Salade van witte asperges met zalm en aardappelen
Asperges in een salade met aardappelen en zalm, dat is weer eens wat anders dan de klassieke manier!
De asperges van Montferland asperges uit Didam. De gerookte zalmforel komt van 't Smallert in Emst. Verse sla, sjalot, aardappelen en eieren van boerderij de Horsterhof uit Duiven.
4 st | Eieren | |
2 st | Sjalotten | |
1000 g | Asperges | |
1000 g | Aardappelen | |
1 st | Krop sla | |
400 g | Zalmforelfilet, warmgerookt | |
12 takjes | Bieslook | |
ml | Azijn | |
Mosterd | ||
Mayonaise | ||
Zout, peper |
Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in parten. Kook in ca. 10 min. beetgaar. Giet af, laat goed uitlekken, leg op een grote platte schaal en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Breng ondertussen een pan water aan de kook, voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en prak fijn.
Kook de aspergestukken in 6-8 min. beetgaar, giet af en spoel lauw onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Snijd de zalm in kleine blokjes
Snipper ondertussen de sjalot, snijd de bieslook fijn en de sla in reepjes. Meng de sjalot, driekwart van de bieslook, de mayonaise, mosterd en azijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Schep de aardappelen om met de dressing. Schep voorzichtig de sla en asperges erdoor. Verdeel de zalm, het eikruim en de rest van de bieslook erover.
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht