Salade van puy-linzen, pastinaak en winterpostelein

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 45 minuten • Categorie: Salade

Een mooie, onverwachte drie-eenheid van heerlijke smaken en texturen bijeengehouden door een fijne dressing met mosterd, citroen en honing die al kant-en-klaar meegeleverd zal worden.

 

Pastinaak en veldsla van de Horsterhof uit Duiven. De puy-linzen worden ingekocht via De Nieuwe Band (en dus biologisch!) en de dressing is door mij gemaakt van o.a. citroen, knoflook, mosterd en honing. De kaas is van Aurora.

Ingredienten
  100 g Kaas, geraspt
  1000 g Pastinaak
  200 g Veldsla
  120 g Puy-linzen
  Dressing
  Laurier
  1 st Ui
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Schil de pastinaken en halveer ze in de lengte. Snijd de pastinaken in stukken van ± 3 cm en halveer de brede bovenkant nogmaals zodat je allemaal stukken hebt van ongeveer gelijke grootte. Doe ze in een braadslede bestrooi met zout en peper en besprenkel flink met olijfolie. Zet in de oven voor 40 minuten en hussel halverwege. 
  • Doe de linzen in de pan en voeg ruim water toe. Breng aan de kook, laat een minuut doorkoken en giet af. 
  • Doe de linzen terug in de pan en voeg zoveel water toe dat ze net onder staan. Voeg een halve ongesnipperde ui en een laurierblad toe. Breng weer aan de kook en laat een half uur zachtjes pruttelen. De linzen moeten zacht zijn maar geen puree, check na 20 en 25 minuten even.
  • Was de veldsla zeer goed (er zit veel zand in) en laat goed uitlekken.
  • Giet de linzen af en verwijder ui en laurierblad. Schep de dressing erdoor.
  • Haal de pastinaak uit de oven.
  • Maak de borden op met de pastinaak, linzen en veldsla. Serveer direct met de geraspte kaas.

Eet smakelijk!