SherPing pannenkoeken van Jamie
Deze Sherping Pannenkoeken worden bij ons thuis regelmatig gemaakt. Het kost wat tijd, maar dan heb je een heerlijke oosterse smaakexplosie. Een pannenkoek heeft het vrijwel niets mee van doen trouwens, behalve dat het plat en rond is en in een pan gebakken wordt. Het is eerder een soort van gevuld platbrood, of een hele dikke dumpling. Het recept van deze Sherping pannenkoeken komt van Jamie Oliver.
Spitskool, gember, komkommer, sla en sjalotten via bioboerderij de Horsterhof uit Duiven. Gehakt van de Houberg uit Lobith.
450 g | Bloem | |
2 st | Gehakt | |
100 g | Spitskool, gesneden | |
12 takjes | Koriander | |
2 st | Gemberwortel duim | |
4 st | Sjalotten | |
1 st | Knoflookteen | |
200 g | Sla | |
1 st | Appels | |
1 st | Komkommer | |
Honing | ||
60 ml | Zonnebloemolie | |
Zout, peper | ||
ml | Azijn |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
Serveer met zoete of pittige chilli saus (tip; Horsterhotsauce), sojasaus of limoenpartjes.
- Mix bloem, water, olie, en zout (450g bloem op 225 ml water en 60 ml olie). Kneed dit met de hand tot het een glad en elastisch deeg wordt, ongeveer 8 minuten. Dit is flink wat werk, maar denk aan de fantastische armspieren die je eraan overhoudt. Bedek met een plastic folietje en laat een aantal uur staan tot gebruik. Zo ontspannen de gluten zich en vinden ze het straks heel leuk om een pannenkoek te vormen.
- Hak de knoflook, sjalotten, gember en koriander fijn.
- Meng alle ingrediënten voor de vulling inclusief het gehakt door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Deel het deeg en de vulling beiden in 8 gelijke stukken. Smeer een bakplaat en je handen in met wat olie. Maak van de bolletjes deeg een mooi klein schijfje van 8 cm in doorsnee, en leg op de bakplaat. Als je alle schijfjes hebt gemaakt, neem dan een in je hand en leg de vulling erop. Trek de randen van het deeg over de vulling heen totdat je het helemaal kunt sluiten en je geen vulling meer ziet. Maak plat tussen je handen tot het ongeveer 2 cm dik is, en leg met de vouw naar beneden terug op de bakplaat. Herhaal met de andere pannenkoeken. Zet de pannenkoeken als je klaar bent 20 minuten in de koelkast.
- Verwarm olie in een grote koekenpan op een middelmatig vuur. Leg de pannenkoeken in de pan met de vouw naar beneden, maar let op dat je er niet te veel in de pan legt. Druk regelmatig met een spatel op de pannenkoek tot hij ongeveer 1,5 cm is, en bak deze kant ongeveer 4 minuten.Draai dan de pannenkoekjes om en bak nogmaals 4 minuten, en plet de pannenkoek nu slechts 1 keer.
- Serveer de pannenkoeken warm met een van bovenstaande sausjes en maak er een salade bij met de komkommer, appelblokjes, sla en een dressing van olijflolie, peper, zout, azijn en wat honing.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht