Maaltijdsalade van sla, krieltjes, Kleintje Koning en een eitje

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Aardappelen

Op bezoek bij vrienden kreeg ik inspiratie voor een lekkere salade met aardappeltjes en verse sla. Knapperige sla met een lekkere dressing, spekjes en opgebakken krieltjes maken deze lauw-warme salade tot een echte voorjaarstopper. De vegateriers vervangen eventueel de spekjes voor geroosterde en licht gezouten walnoten. Ook heerlijk!

 

Sla en krieltjes via de Horsterhof, spekjes van Dykhoeve, appels, vinaigrette en walnoten ingekocht via de biologische groothandel. 

Ingredienten
  200 g Spekjes, gerookt
  1 st Krop sla
  1 Vinaigrette
  800 g Krieltjes
  2 st Appels
  2 st Kleintje Koning
  4 st Eieren
  g Boter
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Schrob de krieltjes en breng ze aan de kook in ruim water met wat zout. Laat ± 5-10 minuten koken tot ze net inprikbaar zijn met een vork.
  • Verhit in een ruime koeken- of hapjespan een klontje boter en bak de spekjes zachtjes uit. Schep ze uit de pan en zet apart.
  • In dezelfde pan inclusief vet en bakresten de krieltjes in 10-12 min. bruinbakken, eventueel met wat extra boter.
  • Ondertussen de eieren hard koken. (± 15 minuten in totaal, als je begint met koud water)
  • Haal de bladeren van de krop sla los, was ze grondig en droog zoveel mogelijk. scheur/snijd in kleinere stukken.
  • Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in blokjes snijden.
  • Sla, appel, walnoten, krieltjes en vinaigrette mengen en over vier borden verdelen. Uitgebakken spekjes over sla verdelen. Ei in kwarten snijden en erop leggen. Kleintje Koning boven sla verkruimelen.

Eet smakelijk!