Savooiekoolrolletjes met pastinaak-zalmforelpuree

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Overig

Een stamppotje in een chique verpakking. Het ziet er zeer professioneel uit maar is even makkelijk te bereiden als een 'ordinaire stamp'. Verras je disgenoten en pak uit!

 

De pastinaak savooiekekool n, ui en citroen komen via boer Matthias en boerin Eline van de bio boerderij De Horsterhof te Duiven. De zalmforel komt van 't Smallert uit Emst.

Ingredienten
  1 st Citroen
  1 st Slagroom 125ml
  1 st Savooiekool
  6 st Pastinaak
  400 g Zalmforelfilet, warmgerookt
  1 st Kaas, geraspt, 100g
  2 st Ui
  Zout, peper
  g Roomboter
  Witte wijn
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de pastinaken, snij in gelijke stukken en kook de pastinaken 15 minuten. Giet af en zet de pan terug op laag vuur. Voeg de boter toe en stamp met een pureestamper tot een puree.Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Breng de pastinaakpuree op smaak met citroenrasp en -sap, zout en peper.
  • Haal per persoon 2 bladeren van de savooiekool voorzichtig los. Kook de bladeren 1 minuut en leg de bladeren uit op een plank. Snijd een gedeelte van de rest van de kool (halve kool per 2 personen) in dunne reepjes. Voeg de dunne reepjes kool toe aan de pastinaakpuree.
  • Snij de zalm in blokjes van en meng deze door de puree.Verdeel de pastinaakpuree over de savooiekoolbladeren en rol de koolbladeren op.
  • Snipper de ui en verdeel over de bodem van de ovenschaal. Leg de koolrolletjes in de ovenschaal. Schenk de witte wijn en kookroom over de koolrolletjes. Bestrooi de koolrolletjes met geraspte kaas en bak ze 25 minuten in de oven.
  • Serveer de koolrolletjes met de witte wijn roomsaus uit de ovenschaal.

Eet smakelijk!