Slasoep met verse doperwtjes, munt & frans desem stokbrood

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Soep

Slasoep? Ja, soep van sla inderdaad. Met doperwten en slagroom echt onweerstaanbaar. Heerlijk zomers maal, begeleid door het heerlijke noten-olijvenbrood van Tom van Otterloo. 

 

Sla en erwtjes van de Horsterhof, het brood van Tom van Otterloo met vestigingen in Arnhem en De Steeg. Munt van Kweekland aan de Dalweg in Arnhem (Waar je zelf van dinsdag tot en met zaterdag ook groenten kan oogsten en bloemen kan plukken. Open van 10 tot 17 uur)

Ingredienten
  1 st Krop sla
  200 g Doperwten
  2 st Ui, gesnipperd
  2 st Knoflookteen
  200 st Slagroom 125ml
  1 st Bouillonblokje
  2 st Frans desem stokbrood
  takjes Munt
  1 st Eieren
  Bloem
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

 

  • Haal de bladeren van de sla, was ze en scheur ze in stukjes. Snipper de ui en de knoflook. Maak de bouillon met 1 liter heet water en een bouillonblokje.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak de ui met knoflook circa 3 minuten zachtjes. Roer een paar eetlepels bloem erdoor en schep vervolgens de sla erdoor. Voeg daarna al roerend 800 ml. bouillon toe (houd 200 ml. over). Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten zachtjes koken tot de sla zacht is.
  • Kook intussen de erwtjes in de rest van de bouillon in 3-4 minuten zacht. Schep ze uit de pan; bewaar de bouillon.
  • Pureer de slasoep met een staafmixer. Verdun de soep, als je het nodig vindt, met wat doperwtenbouillon.
  • Klop de eidooier met de room in een kom flink door elkaar. Breng de soep nog even aan de kook, klop een opscheplepel hete soep door het roommengsel, herhaal, haal de pan van het vuur en roer het roommengsel door de soep in de pan. Meng op het laatst de erwtjes, munt en zout en peper naar smaak door de soep.
  • Serveer met het stokbrood.