Snelle pasta met tomaat, spekjes en snijbiet
Een makkelijke maar heerlijke seizoenspasta met smaakvolle tomaten en snijbiet. Favoriet bij kinderen, voedzaam en beregezond. De tomaten van de Horsterhof worden (in tegenstelling tot de supermarkt-tomaten) rood geplukt en zijn daarom boordevol smaak! Als je deze hebt geproefd, wil je die andere tomaten niet meer.....
Tomaten en snijbiet van de Horsterhof. Spekjes van Putman en de biologische pasta is ingekocht via De Nieuwe Band. De rozemarijn komt van Kweekland (waar je overigens nog veel meer heerlijke spullen van het land kan halen).
200 g | Spekjes | |
300 st | Pasta | |
4 st | Tomaten | |
600 g | Snijbiet | |
2 st | Knoflookteen | |
st | Kaas, geraspt, 100g | |
st | Takjes rozemarijn | |
Olijfolie | ||
Zout, peper |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Pan met kokend water opzetten.
- De tomaten in blokjes snijden.
- De knoflook snipperen.
- De snijbiet wassen en de bladeren in grove stukken scheuren. De steeltjes van de snijbiet in stukjes van ± 2 cm snijden.
- De blaadjes van de rozemarijn afritsen en snipperen.
- Doe de pasta met wat zout in het kokende water en kook volgens de gebruiksaanwijzing.
- Zet een wok of grote koekenpan op het vuur.
- In de wok wat olijfolie doen en hierin de knoflook bakken (laat de olie niet te heet worden want dan bakt 't aan). Als je de knoflook zachtjes bakt en je begint hem te ruiken, dan de (eventuele) spekjes erbij doen. Nu kan het vuur wat hoger.
- Als de spekjes goudbruin zijn, de gesneden tomaten en de gesnipperde rozemarijn erbij doen.
- Als de tomaten lekker pruttelen, gooi je de snijbiet erbij. Deze zal snel slinken, na 1 of 2 min. zal alles al klaar zijn!
- Pasta afgieten, erbij gooien, alles door elkaar roeren, op smaak brengen met peper en zout en de kaas erover strooien of ernaast serveren.
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
Vegetarisch
Geroosterde Groenten Traybake met Feta en Kruiden Laat de oven het werk doen Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Winterse vegetarische salade met zoete aardappel en veldsla Bekijk gerecht -
Vis
Savooiekoolrolletjes met pastinaak-zalmforelpuree Hollands culinair! Bekijk gerecht -
Vegan
Rijke groentenstoof met bonen In een tajine of stoofpan Bekijk gerecht -
Vlees
Zelfgemaakte kippensoep met brood Heerlijke verwarmende medicinale soep! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Gebakken Yacon met Quinoa en Geroosterde Groenten Een ondergrondse knol met de smaak van fruit! Bekijk gerecht -
Vegetarisch
Spruitjes uit de wok met kruidige rijst Zo wil iedereen spruitjes eten Bekijk gerecht -
Vlees
SherPing pannenkoeken van Jamie Chinese gevulde pannenkoeken Bekijk gerecht -
Vegan
Noedels met aubergine, prei en noten In een handomdraai op tafel Bekijk gerecht