Spaanse tapas

 
Niveau: Normaal • Bereidingstijd: 35 minuten • Categorie: Aardappelen

Meerdere eenvoudige gerechtjes vormen gezamelijk genoeg voor een maaltijd, lekker met een glas Spaanse wijn in de tuin!

 

Aardappelen, wortel, ui, knoflook, kruiden en tomaten van boerderij de Horsterhof. De paprikapoeder van The Good Spice mag niet ontbreken bij de patatas bravas. En de champignons en tomatensaus wordt biologisch ingekocht. Balsamico azijn vragen wij je zelf toe te voegen, er staat een hele lekkere op de shop van Puurland!

 

Ingredienten
  80 g Wortelen
  4 takjes Peterselie
  500 g Kastanjechampignons
  1 st Kappertjes
  1000 g Aardappel vastkokend
  2 st Rode ui
  8 st Knoflookteen
  1 st Rode peper
  1 st Paprikapoeder
  1 st Tomatenblokjes, blik
  200 g Cherrytomaten kleurenmix
  Zout, peper
  Balsamico azijn
  Honing
  Olijfolie
  Producten met dit icoon worden vers door PUURland geleverd bij bestelling van dit gerecht.   Producten met dit icoon dient u zelf te kopen voor het bereiden van dit gerecht.
Bereidingswijze

Patatas Bravas

  • Breng een pan water met zout aan de kook. Schil de aardappelen en snijd ze in grove blokjes van ca. 2 cm. Snipper de helft van de ui en snijd de helft van de knoflook fijn. Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in de breedte in dunne reepjes. Snijd de wortel in kleine blokjes (brunoise). Kook de aardappelblokjes in 9 min. net gaar. Giet af en laat in het vergiet wat afkoelen.
  • Zet ondertussen een steelpan op middelhoog vuur. Verhit ⅕ van de olie en fruit de ui hierin 3 min. op middelhoog vuur. Doe de wortel, knoflook, rode peper en gerookte-paprikapoeder erbij en bak 2 min. mee. Giet de tomatenblokjes met een half blik water in de pan. Voeg 1 el azijn, honing, wat versgemalen peper en zout toe. Laat op laag vuur 15 min. koken.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de helft van de aardappelblokjes toe. Bak ze 9 min. terwijl je ze regelmatig omschept. Laat ze uitlekken op een met keukenpapier bekleed bord. Verhit nog wat olijfolie in de koekenpan en bak de rest van de aardappelblokjes 9 min. Schep de aardappelblokjes van het bord met keukenpapier in een schaal. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Pureer de saus glad met een staafmixer. Serveer de aardappelblokjes in de saus of zet de saus naast de aardappeltjes op tafel.

Knoflook champignons

  • Pel en pers de rest van de knoflook en fruit aan in olijfolie. Voeg de champignons toe en roerbak ze op hoog vuur goudbruin. Zet het vuur zachter en bak verder tot al het vocht verdampt is.
  • Snipper de peterselie fijn. Blus de champignons met de balsamicoazijn en kruid met peper en zout. Roer er tot slot de peterselie doorheen.

Tomaten salade

  • Halveer de cherry tomaten  en verdeel over een bord. Snijd de rest van de ui in dunne ringetjes en verdeel over de tomaat. Strooi de kappertjes naar smaak erover.
  • Maak een dressing van de olijfolie, balsamico en zeezout en druppel over de salade.