Salade van aardpeer, spinazie en pancetta
We hebben volop aardperen (ook wel genoemd 'topinanboer') staan op Kweekland. Het is een woekerende plant die familie is van de zonnebloem. De knollen groeien -net als bij aardappelen- onder de grond. Het fijne is dat je ze daar ook heel goed kunt bewaren todat je ze nodig hebt. Aardperen hebben een specifieke maar heerlijke smaak en laten zich goed verwerken in allerlei gerechten. In dit geval dus in een lauw-warme salade met spinazie.
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.
De aardpeer is vers uitgegraven op Kweekland en de verse kruiden zijn ook aan de Dalweg bij elkaar geplukt. Spinazie ingekocht via de Horsterhof. Pancetta van slager Pepijn Putman uit de Steenstraat in Arnhem.
400 g | Aardperen | |
200 g | Pancetta | |
60 g | Walnoten | |
800 g | Spinazie | |
st | Bouquet garni | |
2 st | Knoflookteen | |
Balsamico azijn | ||
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Boen de aardperen goed schoon en snijd ze in plakjes van 1/2 cm. Schep ze in een braadslee om met wat olie en bak ze in de oven gedurende 20 minuten.
Gril de plakjes pancetta tot ze krokant zijn en breek in stukken. Rooster de walnoten in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.
Rits de blaadjes van de kruiden van de takjes en snijd ze fijn.
Verhit een eetlepel olie in een pan. Bak daarin de fijngesneden knoflook gedurende 1 minuut. Voeg 2 á 3 eetlepes (balsamico)azijn toe, nog twee eetlepels olie en wat peper en zout. Houd dit mengsel warm.
Leg de spinazie in een grote kom, voeg de pancetta, walnoten, aardperen en kruiden toe. Meng goed, sprenkel de warme dressing erover en serveer meteen.
Eet smakelijk!
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht
-
VleesButter Chicken met naanbrood en Hollandse groenten Heerlijk Indiaas met een Hollandse twist Bekijk gerecht
-
VisBroccolipasta met gebakken zalmforel Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht
-
VeganRoerbak van Chinese kool met verse bosknoflook Verse bosknoflook Bekijk gerecht