Salade van puy-linzen, pastinaak en winterpostelein
Een mooie, onverwachte drie-eenheid van heerlijke smaken en texturen bijeengehouden door een fijne dressing met mosterd, citroen en honing die al kant-en-klaar meegeleverd zal worden.
Pastinaak en veldsla van de Horsterhof uit Duiven. De puy-linzen worden ingekocht via De Nieuwe Band (en dus biologisch!) en de dressing is door mij gemaakt van o.a. citroen, knoflook, mosterd en honing. De kaas is van Aurora.
100 st | Kaas, geraspt, 100g | |
1000 g | Pastinaak | |
200 g | Veldsla | |
120 g | Puy-linzen | |
Dressing | ||
Laurier | ||
1 st | Ui | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Schil de pastinaken en halveer ze in de lengte. Snijd de pastinaken in stukken van ± 3 cm en halveer de brede bovenkant nogmaals zodat je allemaal stukken hebt van ongeveer gelijke grootte. Doe ze in een braadslede bestrooi met zout en peper en besprenkel flink met olijfolie. Zet in de oven voor 40 minuten en hussel halverwege.
- Doe de linzen in de pan en voeg ruim water toe. Breng aan de kook, laat een minuut doorkoken en giet af.
- Doe de linzen terug in de pan en voeg zoveel water toe dat ze net onder staan. Voeg een halve ongesnipperde ui en een laurierblad toe. Breng weer aan de kook en laat een half uur zachtjes pruttelen. De linzen moeten zacht zijn maar geen puree, check na 20 en 25 minuten even.
- Was de veldsla zeer goed (er zit veel zand in) en laat goed uitlekken.
- Giet de linzen af en verwijder ui en laurierblad. Schep de dressing erdoor.
- Haal de pastinaak uit de oven.
- Maak de borden op met de pastinaak, linzen en veldsla. Serveer direct met de geraspte kaas.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht