Salade van botersla, krieltjes, spekjes en een eitje

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Aardappelen

Op bezoek bij vrienden kreeg ik inspiratie voor een lekkere salade met aardappeltjes en verse sla. Knapperige sla met een lekkere dressing, spekjes en opgebakken krieltjes maken deze lauw-warme salade tot een echte voorjaarstopper. De vegateriers vervangen eventueel de spekjes voor geroosterde en licht gezouten walnoten. Ook heerlijk!

 

Sla en krieltjes via de Horsterhof, spekjes van blije varkens via Putman, appels van 't Gelders Eiland uit Lobith en walnoten ingekocht via groothandel De Nieuwe Band. De vinaigrette maken we zelf op Kweekland met o.a. mosterd van De Hemel (uit Nijmegen) en biologische olijfolie.

Ingredienten
  200 g Spekjes, gerookt
  1 st Krop sla
  Vinaigrette
  800 g Krieltjes
  2 st Appels
  200 g Geitenkaas
  4 st Eieren
  g Boter
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • In pan boter verhitten en de spekjes zachtjes uitbakken. Uit de pan scheppen en even apart zetten.
  • In dezelfde pan krieltjes in 10-12 min. bruinbakken eventueel met wat extra boter.
  • Ondertussen de eieren hard koken. (± 15 minuten in totaal, als je begint met koud water)
  • Sla schoonmaken, in kleine stukken scheuren, wassen en droog maken.
  • Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in blokjes snijden.
  • Sla, appel, walnoten, krieltjes en vinaigrette mengen en over vier borden verdelen. Uitgebakken spekjes over sla verdelen. Ei in kwarten snijden en erop leggen. Geitenkaas boven sla verkruimelen.

Eet smakelijk!