Salade van witte asperges met zalm en aardappelen

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Salade

Asperges in een salade met aardappelen en zalm, dat is weer eens wat anders dan de klassieke manier!

 

De asperges van Montferland asperges uit Didam. De gerookte zalmforel komt van 't Smallert in Emst. Verse sla, sjalot, aardappelen en eieren van boerderij de Horsterhof uit Duiven.

Ingredienten
  4 st Eieren
  2 st Sjalotten
  1000 g Asperges
  1000 g Aardappelen
  1 st Krop sla
  400 g Zalmforelfilet, warmgerookt
  12 takjes Bieslook
  ml Azijn
  Mosterd
  Mayonaise
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in parten. Kook in ca. 10 min. beetgaar. Giet af, laat goed uitlekken, leg op een grote platte schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Breng ondertussen een pan water aan de kook, voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en prak fijn.

Kook de aspergestukken  in 6-8 min. beetgaar, giet af en spoel lauw onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

Snijd de zalm in kleine blokjes

Snipper ondertussen de sjalot, snijd de bieslook fijn en de sla in reepjes. Meng de sjalot, driekwart van de bieslook, de mayonaise, mosterd en azijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Schep de aardappelen om met de dressing. Schep voorzichtig de sla en asperges erdoor. Verdeel de zalm, het eikruim en de rest van de bieslook erover.