Worst met opgebakken aardappelen, sla en rabarber

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 30 minuten • Categorie: Aardappelen

Aardappels, groente én rabarber van De Horsterhof. Vlees van de Houberg. Hollandse kost die mijn moeder 5 dagen per week maakte. Met de juiste ingrediënten nog steeds onweerstaanbaar en afgewisseld met al die andere heerlijke recepten van PUURland natuurlijk ;).

 

Sla, rabarber en aardappelen van de Horsterhof uit Duiven, worst van boerderij de Houberg uit Herwen. 

 

Ingredienten
  2 st Bosknoflook
  600 g Rabarber
  1000 g Aardappelen
  4 st Runderworst
  1 st Krop sla
  Olijfolie
  st Yoghurt 500ml
  ml Azijn
  Boter
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Begin met de rabarber: Snijd de stronken in stukjes van ± 1,5 / 2 cm. Verwijder het witte uiteinde en was eventueel even van tevoren. Doe in een (steel) pannetje met een klein bodempje water. Voeg (kristal)suiker naar smaak toe. Breng langzaam aan de kook op je kleinste pitje. Roer en proef nu en dan en voeg evt extra suiker toe. Als alle stronkjes uit elkaar zijn gevallen is hij klaar. Je kunt hem warm of koud serveren.
  • Schil de aardappelen of schrob ze schoon. Kook de aardappelen 10 minuten in ruim water met zout. Spoel ze met koud water en laat ze wat afkoelen, snijd ze in plakjes van ± 1/2 cm en bak ze in een koekenpan met boter en/of olie goudbruin.
  • Giet per persoon 3 eetlepels yoghurt in een kom. Snij de bosknoflook flinterdun en meng een kleine eetlepel per persoon door de yoghurt, samen met een scheutje (balsamico)azijn en peper&zout. Je kunt de yoghurt ook vervangen door een flinke scheut olijfolie.
  • Snijd de stronk van de sla en scheur de bladen in niet al te grote stukken. Was hem en zwengel of sla hem droog. Doe in een schaal en giet de dressing erover.
  • Bak de worst in een koekenpan in een klontje boter in 10 minuten rondom bruin en gaar. Vis de worst uit de pan, voeg een scheutje water toe en schraap de aanbaksels los met een vork. Serveer als jus.
  • Serveer met de rabarber ernaast.