Snelle goulash met Dykhoeve metworst

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 25 minuten • Categorie: Rijst

Goulash is van oorsprong een Hongaars stoofgerecht, deze variant is minstens zo lekker en ideaal voor een doordeweekse avond.

 

Paprika en ui via de Horsterhof uit Duiven, boerenmetworst van boerderij Dykhoeve uit Herwen en de rijst wordt biologisch ingekocht.

Ingredienten
  2 st Tomatenblokjes, blik
  1 st Rijst
  4 st Rode puntpaprika
  2 st Ui
  2 st Boeren metworst
  g Gedroogde oregano
  st Paprikapoeder
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Snijd de uien in ringen, de paprika in reepjes en de metworst in plakken. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de uien goudbruin, voeg de paprika toe en roerbak 2 minuten. Voeg de tomaten uit blik toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de oregano en paprikapoeder naar smaak samen met de metworst toe en stoof het geheel, afgedekt, 15 minuten. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de goulash met de rijst.