Salade van witte asperges met zalm en aardappelen
Asperges in een salade met aardappelen en zalm, dat is weer eens wat anders dan de klassieke manier!
De asperges van Smits uit Heurne, geschild en voor dit gerecht in brokken. De gerookte zalmforel komt van 't Smallert in Emst. Verse sla, sjalot en eieren van boerderij de Horsterhof uit Duiven en aardappelen van Landgoed Huis Zevenaar.
4 st | Eieren | |
2 st | Sjalotten | |
1000 g | Asperge brokken geschild | |
1000 g | Aardappelen | |
1 st | Krop sla | |
400 g | Zalmforel, Veluwse, koudgerookt | |
12 takjes | Bieslook | |
ml | Azijn | |
Mosterd | ||
Mayonaise | ||
Zout, peper |
Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in parten. Kook in ca. 10 min. beetgaar. Giet af, laat goed uitlekken, leg op een grote platte schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Breng ondertussen een pan water aan de kook, voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en prak fijn.
Kook de aspergestukken in 6-8 min. beetgaar, giet af en spoel lauw onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Snijd de zalm in kleine blokjes
Snipper ondertussen de sjalot, snijd de bieslook fijn en de sla in reepjes. Meng de sjalot, driekwart van de bieslook, de mayonaise, mosterd en azijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Schep de aardappelen om met de dressing. Schep voorzichtig de sla en asperges erdoor. Verdeel de zalm, het eikruim en de rest van de bieslook erover.
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VeganVegan Chili sin Carne Vegan comfort food! Bekijk gerecht
-
VegetarischVega carpaccio van gepofte koolrabi met pesto en brood Koolrabi anders! Bekijk gerecht
-
VleesSatécurry met gewokte paksoi Eenvoudige curry met rundergehakt Bekijk gerecht
-
VisRaapstelenrisotto met gerookte zalmforel Lekker! Bekijk gerecht
-
VleesButter Chicken met naanbrood en Hollandse groenten Heerlijk Indiaas met een Hollandse twist Bekijk gerecht
-
VisBroccolipasta met gebakken zalmforel Lekker regionaal & lekker makkelijk Bekijk gerecht
-
VeganRoerbak van Chinese kool met verse bosknoflook Verse bosknoflook Bekijk gerecht