Traditionele Shakshuka

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Salade

Met shakshuka kun je eindeloos varieren. Dit gerecht wordt in heel Noord-Afrika en het Midden-Oosten gegeten, met elke streek zijn eigen recept. Maak hem gerust meer of minder pittig of varieer met jouw favoriete groente.

 

Groente van en via De Horsterhof. Eitjes uit de kippenkar ook van de Horsterhof. Tomatenblokjes en kruiden van Odin. Brood van Tom van Otterloo.

Ingredienten
  1 st Desembrood van Tom
  2 st Ui
  2 st Knoflookteen
  2 st Paprika
  2 g Tomatenpuree
  2 st Tomatenblokjes
  2 st Kruidenmix
  8 takjes Peterselie
  6 st Eieren
  g Boter
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Neem een diepe koekenpan of hapjespan, voeg wat olijfolie toe en fruit de ui even. Snijd de paprika in stukjes en voeg samen met de knoflook toe. Bak een paar minuten mee. Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe, zet het vuur laag en laat even pruttelen. Voeg alle kruiden toe, inclusief wat peper en zout en roer goed door. Maak een kuiltje in je saus, hier gaat je eerste eitje in. Herhaal deze stap voor je overige eieren. Je eieren gaan nu als het ware pocheren in je saus. Leg daarom een deksel op je pan, zet het vuur laag en laat de eieren in ongeveer 6-8 minuten pocheren. Strooi tot slot wat fijngehakte peterselie over je shakshuka en serveer in de pan met een stuk brood ernaast.