Salade van witte asperges met zalm en aardappelen
Asperges in een salade met aardappelen en zalm, dat is weer eens wat anders dan de klassieke manier!
De asperges van Smits uit Heurne, geschild en voor dit gerecht in brokken. De gerookte zalmforel komt van 't Smallert in Emst. Verse sla, sjalot en eieren van boerderij de Horsterhof uit Duiven en aardappelen van Landgoed Huis Zevenaar.
4 st | Eieren | |
2 st | Sjalotten | |
1000 g | Asperge brokken geschild | |
1000 g | Aardappelen | |
1 st | Krop sla | |
400 g | Zalmforel, Veluwse, koudgerookt | |
12 | Bieslook | |
ml | Azijn | |
Mosterd | ||
Mayonaise | ||
Zout, peper |
Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in parten. Kook in ca. 10 min. beetgaar. Giet af, laat goed uitlekken, leg op een grote platte schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Breng ondertussen een pan water aan de kook, voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en prak fijn.
Kook de aspergestukken in 6-8 min. beetgaar, giet af en spoel lauw onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Snijd de zalm in kleine blokjes
Snipper ondertussen de sjalot, snijd de bieslook fijn en de sla in reepjes. Meng de sjalot, driekwart van de bieslook, de mayonaise, mosterd en azijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Schep de aardappelen om met de dressing. Schep voorzichtig de sla en asperges erdoor. Verdeel de zalm, het eikruim en de rest van de bieslook erover.
-
Vegetarisch
Hét PUURland Kerstmenu 2023 (vega) Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vlees
Hét PUURland Kerstmenu 2023 Kerst dit jaar helemaal lokaal! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Rode Bieten tartaar met quinoa (voorgerecht) Een heerlijk kerst voorgerecht met als basis zachte rode bietjes Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Luxe Pompoensoep (tussengerecht) Heerlijke verwarmende pompoensoep met een luxe twist! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gepofte knolselderij met eekhoorntjesbrood saus (hoofdgerecht vega) Lekker en creatief vegetarisch! Bekijk gerecht -
Vlees
Gepofte knolselderij met stoofvlees van De Houberg (hoofdgerecht vlees) Lekker en creatief! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Appelcrumble met hangop (dessert) Echt Hollands toetje! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Bijgerechten kerst Smaakvolle bijgerechten voor het kerstdiner! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Geroosterde Groenten Traybake met Feta en Kruiden Laat de oven het werk doen Bekijk gerecht