Snelle pasta met tomaat, spekjes en snijbiet

 
Niveau: Eenvoudig • Bereidingstijd: 20 minuten • Categorie: Pasta

Een makkelijke maar heerlijke seizoenspasta met smaakvolle tomaten en snijbiet. Favoriet bij kinderen, voedzaam en beregezond. De tomaten van de Horsterhof worden (in tegenstelling tot de supermarkt-tomaten) rood geplukt en zijn daarom boordevol smaak! Als je deze hebt geproefd, wil je die andere tomaten niet meer.....

 

Tomaten en snijbiet van de Horsterhof. Spekjes van Putman en de biologische pasta is ingekocht via De Nieuwe Band. De rozemarijn komt van Kweekland (waar je overigens nog veel meer heerlijke spullen van het land kan halen).

Ingredienten
  200 g Spekjes
  300 st Pasta
  4 st Tomaten
  600 g Snijbiet
  2 st Knoflookteen
  st Kaas, geraspt, 100g
  st Takjes rozemarijn
  Olijfolie
  Zout, peper
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
  • Pan met kokend water opzetten. 
  • De tomaten in blokjes snijden.
  • De knoflook snipperen.
  • De snijbiet wassen en de bladeren in grove stukken scheuren. De steeltjes van de snijbiet in stukjes van ± 2 cm snijden.
  • De blaadjes van de rozemarijn afritsen en snipperen.
  • Doe de pasta met wat zout in het kokende water en kook volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Zet een wok of grote koekenpan op het vuur.
  • In de wok wat olijfolie doen en hierin de knoflook bakken (laat de olie niet te heet worden want dan bakt 't aan). Als je de knoflook zachtjes bakt en je begint hem te ruiken, dan de (eventuele) spekjes erbij doen. Nu kan het vuur wat hoger.
  • Als de spekjes goudbruin zijn, de gesneden tomaten en de gesnipperde rozemarijn erbij doen.  
  • Als de tomaten lekker pruttelen, gooi je de snijbiet erbij. Deze zal snel slinken, na 1 of 2 min. zal alles al klaar zijn!
  • Pasta afgieten, erbij gooien, alles door elkaar roeren, op smaak brengen met peper en zout en de kaas erover strooien of ernaast serveren.