Salade van aardpeer, spinazie en pancetta
We hebben volop aardperen (ook wel genoemd 'topinanboer') staan op Kweekland. Het is een woekerende plant die familie is van de zonnebloem. De knollen groeien -net als bij aardappelen- onder de grond. Het fijne is dat je ze daar ook heel goed kunt bewaren todat je ze nodig hebt. Aardperen hebben een specifieke maar heerlijke smaak en laten zich goed verwerken in allerlei gerechten. In dit geval dus in een lauw-warme salade met spinazie.
! Alle recepten zijn gebaseerd op 4 personen. De hoeveelheden in je tas zijn aangepast aan het aantal personen waarvoor je besteld hebt. Houd hier ook voor het koken rekening mee.
De aardpeer is vers uitgegraven op Kweekland en de verse kruiden zijn ook aan de Dalweg bij elkaar geplukt. Spinazie ingekocht via de Horsterhof. Pancetta van slager Pepijn Putman uit de Steenstraat in Arnhem.
400 g | Aardperen | |
200 g | Pancetta | |
60 g | Walnoten | |
800 g | Spinazie | |
st | Bouquet garni | |
2 st | Knoflookteen | |
Balsamico azijn | ||
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Boen de aardperen goed schoon en snijd ze in plakjes van 1/2 cm. Schep ze in een braadslee om met wat olie en bak ze in de oven gedurende 20 minuten.
Gril de plakjes pancetta tot ze krokant zijn en breek in stukken. Rooster de walnoten in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.
Rits de blaadjes van de kruiden van de takjes en snijd ze fijn.
Verhit een eetlepel olie in een pan. Bak daarin de fijngesneden knoflook gedurende 1 minuut. Voeg 2 á 3 eetlepes (balsamico)azijn toe, nog twee eetlepels olie en wat peper en zout. Houd dit mengsel warm.
Leg de spinazie in een grote kom, voeg de pancetta, walnoten, aardperen en kruiden toe. Meng goed, sprenkel de warme dressing erover en serveer meteen.
Eet smakelijk!
-
Vegetarisch
Pasta radijsjes pesto Met pesto van radijsgroen! Bekijk gerecht -
Vlees
Traybake met venkel en bbq worst Voorjaarsgerecht ui de oven Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bonen burrito met tomaat en gemarineerde rode ui Vegan Mexicaanse wraps Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bloemkoolsteak met zoete puree Vegan steak! Bekijk gerecht -
Vlees
Spitskool op zijn Italiaans met pasta Spitskool door de pasta! Bekijk gerecht -
Vis
Salade van witte asperges met zalm en aardappelen Lentesalade! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gevulde paprika's met olijf, couscous en gedroogde tomaten Top-ingredienten! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-stamp met raapstelen, walnoten, gedroogde tomaten en oesterzwammen Vega-twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Moederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht