was de sla en scheur de balderen in hapklare stukken.
  • Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
  • Verdeel de sla, olijven, kaas en tuinboontjes over borden.
  • Maak een dressing van het citroensap, olie en peper en zout naar smaak.
  • Besprenkel de rest van de olie over de sneetjes brood. Rooster het brood ca. 2 min. in het midden van de oven op een bakplaat.
  • Schenk de dressing over de salade.
  • Serveer de salade met de geroosterde sneetjes brood.

Eet smakelijk!