Maaltijdsalade van botersla, krieltjes, geitenkaas en een eitje
Op bezoek bij vrienden kreeg ik inspiratie voor een lekkere salade met aardappeltjes en verse sla. Knapperige sla met een lekkere dressing, spekjes en opgebakken krieltjes maken deze lauw-warme salade tot een echte voorjaarstopper. De vegateriers vervangen eventueel de spekjes voor geroosterde en licht gezouten walnoten. Ook heerlijk!
Sla en krieltjes via de Horsterhof, spekjes van blije varkens via Putman, appels van 't Gelders Eiland uit Lobith en walnoten ingekocht via groothandel De Nieuwe Band. De vinaigrette maken we zelf op Kweekland met o.a. mosterd van De Hemel (uit Nijmegen) en biologische olijfolie.
200 g | Spekjes, gerookt | |
1 st | Krop sla | |
1 | Vinaigrette | |
800 g | Krieltjes | |
2 st | Appels | |
200 g | Geitenkaas | |
4 st | Eieren | |
g | Boter | |
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Schrob de krieltjes en brneg ze aan de kook in ruim water met wat zout. Laat ± 5-10 minuten koken tot ze net inprikbaar zijn met een vork.
- Verhit in een ruime koeken- of hapjespan een klontje boter en bak de spekjes zachtjes uit. Schep ze uit de pan en zet apart.
- In dezelfde pan inclusief vet en bakresten de krieltjes in 10-12 min. bruinbakken, eventueel met wat extra boter.
- Ondertussen de eieren hard koken. (± 15 minuten in totaal, als je begint met koud water)
- Haal de balderen van de krop sla los, was ze grondig en droog zoveel mogelijk. scheur/snijd in kleinere stukken.
- Appel schillen, klokhuis verwijderen en appel in blokjes snijden.
- Sla, appel, walnoten, krieltjes en vinaigrette mengen en over vier borden verdelen. Uitgebakken spekjes over sla verdelen. Ei in kwarten snijden en erop leggen. Geitenkaas boven sla verkruimelen.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vis
Pasta met vers gerookte forel en romige prei-saus Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gekleurde bietjes met rijst, feta en pecanoten Superfood Bekijk gerecht -
Vlees
Hollandse bietenstamp met heerlijke rookworst Nu het nog kan! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Quiche met pompoen en palmkool Zonder deegbodem! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Penne met romige paddestoelensaus Mega Vega! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Italiaanse maaltijdsoep - ribolitta Hartverwarmende wintersoep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Vega-curry met knapperige bloemkool Puurlandtopper: kids vega 'favo'! Bekijk gerecht -
Vlees
Grove stamppot van bataat met reepjes kool, pastinaak en rookworst Ook zo vegetarisch te maken Bekijk gerecht -
Vis
Conchiglie met ansjovis, broccoli en hazelnoten Schelpjespasta! Bekijk gerecht