Worst met opgebakken aardappelen, sla en rabarber van Kweekland

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Aardappelen

Aardappels, vlees, groente én rabarber van Kweekland. Hollandse kost die mijn moeder 5 dagen per week maakte. Met de juiste ingrediënten nog steeds onweerstaanbaar en afgewisseld met al die andere heerlijke recepten van PUURland natuurlijk ;).

 

Sla en aardappelen van de Horsterhof, worst van Putman uit de Steenstraat. De appelmoes maken we zelf op Kweekland van appels van eigen bomen. De vinaigrette is van mijzelf, vrij naar een recept van Janneke Vreugdenhil en door de medewerkers van Kweekland ook al kant & klaar gemaakt.

 

Ingredienten
  4 st Rabarber
  1000 g Aardappelen
  4 st Worst
  1 st Krop sla
  Vinaigrette
  2 st Appelmoes van Kweekland
  Boter
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Schil de aardappelen of schrob ze schoon. Kook de aardappelen 10 minuten in ruim water met zout. Spoel ze met koud water en laat ze wat afkoelen, snijd ze in plakjes van ± 1/2 cm en bak ze in een koekenpan met boter en/of olie goudbruin.
  • Snijd de stronk van de sla en scheur de bladen in niet al te grote stukken. Was hem en zwengel of sla hem droog. Doe in een schaal en giet de vinaigrette erover.
  • Bak de worsten in een koekenpan in een klontje boter in 10 minuten rondom bruin en gaar. Vis de worsten uit de pan, voeg een scheutje water toe en schraap de aanbaksels los met een vork. Serveer als jus.
  • Serveer de rabarber ernaast (je kunt hem nog even opwarmen).