Soufflé van champignons & spinazie met stokbrood
Altijd imposant, als je als kok met zo'n soufflé uit de keuken komt! En guess what? Het is helemaal niet zo ingewikkeld ;-) Dus bij deze een mooie soufflé met prei en lekkere kaas die in een handomdraai (nou bijna..) op tafel staat om je gasten of gezin te imponeren. Een gerecht vrij naar "de Vega Bijbel".
Eieren van Tomesen uit de Achterhoek, spinazie uit de kas van De Horsterhof, kastanjechampignons van Middelwaard uit Loo en kaas van de Kaastobbe. Stokbrood van Tom van Otterloo.
8 st | Eieren | |
300 g | Spinazie | |
200 g | Kastanjechampignons | |
2 st | Kaas, geraspt, 100g | |
4 st | Knoflookteen | |
1 st | Stokbrood | |
200 ml | Melk | |
20 g | Bloem | |
Zout, peper | ||
Olijfolie | ||
g | Roomboter |
Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.
Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op ±190 graden. Vet een soufflévorm (van ± 1 ltr voor 4 pers.) in met boter.
- Spilts de eieren (2 p/p) in wit en geel.
- Was de spinazie, droog zo goed mogelijk en snijd vrij fijn. Snij de champignons in niet al te grote stukjes.
- Verhit een scheut olijfolie in een ruime pan en voeg de (gesneden of geperste) knoflook en de champignons toe, bak even aan op hoog vuur, voeg een flinke klont boter, wat zout en peper toe en zet het vuur op half. Bak al omscheppend nog 5 minuten.
- Voeg nu de gesneden spinazie toe, zet het vuur weer hoog en laat al omscheppend het vocht verdampen. Zet het vuur uit en laat staan.
- Giet 50 ml melk p/p in een flinke steelpan, breng aan de kook en zet dan het vuur heel zacht.
- Doe ondertussen een eetlepel melk p/p in en kommetje en roer daar ± 5g bloem en 2 eidooiers p/p door (bewaar het ei-wit!). Roer dit door de melk in het steelpannetje dat net van de kook is terwijl je het vuur weer hoog zet. Laat wat indikken en roer dan het spinazie-champignonmengsel toe. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nootmuskaat.
- Klop de eiwitten die je apart gehouden had, stijf in een beslagkom en voeg deze, lepelend, toe aan het spinaziemengsel.
- Stort het hele zwikkie in de soufflévorm, kruimel er geraspte kaas over en zet gedurende 25 minuten in de oven.
- Verwarm ondertussen eventueel het stokbrood 5 minuten mee in de oven.
- Serveer meteen met het stokbrood ernaast.
Eet smakelijk!
Laatste gerechten
Terug naar overzicht
-
VegetarischAndijviestamp met paprika, tomaat en kaas Frisse vega stamp Bekijk gerecht
-
VeganZoete aardappelsoep Romige voedzame soep Bekijk gerecht
-
VleesSperziebonen met pikante tomatengehaktsaus en rijst Kruidig, snel en gezond weekgerecht Bekijk gerecht
-
VeganBladmosterd en geroosterde kikkererwten met zoete aardappel stamp Low carb! Bekijk gerecht
-
VleesPaksoi stamppot met gehaktballetjes Hollandse stamp met Oosterse twist Bekijk gerecht
-
VisAspergesoep met zalmforel Romige soep van het witte goud Bekijk gerecht
-
VeganGevulde koolrabi met noten en boekweit Bekijk gerecht
-
VegetarischAsperges à la flamande Op Vlaamse wijze met eieren, boter en peterselie. Bekijk gerecht
-
VegetarischMoederdag ontbijt Bereid met liefde! Bekijk gerecht